szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:54/102)

Bajgle z miodem i sezamem 105

Bajgle to drożdżowe bułeczki, charakterystyczne dla kuchni żydowskiej. Od zwykłych bułek różnią się tym, że mają dziurkę, a przed pieczeniem musimy je krótko obgotować. Dzięki wcześniejszemu

Tajemnice Smaku
Bruschetta z mozzarellą i szynką parmeńską 193

Polecam dziś kanapki, włoskie kanapki na ciepło, idealne na chłodne dni. Ja uwielbiam włoskie bruschetty, są pożywne i aromatyczne, są super na zgłodniały organizm. Szybki i

Moje Małe Czarowanie
Zupa krem z kalafiora z prażonymi orzechami 215

Poprzedni rok obfitował w mojej kuchni w cukinię. Jedliśmy ją pod każdą możliwą postacią. A to zapiekana, a to faszerowana, a na kolację bułeczka z dżemem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chleb pszenno - orkiszowy z werbeną cytrynową 205

Chleb z dodatkiem werbeny cytrynowej, pyszny i aromatyczny. O zbawiennych działaniach werbeny poczytajcie tutaj [ klik ] a o chlebku ja Wam napiszę. Jest miękki, szybko się przygotowuje

Moje Małe Czarowanie
Pączusie serowe 327

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Idealny przepis na mini pączki serowe. Wychodzą bardzo miękkie, delikatne i puszyste w środku. Robi się je bardzo szybko

Marta Gotuje
Bułki makowe 107

łatwy sposób i co ważne przygotujecie je błyskawicznie. Smak bułeczek jest wspaniały i niczym nie ustępuje klasycznym makowcom, ciasto jest delikatne, puszyste i pachnące cynamonem. Zwieńczeniem bułeczek jest lukier cytrynowy. Ciasto na bułeczki można przygotować dzień przed pieczeniem, a przez noc przechować je w lodówce , aby następnego dnia je upiec. Bułeczki długo zachowują świeżość, ale można odświeżać je przez podgrzanie(...)ciepłe z kubkiem gorącej czekolady smakują wybornie 🙂 Smacznego! Print Bułki makowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne bułki drożdżowe z nadzieniem makowym, prosty i szybki przepis. Course Desery Cuisine Polska Keyword ciasto drożdżowe, mak Prep Time 20 minutes Cook Time 18 minutes Total Time 38 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Pesto z rukoli ze słonecznikiem 174

szybkiego sosu/pasty, z przygotowaniem którego poradzi sobie nawet totalny, kuchenny laik. Pesto jest o tyle fajne, że ma dużo zastosowań, a to, do czego go wykorzystamy zależy już od nas samych i naszej kreatywności. Można pesto jeść zwyczajnie - do pieczywa lub makaronu (i ja tak robię najczęściej), ale świetnie sprawdza się też w wypiekach (np. zawijane bułeczki z pesto), tartach(...)minut wystarczy, że przelejesz ugotowany wcześniej (przechowany w lodówce) makaron wrzącą wodą z czajnika, wymieszasz z pesto i już - smacznego ;) Jest to też fajna forma na posiłek do pracy - szybko, a smacznie i do syta. Możliwości przygotowania pesto także jest ogromna ilość. Tradycyjne, włoskie pesto przygotowuje się na bazie świeżej bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu i soli (i tu przyznaję

Kolorowy Przepisownik
Burger z halloumi 117

Szybki obiad lub sycąca przekąska? Takie bezmięsne burgery świetnie się sprawdzą. Możecie je wypełnić ulubionymi warzywami, przygotowanymi na mnóstwo sposobów. Doskonale sprawdzają się te grillowane, ale równie dobrze możecie je podpiec lub podać na surowo. Grzyby w burgerach doskonale zastępują mięso, ale w tym przypadku gwiazdą jest grecki ser halloumi. Jak tylko znajdziecie go w sklepie, sięgnijcie po niego(...)zrumienić. Uważajcie tylko, bo jego smak jest uzależniający i pewnie szybko wybierzecie się na kolejną wycieczkę do sklepu. Jeśli jeszcze do tej pory nie jedliście takich burgerów, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości. Przepis na burger z halloumi Burger z halloumi – składniki 2 podłużne bułki (lub 4 małe bułeczki) 200g sera halloumi pół czerwonej cebuli 4 duże pieczarki

okolicepalnika.pl
Odrywany chlebek pizza 203

SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE

Blog z Apetytem
Odrywany chlebek z czosnkiem i ziołami 290

prosto po wyjęciu z piekarnika *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE

Blog z Apetytem
Bułki czosnkowo-ziołowe 236

najlepiej smakują gdy są jeszcze ciepłe *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE

