szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:142/1736)

Sałatka piwna SER - CEBULA 313

Witajcie!, dziś propozycja na spotkanie towarzyskie wieczorkiem przy piwku. Prosta i wyrazista sałatka która idealnie smakuje po chmielowym trunku :).  Dla 3 osób Czas przygotowania: 15

Kuchnia PROzdrowotna
Omlety tylko dla dorosłych 163

Szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Smaku nadaje im konfitura wiśniowa z dodatkiem czekoladowego likieru. Idealne małe co nie co na spotkanie z rodziną i znajomymi

VioletoweKucharzenie
Rafaello bez pieczenia 158

powoli ucierać. Powstałą masę wyłożyć na herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników, wyłożyć masę i znów przykryć herbatnikami. Czekoladę roztopić na kąpieli wodnej i wylać ją na górę ciasta posypując szybko kokosem. Porcja na dużą blaszkę. Ciasto radze wyjąć z blaszki gdy stężeje ponieważ do takich ciast lubią przedostawać się metaliczne zapachy

Pychotkaaa
Polskie Guacamole 261

Hej! dziś przenosimy trochę egzotyki na polskie realia. Idealne na śniadanie czy kolacje, mocno sycące i bogate w białko czy witaminę E. Polskie guacamole dzięki połączeniu

Kuchnia PROzdrowotna
WAFELKI 136

Szybkie, smaczne i niedrogie domowe wafelki. Składniki: opakowanie suchych wafli kostka margaryny szklanka cukru 3 łyżki mleka w proszku łyżka kakao żółtko Sposób wykonania: Margarynę rozpuścić

Darcia w kuchni
Mleko rozgrzewające z szafranem 262

Hej! Dziś coś w sam raz na jesienne chłody!. Ciepłe mleko... w orientalnym klimacie. Idealne po powrocie do domu gdy jesteście wyziębieni! Dzięki zawartości orzechów nerkowca

Kuchnia PROzdrowotna
Pasta kanapkowa z lnu i słonecznika 226

Witajcie! Chciałbym dziś poruszyć temat ogólnie pojętego zdrowia. We współczesnym, głównie medialnym przekazie dbanie o zdrowie wiąże się z suplementacją tabletkami. To ogromne wypaczenie doprowadza do

Kuchnia PROzdrowotna
Szybka WŁOSKA surówka 444

Polska tradycja surówek do obiadu i włoska inspiracja smakami, wynik = zupełnie nowe smaki do tradycyjnego obiadu. Powiew bazylii i rukoli oraz nierafinowany olej rzepakowy który szczerze

Kuchnia PROzdrowotna
Szaszłyki WEGE z pomarańczą i imbirem 243

Pikantna słodycz!, tak można by określić dzisiejszą przekąskę na zimno. Choć nie ma tu mięsa i ostrej papryki, to jest to szaszłyk sycący i z charakterem

Kuchnia PROzdrowotna
Kruche ciasto ze śliwkami i cynamonem 149

łyżeczki cynamonu  3 białka jajek 1/3 szklanki cukru + do posypania śliwek     Przygotowanie: Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto (mąkę przesiewamy). Siekamy margarynę i szybko wyrabiamy ciasto dłońmi. Do przygotowanej blachy wykładamy na spód 2/3 ciasta, nakłuwając je widelcem. 1/3 ciasta wstawiamy do zamrażarki na 30 minut.  Formę z ciastem wstawiamy na 10 minut do piekarnika

ChilliJemy
Wyrazista surówka z rzodkwi, selera i rukoli 254

Witajcie! Dziś będzie trochę o surówkach, które w naszej Polskiej tradycji obiadowej zawsze znajdowały swoje miejsce na talerzu. W czasach gdy robi się moda na wykwintnie

Kuchnia PROzdrowotna
Gęsta zupa z prawdziwków bez mąki 222

Hej! Dzisiejszy przepis jest typowo sezonowy i idealnie wpisuje się w nadchodzącą jesień. Pyszna i szybka zupa z prawdziwków ożywi i obudzi Wasze zmysły przytłumione koncernowym

Kuchnia PROzdrowotna
Szarlotka z plastrami jabłek i cynamonem 210

jabłek 2-3 łyżeczki cynamonu cukier do smaku 16g cukru waniliowego     Przygotowanie: Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto (mąkę przesiewamy). Siekamy margarynę i szybko wyrabiamy ciasto dłońmi. Do przygotowanej blachy wykładamy na spód 2/3 ciasta, nakłuwając je widelcem. 1/3 ciasta wstawiamy do zamrażarki na 30 minut.  Formę z ciastem wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego

ChilliJemy
Gulasz wołowy po polsku 213

Dziś klasyka, ciut pomijana na rzecz wieprzowego gulaszu po węgiersku. Wołowina to mięso o najlepszych wartościach odżywczych, w żadnym wypadku nie równa się z wieprzowiną która

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik Oszukaniec z jogurtu greckiego 98

sernikowa 800 g jogurtu greckiego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 jajka 50 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie Składniki na ciasto wkładamy do jednej miski i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez godzinę. Następnie ciastem wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24cm x 26cm). Pieczemy je w 180 C przez

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania