szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:150/1736)

Pączki z dżemem z automatu 190

mące. Nastawić program do wyrabiania ciast drożdżowych (w automacie Clatronic program 5).      Kiedy ciasto przestaje mieścić się w formie, wyciągnąć je lekko natłuszczonymi olejem dłońmi. Szybko zagnieść ciasto i rozwałkować na grubość 1 cm. Ciasto jest dość rzadkie, ale nie należy podczas wałkowania podsypywać zbyt dużej ilości mąki. Wycinać szklanką koła i odłożyć je do wyrośnięcia przykryte

Przepisy Kulinarne
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 210

gęste, bo mąka bezglutenowa bardzo pęcznieje. Zagniecione ciasto formujemy w kule. Talerz podsypujemy mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy miską szczelnie, pamiętając, że gdy będzie traciło ciepło, będzie oddawało wilgoć - ciasto bezglutenowe bardzo szybko wysycha! Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę. Po tym czasie znów je zagniatamy, urywamy potrzebną porcję, resztę znów przykrywamy. Stolnicę posypujemy mąką bezglutenową, spłaszczamy ciasto, które również posypujemy

Wypisz Wymaluj
7 rad dzięki którym Twoje pączki będą idealne! 128

wrzucając kawałek ciasta, jeśli zacznie się smażyć i rumienić tzn. że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Zbyt chłodny tłuszcz spowoduje duże wchłonięcie się go do ciasta, zbyt rozgrzany spowoduje szybkie zrumienienie się ciasta, podczas gdy środek zostanie surowy. Pączki możesz sprawdzić wykałaczką, podobnie jak ciasto w trakcie pieczenia.  Faworki lub pączki smażone na smalcu będą bardziej chrupiące. Zbyt wysoką temperaturę

Pora coś zjeść
Kruche z powidłami i bezową pianką. 705

waniliowy Dowolne powidła ja użyłam jagodowych (malutki słoiczek ) Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie składniki podane na ciasto kruche i wyrabiamy mikserem na grudkowatą masę , przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy n pół z tym że jedna część jest trochę   większa od drugiej  .Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na  1 godzinkę. Resztę

Sama słodycz i szczypta chili
49 tygodni - ciasto jogurtowe 185

pieczenia Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie powoli, stopniowo dodać kolejne składniki. Tego ciasta nie wolno mieszać mikserem! Obroty, nawet te najwolniejsze, są znacznie za szybkie i ciasto po upieczeniu często okazuje się zakalcem. W związku z tym kolejne składniki najlepiej wmieszać w mąkę łyżką. Nie musi być też super gładkie, mieszamy tylko do połączenia się wszystkich

Przepysznik - BLW i nie tylko
Gruszki w czekoladzie 224

Szybkie, proste i smaczne ciasto to chyba najlepszy opis. Przygotowanie zajęło mi jakieś 20 minut, a smak fantastyczny! Zresztą sami spróbujcie :) Przepis pochodzi z  tej  strony. Składniki: 120 g miękkiego masła 3 jajka 8 łyżek cukru 10 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół tabliczki gorzkiej czekolady 3-4 gruszki Masło z cukrem ucieramy

Słodka Kraina Wypieków
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 289

Pyszne warstwowe ciasto, które szybko znika. Delikatny, kakaowy biszkopt, mocno owocowy krem brzoskwiniowy i kokosowe oczko. Ciasto warto zrobić w sezonie na brzoskwinie, gdyż wtedy są najbardziej aromatyczne. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao CIASTO KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

https:KKuchniaMniam
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 185

świeżość, no i można je robić z różnymi owocami. Latem upiekłam je z mini morelkami , jesienią przyszła kolej na słodkie, dojrzałe, prawdziwe węgierki. Ciasto uratowało mi tyłek, kiedy przeliczyłam się czasowo i musiałam na bardzo szybko upiec coś dla gości. Zapraszam na świeżutkie, puszyste jogurtowe ciacho z węgierkami :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Bułki na parze z truskawkami ze śmietaną i ziarenkami Migdałowy Przylądek 150

rozczyn wlać do mąki, wyrobić ciasto , na końcu wlać roztopioną letnią margarynę i jeszcze raz wymieszać . Ciasto tak długo wyrabiamy aż będzie odchodzić od ręki. Mój sposób na szybkie wyrośnięcie ciasta to : wlewam do innej miski ciepłą wodę i nakładam na nią miskę z ciastem , wody ma być tyle żeby miska z ciastem jej nie dotykała. Wyrośnięte ciasto przekładamy

Sama słodycz i szczypta chili
Mazurek krucho-maślany z kajmakiem 186

cukru 5 dkg masła 2 jajka Dodatkowo: dżem  masa kajmakowa rodzynki, płatki migdałowe do ozdoby Ciasto kruche: Mąkę z masłem posiekać nożem, dodać cukier, jajko i śmietanę.Szybko wyrobić ciasto i odstawić do lodówki.Z oziębionego uformować placek oraz wałeczek do obramowania mazurka. Ciasto maślane: Masło utrzeć z cukrem  dodając jajka, a na końcu mąkę. Układanie

Moje domowe kucharzenie
Chleb z ziemniakami i... Nowa książka 207

mąki dodać zaczyn, wodę, sól i rozgniecione widelcem ziemniaki. Zagnieść ciasto. Dodać oliwę, drobno posiekany rozmaryn i pietruszkę, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, uformować z ciasta bochenek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 40-45 minut do wyrośnięcia.Po tym czasie wierzch spryskać wodą.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
NAJLEPSZE PIEROGI RUSKIE (ciasto zwykłe i bezglutenowe) 309

gęste, bo mąka bezglutenowa bardzo pęcznieje. Zagniecione ciasto formujemy w kule. Talerz podsypujemy mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy miską szczelnie, pamiętając, że gdy będzie traciło ciepło, będzie oddawało wilgoć - ciasto bezglutenowe bardzo szybko wysycha! Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę. Po tym czasie znów je zagniatamy, urywamy potrzebną porcję, resztę znów przykrywamy. Stolnicę posypujemy mąką bezglutenową, spłaszczamy ciasto, które również posypujemy

Wypisz Wymaluj
Czekoladowe ciasto z gruszkami 281

Czekoladowych ciast nigdy dość ! Dobrze piszę ? Ktoś uważa inaczej ? Dziś mam dla Was szybkie czekoladowe ciasto z gruszkami. Niezwykle proste w przygotowaniu, a jednak z efektem WOW ! Myślę, że zostaniecie jego wielbicielami. Składniki:( na podłużną blachę długości około 35 cm )* 160 g czekolady ( 100 g gorzkiej + 60 g mlecznej )* 50 g masła* 200 g mąki pszennej* 10 g ciemnego

kolorowotorcikowo
Tarta z Figami i Kremem Migdałowym 206

łyżki zimnego jogurtu naturalnego świeże figi KREM: 100 g masła 75 g cukru 50 g zmielonych migdałów Skworcu 2 żółtka 50 g migdałów w płatkach Skworcu Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy i zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, układamy w formie do tarty i podpiekamy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury

Blondynka Gotuje
Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 350

potrzeby piekarnika podczas pieczenia. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Ciasto studzić powoli! Inaczej groźba iż opadnie. Nie wyjmować formy z ciastem zbyt szybko z piekarnika - wyłączyć grzałkę, otworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić do kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło

Grunt to przepis!