Blog z Apetytem
Włochy: Ciabatta 171

godziny. Kolejnym krokiem jest przeniesienie ciasta na stolnice, szybkie wyrobienie i uformowanie prostokątnego i raczej płaskiego wałka, przy czym spokojnie można ciasto szczodrze podsypywać mąką. Możemy teraz zostawić wałek w spokoju i upiec jedna, dużą ciabattą, bądź też podzielić go na mniejsze kawałki, żeby upiec kilka bułeczek. Niezależnie od tego który wariant wybierzemy, należy przenieść ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę

Przepysznik - BLW i nie tylko
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM 321

zmora dzieciństwa stała się dla mnie wykwintnym warzywem do przygotowania szybkich dań. Można i na ciepło i na zimno. Mnóstwo pomysłów, niezliczona ilość przepisów. Dzisiaj przygotowałam sałatkę ze świeżego szpinaku.Jednym z ważniejszych składników, który dodaje to "coś" do smaku jest ocet balsamiczny Polecam!! Sałatka smakuje najlepiej z ciepłą bułeczką.  Składniki: torebka świeżego szpinaku  kiść białego winogronu

pieprzny smaczek
Brioszka (brioche) 168

Brioszki czyli francuskie maślane bułeczki z małą ilością cukru. Ciasto po wyrośnięciu trzeba włożyć do lodówki na co najmniej 6 godzin, ja trzymałam je przez noc. Bułeczki wyszły bardzo fajnie, mój synek zjadł kilka jeszcze ciepłych na śniadanie. Składniki: 500 g mąki pszennej 30 g drożdży 2 łyżeczki cukru 6 łyżek mleka 200 g masła 4 jajka ½ łyżeczki soli Wykonanie(...)szybko zagnieść i włożyć do lodówki na co najmniej 6 godzin. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki zostawić je w ciepłym miejscu na około godzinę. Następnie uformować gruby wałek i podzielić ciasto na 16 części. Z każdej części ciasta oderwać mały kawałek, z obu części uformować kulki, w większej zrobić wgłębienie i przykleić w nim mniejszą kulkę. Tak uformowane bułeczki układać

Mama Gotuje
Kurki w śmietanie - uśmiech jesieni 134

sumieniu nie mam. Są pyszne  ze świeżą bułeczką  ale i jako danie  obiadowe z ziemniaczkami.   Kurki w śmietanie - uśmiech jesieni 1 litr kurek 10 dag masła naturalnego 200 ml (mały kubek) śmietanki 30% 2 większe cebule sól, pieprz ewentualnie koperek (ja wolę bez) odrobina cukru Kurki szybko myję w dużej ilości wody, Wkładam na sito

Co w garnkach piszczy
Rogaliki drożdżowe – śniadaniowe. 112

Miękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają

To co lubię - gotuję i polecam
ODRYWANE BUŁECZKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM MOJEJ MAMY 160

ponownie zagniatamy. CAŁOŚĆ: Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywamy małe bułeczki, spłaszczamy w dłoniach. Nakładamy porcję konfitury, dokładnie zlewamy, układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na ok. 20 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180C na złoto ( ok.15minut ).     Ps. jeśli nie mamy dżemu możemy zrobić taką domową konfiturę na szybko! DOMOWA KONFITURA „NA SZYBKO” SKŁADNIKI: * truskawki – 250 g * żelatyna

Ostra na Słodko
Chleb orkiszowy na dzikich drożdżach z winogron 169

Do wypieku chleba użyłam dzikich drożdży które poczęły się z fermentacji winogrona. Chleb na takich drożdżach ma piękny zapach, cudny smak i jest pyszny. Znika szybko

Moje Małe Czarowanie
Najlepsze przekąski na Imprezę! 1774

paluszki nie wystarczą ;) Oto moja propozycja na łatwe i szybkie przekąski, tak zwane finger foods, które można podać na Imprezie, nie tylko na Sylwestra, zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak zawijany w cieście filo Kulki z łososia Kiełbaski w cieście drożdżowym Paszteciki z chorizo Muffinki z porem i kiełbasą  Bułeczki ze szczypiorkiem Drożdżowe pierożki z kiełbasą Calzone Caprese Frytki

Delusional Trine
Bułeczki drożdżowe z serem i z kruszonką 258

nakładamy porcję sera i zawijamy w kulkę.  Tak przygotowane bułeczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem z dodatkiem odrobiny mleka i posypujemy kruszonką. Mąkę mieszamy z cukrem. Do suchych składników dodajemy posiekane zimne masło i szybko łączymy samymi opuszkami palców do momentu powstania okruszków (nie ugniatamy

Bon appetit mon amie
Włoski chleb na zakwasie z mąki manitoba 197

Wczoraj napisałam jak zrobić zakwas z mąki Manitoba a dziś już mamy świeżutki chlebek z jego udziałem. Zachęcam do pieczenia, chleb jest puszysty, sprężysty, rośnie szybko

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania