szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:37/102)

Wieczór panieński w duńskim wydaniu. I orzechowe, kruche ciasteczka 179

ciasteczka orzechowe.Connie jest uczulona na pszenny i żytni gluten oraz laktozę. Jej mama poprosiła, żebym na śniadanie upiekła dla niej bułeczki. A ponieważ zostało mi nieco mąki orkiszowej, pomyślałam, że mogłabym przygotować coś jeszcze... Miało być prosto, raczej szybko, a jednocześnie efektownie. I wtedy przypomniałam sobie o stempelkach, które kupiłam, bo były w ogromnej przecenie. Postanowiłam upiec kruche ciasteczka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułeczki dynie 244

pierwsze, są prześliczne. Po drugie, mięciutkie i sprężyste, o niewiarygodnie pomarańczowym kolorze. Barwa oczywiście zależy od rodzaju dyni, z której zrobicie puree. Ja użyłam intensywnie pomarańczowej Hokkaido.  Bułeczki dynie Składniki: (na 10 sztuk) 360 g mąki pszennej 14 g świeżych drożdży 125 ml letniego mleka 1 jajko 45 g masła 125 g puree z dyni 1/2 łyżeczki soli(...)ciepłe miejsce). Następnego ranka wyjąć ciasto z lodówki, odstawić na około 45 minut, aż nabierze temperatury pokojowej. Ciasto szybko zagnieść, podzielić na 10 równych części. Z każdej uformować kulkę, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Bułeczki spłaszczyć i naciąć każdą 8 razy do samej blachy, nie przecinając środka. Odstawić na 20 minut do napuszenia. Jajko roztrzepać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowe bułeczki 152

Domowe bułeczki Co prawda te wyszły trochę koślawe, ale nie o kształt tu chodzi. Ważne, że są bardzo smaczne, a przede wszystkim własnoręcznie zrobione. Szybkie w przygotowaniu. Składniki: 600 g mąki 2 łyżeczki drożdży instant 200 ml ciepłej wody 200 ml ciepłego mleka 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Wykonanie: Mąkę, drożdże, sól i cukier wsypujemy(...)mikserem za pomocą szpatułek "haków").  Przenosimy ciasto na lekko naoliwiony blat, lekko naoliwionymi rękami i pozostawiamy tam przez 10 minut. Dzielimy ciasto na 12 części i kształtujemy okrągłe bułeczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy do wyrośnięcia ok 30 minut (aż podwoją objętość). Pieczemy w temp 200 st C ok 12-15 minut. Pozostawiamy przez chwile

Pelusiowa Kuchnia
Drożdżowe bułeczki pomarańczowe z żurawiną 231

pyszne bułeczki do porannej kawy. Drożdżowe babeczki pomarańczowe z żurawiną   Drukuj Prep time 1 godzina Cook time 20 min Total time 1 godzina 20 min   Drożdżowe bułeczki pomarańczowe nadziane słodkim, pomarańczowym masłem z żurawiną Author: Cooking for Emily Serves: 12 Ingredients CIASTO 7 g drożdży 2 łyżki cukru 1 żółtko jajka ⅓ szklanki soku pomarańczowego 3 łyżki masła(...)Ułożyć w niej plasterki ciasta i odstawić do wyrośnięcia na minimum godzinę ale można też na noc, żeby rano szybko upiec i cieszyć się nimi do porannej kawy. Piec ok 15 min w 180 stopniach 3.5.3229 The post Drożdżowe bułeczki pomarańczowe z żurawiną appeared first on Cooking for Emily

Cooking for Emily
Brazylijskie bułeczki serowe (Pão de queijo) po raz drugi 337

wcześniej  te bułeczki, wyszły mi wtedy bardzo smaczne ale niezbyt piękne. Ciasto było zdecydowanie za rzadkie i bułeczki były płaskie. Spróbowałem je upiec ponownie korzystając z innego przepisu, tym razem poszło znacznie lepiej. Korzystałem z tego filmiku . Doskonała, szybka do zrobienia przekąska, polecam! Składniki na połowę ciasta tego co w filmie (20 szt.): 150 g mleka, dałem więcej(...)kuchenki i przestudzić. Dodać jajko i wymieszać, następnie dodać ser i zagnieść na jednolitą masę. Nie za długo, żeby nie przerobić. Nasmarować dłonie masłem/margaryną i ukulać bułeczki wielkości dużego orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180oC, aż trochę podrosną i się zarumienią. Ja piekłem ok.35 minut, wstawiałem z zimną blachą

