szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:36/102)

Chleb pszenno - żytni z ziarnami na drożdżach 134

Ten pyszny chlebek jest bardzo prosty w wykonaniu i bardzo szybko znika więc warto przygotować dwa albo i nawet trzy bochenki. Zachowuje świeżość przez kilka dni

Moje Małe Czarowanie
Chleb wiejski z płatkami pomidorów 163

Zapraszam serdecznie na pyszny i aromatyczny bochen chleba. Chleb jest szybki w wykonaniu i bardzo łatwy do zrobienia. Ja dodałam tutaj czipsy pomidorowe ale równie dobrze

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenny z czosnkiem niedźwiedzim 146

Pyszny, aromatyczny bochenek dziś dla Was mam. Robi się chlebek szybko, szybko rośnie ale nie można się potem doczekać bo za wolno stygnie. Pachnie w całym

Moje Małe Czarowanie
Domowe burgery 190

końcu posypujemy sezamem i np czarnuszką (opcjonalnie). Pieczemy w temperaturze 200ºC przez około 15-17 minut (im większe bułeczki, tym dłużej pieczemy. Jeśli uformowaliście np 7-8 mniejszych bułek, wystarczy piec je przez około 12-14 minut). Gdyby zbyt szybko się rumieniły, przykrywamy je papierem do pieczenia. Uwagi: Z mojego doświadczenia napiszę, że na prawdę warto poświęcić tym bułkom odrobinę(...)poddawać – początkowo można mieć wrażenie, że ciasto jest zbyt rzadkie i nic z tego nie wyjdzie. Wyjdzie;) Jeżeli chodzi o czas pieczenia, to warto pod koniec kontrolować bułeczki. Ja zazwyczaj już po około 8 minutach przykrywam je folią aluminiową lub papierem do pieczenia, by zbyt mocno się nie przypiekały. Mięso: około 800-900 g mięsa wołowego (u nas antrykot

Smaki Na Talerzu
Włoska sałatka panzanella z awokado 96

Panzanella to włoska sałatka z kawałkami czerstwego pieczywa, smakuje obłędnie, najlepiej przygotować ją wieczorem aby rano zajadać. Przygotowuje się ją błyskawicznie a jak zajada? sprawdźcie sami

Moje Małe Czarowanie
SCONES Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 123

Wielokrotnie Wam już pisałam, że uwielbiam celebrować śniadania! I to nie tylko w weekendy! Dziś na śniadanie przygotowałam dla Was pyszne bułeczki – scones z czekoladą i orzechami. Bo jak śniadania – to zdecydowanie na słodko! Świetnie smakują zarówno solo ( a najlepiej prosto z pieca! ), jak i z ulubionymi dodatkami. Dżem, marmolada, powidła, twarożek …. a dla tych, którzy lubią(...)miseczce roztrzepujemy jajka z mlekiem. Do płynu wsypujemy suche składniki, wyrabiamy, dodajemy posiekane prażone orzechy i posiekaną czekoladę – szybko wyrabiamy uważając by nie zgnieść dodatków. Wyciągamy na stolnicę oprószoną mąką, wałkujemy na grubość ok. 2 cm, wycinamy „bułeczki”. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu smarujemy mlekiem ( nie jest to konieczne! ). Pieczemy

Ostra na Słodko
SCONES Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 137

Wielokrotnie Wam już pisałam, że uwielbiam celebrować śniadania! I to nie tylko w weekendy! Dziś na śniadanie przygotowałam dla Was pyszne bułeczki – scones z czekoladą i orzechami. Bo jak śniadania – to zdecydowanie na słodko! Świetnie smakują zarówno solo ( a najlepiej prosto z pieca! ), jak i z ulubionymi dodatkami. Dżem, marmolada, powidła, twarożek …. a dla tych, którzy lubią(...)miseczce roztrzepujemy jajka z mlekiem. Do płynu wsypujemy suche składniki, wyrabiamy, dodajemy posiekane prażone orzechy i posiekaną czekoladę – szybko wyrabiamy uważając by nie zgnieść dodatków. Wyciągamy na stolnicę oprószoną mąką, wałkujemy na grubość ok. 2 cm, wycinamy „bułeczki”. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu smarujemy mlekiem ( nie jest to konieczne! ). Pieczemy

Ostra na Słodko
Drożdżowe zawijańce z szynką parmeńską, rukolą, oliwkami, suszonym pomidorem i mozzarellą 152

Pyszne mini bułeczki drożdżowe z szynką parmeńską, rukolą, suszonym pomidorem, oliwkami i startą mozzarellą. Takie na kilka gryzów, bardzo, a to bardzo smaczne, szybko znikają. Z podanego przepisu wychodzi około 30 sztuk. Ilość uzależniona jest od wielkości :-) Polecam, bo idealne, jako przekąska na imprezę, można zabrać do pracy. Miłego dnia :-) Składniki na ciasto: 30 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki(...)łyżeczka suszonego oregano Dodatki: ketchup Kotlin czosnek - bazylia świeża rukola szynka parmeńska (około 6 plasterków) kilka suszonych pomidorów oliwki zielone starta mozzarella olej z suszonych pomidorów do posmarowania wierzchu bułeczek 1. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier. Do miski dajemy przesianą mąkę, suszone oregano, sól, jajko i masło. Dodajemy też mleko z drożdżami i cukrem. Całość mieszamy i ręcznie

kruche babeczki
Libański omlet oraz recenzja ksiażki "Jajko" 130

słodkości i słabości czyli moje ulubione desery. Znajdziemy tam m.in. chlebek bananowy, sosy na słodko, leniwe z cukrem i tartą bułeczką, gnocchi z owocowym sosem czy kefirowe racuchy z owocami.  W książce przepisy są bardzo łatwe i szybkie. Idealne dla zabieganych. Nie są  wymyślne i skomplikowane. Są przystępne dla każdego!  Oprawa miękka a w środku piękne zdjęcia

Radość kipiąca uśmiechem.
Przepisy sylwestrowe. 15 pysznych pomysłów. 838

kabanosem   Cebulowe przekąski imprezowe Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Paprykowe chipsy z tortilli Domowy sos czosnkowy Prosta pizza sylwestrowa i szybki sos chrzanowy Pomidorki z serem i sosem czosnkowo-ziołowym Kolorowa sałatka z cieciorką Drożdżowe zawijane bułeczki czosnkowe

Słodkie okruszki
Bułeczki śniadaniowe ze słonecznikiem 164

Domowe bułeczki są najlepsze i nikt mi nie powie, że te kupne to palce lizać.Robi się je szybko z wyrastaniem różnie bywa. Jak ciepło w pomieszczeniu to szybko wyrastają, jak mamy chłodniej dłużej to trwa. Składniki: 800 g mąki typ 650( bułkowa) mleko 125 ml woda ciepła  1.1/2 szklanki jaja 2 szt  masło 100 g oliwa

Różowa kuchnia
Obłędne bułeczki Joli 117

Wspaniałe bułeczki drożdżowe, na słono, doskonały dodatek do barszczu, wspaniała przekąska, długo zachowują świeżość, ciągle mięciutkie, łatwo i szybko się je przyrządza, zobaczcie sami! Składniki: 0,50 kg mąki 1/2 szkl. letniego mleka 1/4 kostki drożdży 1 łyżka cukru 3/4 szklanki oleju 1 jajo 1 kostka sera feta 1 szt. średniego pora pół łyżeczki soli, pieprz Wykonanie: Zrobić rozczyn

kgwjanczewo
Dżem truskawkowy z rabarbarową nutą 119

mniejsze części, dodajemy cukier i mieszamy. Smażymy około 3 godziny, aż jego wygląd nas zadowoli ;) Gorący przekładamy do wyparzonych słoików, szybko zakręcamy i stawiamy odwrócone, aż do wystudzenia. Tera tylko jeść!! A że znalazłam w domu świeżą bułeczkę drożdżową... Mniam

Lawendowe Niebo

Proponowane wyszukiwania