Przepisy na domowy ser i chleb
DROŻDŻÓWKI Z NUTELLĄ 169

Dziś sprawdzony przepis na słodkie bułeczki z nadzieniem. Opis krok po kroku ze zdjęciami. Drożdżówki możecie nafaszerować dowolnym dżemem, marmoladą lub świeżymi owocami, np. borówkami lub puree z jabłek. Łatwy przepis z dostępnych przez cały rok składników, który możecie modyfikować – bułeczki można posypać kruszonką, cukrem pudrem lub polać czekoladą albo lukrem. Drożdżówki z nutellą SKŁADNIKI: 500 g mąki pszennej(...)przepisu o tej wielkości drożdżówek wychodzi 17 sztuk. Drożdżówki możecie posypać kruszonką lub wystudzone polać lukrem. Bułeczki dowolnie można faszerować. PRZYGOTOWANIE: Drożdże kruszę, wsypuję do większego kubka lub miseczki, dodaję 2 łyżki cukru oraz letnie mleko. Składniki łączę szybko i dokładnie rózgą kuchenną, odstawiam w ciepłe miejsce na 10-12 minut. Rozczyn po 12 minutach. W międzyczasie do sporej miski

Zasmakuj Kuchni
Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach 200

dajecie jak zwykle to, co macie lub co lubicie Przyznam się, że ciężko było mi się powstrzymać i nie spróbować bułeczki zanim wystygła. Z podanej porcji wychodzi ok. 10 bułeczek. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/09\/buleczki3.jpg","recipeIngredient":["100 g m\u0105ki pe\u0142noziarnistej orkiszowej\r","400 g m\u0105ki pszennej (da\u0142am(...)pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1h. Ciasto przekładamy na stolnicę, formujemy 10 bułeczek. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy żółtkiem i posypujemy nasionkami. Pozostawiamy jeszcze na 15 min. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-bulki-orkiszowo-pszenne-na-drozdzach/ MieszamWGarnku   Artykuł Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy

Mieszam w Garnku
Wypieki, które musisz zrobić w czerwcu! 6 niezawodnych przepisów 130

wiele innych jagodowych owoców, każde z nich może wylądować w tej puszystej bułeczce. 5. Kruche z bezą  i owocami - to taki powrót do lat dzieciństwa, pyszne idealne kruche, kwaskowate owoce i słodka beza.  6. Sernik na zimno z owocami i galaretką - szybki, prosty i za szybko znika

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe bułeczki ryżowe 178

Kolejny, przetestowany przeze mnie przepis  z książki 120 przepisów bezglutenowych Beaty Połatyńskiej.  I kolejny udany i smaczny wypiek:-) Bułeczki są najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu

Ze smakiem bez glutenu
Bułeczki maślane z nutą pomarańczy 187

Niedawno w moje progi zawitał nowy sprzęt - Termomix. Podeszłam do niego dość krytycznie i ze sporą rezerwą. Po pierwszych testach można powiedzieć, że przekonał mnie do

peggiwkuchni
Orkiszowe kruche bułeczki z żurawinowym lukrem – Cranberry Scones 139

Scones to popularne w Wielkiej Brytanii kruche bułeczki. Podaje się je do popołudniowej herbaty lub na śniadanie. Scones możemy przygotować bez słodkich dodatków, wtedy serwujemy je przekrojone na pół i posmarowane z dżemem. Te z dodatkiem owoców i z lukrem to już deser kompletny. W przepisie na “cranberry scones” żurawinę przemyciłam dwa razy, suszoną dodałam do środka(...)liofilizowaną w proszku do lukru. Przepis jest bardzo szybki i łatwy do przygotowania. Składniki na 8 bułek SCONES 250 g mąki tortowej orkiszowej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 60 g masła 150 g serka mascarpone 50 g orzechów włoskich 100 g suszonej żurawiny 20 g miodu 1 jajko – żółtko i białko osobno LUKIER ŻURAWINOWY

Tajemnice Smaku
Chleb z dynią 248

pieczenia. Przykryć folią spożywczą lub czystą i suchą ściereczką kuchenną. Aby upiec bułeczki, ciasto dzielić na porcje o równej wadze (w moim przypadku było to około 50 g), formować bułeczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć suchą ściereczką kuchenną Fermentacja końcowa. Około 1,5 godziny w temperaturze 24 ºC. Pieczenie. Jeżeli chleby wyrastały w koszykach, przełożyć(...)zapobiegną ich pękaniu. Piec przez 40 minut w 230 ºC. Jeśli chleb będzie się zbyt szybko rumienił można zmniejszyć temperaturę pieczenia o 10-20 ºC. Chleb musi się piec dość długo ze względu na wilgoć pochodzącą z puree z dyni. W przypadku bułeczek piec je przez 25 minut w 230 ºC. Chlebki http://chlebki.pl/ Artykuł Chleb z dynią pochodzi

Chlebki.pl
Imprezowe przekąski – część 2 309

zawsze mamy czas i ochotę, by przygotowywać wyszukane przysmaki dla gości. Z racji zbliżających się Andrzejek mam dla Was kolejną porcję przepisów na imprezowe przekąski, które możecie zrobić szybko, prosto i przede wszystkim smacznie 😉 Ogórkowe roladki duży ogórek papryka czerwona, żółta i zielona marchewka serek typu cream cheese koperek Za pomocą obieraczki do warzyw tniemy umytego ogórka wzdłuż tworząc paski(...)ogórkowych pasków. Tak samo postępujemy z papryką. Na ogórku układamy po 2 kawałki każdego z warzyw oraz kawałek koperku. Następnie zawijamy wszystko w roladkę. Kontynuujemy do wykończenia składników. Gotowe! Bułeczki a’la pizza opakowanie ciasta na pizzę 250g salami lub szynki 150g sera (u mnie mozzarella) papryka (opcjonalnie) Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 200°C. Wędlinę i paprykę kroimy

Mostek w kuchni
Słodkie drożdżowe bułeczki odrywane 147

Świeże, pachnące bułeczki najlepszy smak mają, a jeśli są słodkie to w mig znikają. Wydawać by się mogło, że trzeba się przy nich napracować, ciasto na piękne, równe kształty formować. Ale tu nie chodzi o idealnie wyglądanie, ale o ich smaczne zjadanie. Można tylko płaskie ciasto ponacinać, a po upieczeniu bułeczki odrywać. Różna ich wielkość sprawia, że sami wybieramy(...)piekarnika, następnie drugą blachę wsuwamy powyżej, żeby wierzch nam za szybko się nie przypiekł. Dzięki temu ciasto też będzie lepiej rosło. Po ok. 20 min zdejmujemy blachę i pieczemy  jeszcze z  10 min. Rada: jeśli nie macie 2 blachy należy ciasto przykryć papierem do pieczenia. Bułeczki jemy po całkowitym przestygnięciu

Moniki Smakołyki
Drożdżówki ze śliwkami 114

słoneczna jak jeszcze kilka dni temu. Trudno taka jest kolej rzeczy. Nie ma się co smucić, piękna pogoda niebawem wróci, a tymczasem chciałam poprawić wam humor pysznymi drożdżówkami. Bułeczki drożdżowe wypełniłam soczystymi słodkimi śliwkami węgierkami, niestety śliwki już się kończą, ale na pewno jeszcze znajdziecie je na targu. Ciasto jest bardzo delikatne puszyste i jak to bywa w przypadku ciast(...)Czas pieczenia jest orientacyjny, zawsze kontrolujcie ten proces. Podglądajcie, jak wygląda wypiek czy na przykład nie przypieka się zbyt szybko. W takiej sytuacji trzeba zmniejszyć temperaturę lub odrobinkę skrócić czas pieczenia. Niektóre piekarnik nie dopiekają i po upływie planowanego czasu bułeczki są blade , a ciasto surowe w takiej sytuacji trzeba zwiększyć temperaturę. Najlepiej zakupić dodatkowy termometr piekarnikowy, którym skontrolujemy

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania