szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:44/102)

Chleb tostowy razowo - orkiszowy 83

Uwielbiamy na śniadanie ciepłe kanapki, nawet latem. Taki chleb zrobiony w błyskawicznym tempie jest do takich kanapek idealny. Zachęcam do wypróbowania przepisu a potem piszcie jak

Moje Małe Czarowanie
Chlebki naan inaczej 109

Naan to chlebek kuchni hinduskiej, podawany z warzywami, mięsem, albo z jednym i drugim. Ja dziś z lenistwa nie spryskałam chlebków aby się rozwarstwiły i napuchły

Moje Małe Czarowanie
Drożdżowe bułeczki z rodzynkami 120

Drożdżowe bułeczki z rodzynkami. Dziś polecam Wam przepis na pyszne i proste w przygotowaniu drożdżowe bułeczki z rodzynkami. Moja córeczka je uwielbia, ja zresztą  również

Słodkie okruszki
Orkiszowe jagodzianki na maślance 153

Sezon na jagody zawsze rozpoczynam jagodziankami. Uwielbiam te puszyste bułeczki nafaszerowane soczystym fioletowym nadzieniem, po którym trzeba przez 10 minut szorować zęby ;) Przedstawiam Wam wersję na mące orkiszowej. Znikają tak samo szybko, jak tradycyjne. 12 sztuk: 400 g mąki orkiszowej jasnej 30 g świeżych drożdży 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 3/4 szklanki maślanki 0,5 szklanki oleju rzepakowego nadzienie

Mienta blog
Chrupiące kolorowe bagietki 118

Domowe chrupiące bułeczki nadziewane farszem jajecznym z papryką, szynką, aromatyczną cebulką z wyrazistym czosnkiem, zapieczone serem i posypane świeżym szczypiorkiem to doskonały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Składniki: 4 bagietki (długość 25cm) 4 jajka 100ml mleka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 150g szynki 1 czerwona papryka 200g żółtego sera gouda 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Słodkie środy - Świąteczne bułeczki drożdżowe z masą makową z bakaliami 476

cytryny wyciskamy sok i mieszamy z cukrem pudrem. Lukrem polewamy wystudzone babeczki. Posypujemy dekoracjami.   Do przygotowania bułeczek wykorzystałam masę makową z bakaliami firmy Helio . Masa ta, to produkt gotowy, nadaje się do bezpośredniego spożycia. Świetnie sprawdza się jeśli szybko chcemy przygotować makowce, strucle czy inne smakołyki z makiem. Ja używam jej nie po raz pierwszy i jeszcze

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bułeczki od Tatter 134

nieco lepić). Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto raz jeszcze szybko zagnieść, odstawić na kolejną 1 godzinę do wyrośnięcia.Po tym czasie ciasto podzielić na 12 części, ułożyć na blacie obsypanym mąką, i zostawić na 15 minut. Następnie uformować z każdej części okrągłą bułeczkę, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Coś pysznego dla każdego, czyli słodkie bułeczki śniadaniowe 106

zjemy ze smakiem i podamy rodzinie. Jak smakowite bułeczki śniadaniowe Agaty, która zaznacza, że te smakołyki można zrobić także w wersji z jagodami, serem, czekoladą czy kruszonką. Śniadaniowe bułeczki mleczno-maślane na słodko Składniki na 10-15 bułek: 3 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej (530 g) jeśli ciasto jest zbyt lepkie, dodajemy nieco więcej mąki 1 szklanka ciepłego mleka(...)przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, np. na słonecznym parapecie, wówczas ciasto bardzo szybko nam wyrośnie w około 15 minut. Wyrośnięte ciasto krótko zagniatamy, celem jego odpowietrzenia i dzielimy na 10-15 bułek. Z każdego kawałka formujemy podłużną, owalną bułeczkę, którą umieszczamy na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut

KulinarneImpresje.pl
Bułeczki drożdżowe czekoladowo - cynamonowe 156

Bułki są pulchniutkie, aromatyczne i znowu za szybko znikają. Polecam gorąco wszystkim smakoszom drożdżówek, tych bułek nie obchodzi się szerokim łukiem tylko zajada i delektuje. Piekłam z połowy porcji i wyszło mi 12 bułek i taką opcję podaję w składnikach, lekko zmienioną względem oryginału. Przepis z książki Erica Lanlarda - "Czekolada". Bułeczki drożdżowe czekoladowo - cynamonowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Odrywane bułeczki z masą krówkową 168

ciastem prostym, lecz pysznym. Przepis na nie  znalazłam tam >klik!<  Od tego czasu robiłam je wiele razy i za każdym razem znikało zbyt szybko, aby zrobić zdjęcia. Tym razem postanowiłam upiec  i od razu obfotografować, bo gdyby ostygło do końca, to znowu nie zdążyłabym ;) Do tej pory piekłam dokładnie tak, jak w oryginalnym przepisie(...)ciasto. Powinno bez problemu odchodzić od ścianek naczynia. Ciasto przykryć i odstawić na 20-30 minut.Wyrośnięte ciasto podzielić na kilka części (tyle ile chcemy mieć bułeczek), każdą lekko spłaszczyć i nakładać po łyżeczce masy, formować "pakieciki" i układać w formie wyłożonej papierem, stroną z łączeniem do dołu.Ciasto posmarować mlekiem i odstawić na kwadrans. Piec

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szybkie bułeczki śniadaniowe 281

mnie takie sytuacje to inspiracja, by piec w domu. Rok temu wstawiałam już przepis na bezmleczny chleb . Dziś przyszła pora na bułeczki. I to nie byle jakie, bo bułeczki śniadaniowe. Oczywiście możecie je podać na dowolny posiłek. Piszę o nich, jak o bułkach śniadaniowych, bo możecie przygotować ciasto wieczorem, a rano wystarczy wam kilkanaście minut, by bułki wyrosły i już(...)wyrośnięcia. Jak ustawiam miskę na garnku, w którym wcześniej zagotowałam wodę, więc ciasto rośnie bardzo szybko. Po wyrośnięciu zagniatamy je ponownie i odstawiamy pod przykryciem do lodówki. Rano nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (razem z blachą). Wyciągamy ciasto z lodówki i formujemy z niego bułeczki. W zależności od ich rozmiaru i waszych preferencji otrzymacie od 12 do 16 bułeczek. Układamy

Dieta bez mleka
Bułeczki pszenno - kukurydziane. 119

Witajcie :) tak mnie dzisiaj naszło coś na bułeczki z mąką kukurydzianą .Moim zdaniem wyszły pyszne i pulchne :) ale oceńcie sami :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 2 0 o g mąki kukurydzianej 4 00 g mąki pszennej 200 ml ciepłej wody 3o g drożdży 1 kopiasta łyżeczka soli  3 łyżki oliwy 2 jajka  Wykonanie : Do miski wlać ciepłą wodę(...)odstawić do podrośnięcia , musi podwoić swoją objętość. Ja zawsze stawiam przy grzejniku i szybko mi  wyrasta :)  Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę ja nie podsypuję już mąką tylko smaruję ręce oliwą i robię z niego wałek. Wałek dzielimy na 8 części formując bułeczki.Formę wykładamy papierem do pieczenia i ciasno układamy jeszcze surowe bułeczki.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Ekspesowe bułeczki bez wyrastania 150

łeczki.Około 30 -40  minut i bułeczki gotowe do jedzenia. 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml letniej wody 150 ml letniego mleka 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli  Drożdże wymieszać z cukrem. Następnie dodać sól, wodę i mleko i znów wymieszać. Na końcu dodać mąkę i szybko wyrobić ciasto.  . [ Wszystkie składniki umieścić

Moje domowe kucharzenie
Babeczki cytrynowo-jogurtowe z owocami 150

Babeczki cytrynowe z owocami Szybkie, proste i przepyszne babeczki. Bardzo wilgotne, mięciutkie, obłędnie cytrynowe i rozpływające się w ustach. Palce lizać!     Składniki: 120g masła

Blog z Apetytem
Chleb na zakwasie pszennym 117

Dziś przedstawiam chleb, prosty i bardzo pyszny. Polecam do zrobienia bo chleb robi się szybko, tylko chwilę trzeba poczekać aż dojrzeje - wyrośnie. Chleb zrobiłam według formuły

Moje Małe Czarowanie
Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 277

Sałatka z gruszkami w occie Sałatka z serkiem wiejskim Sałatka z kuskusem perłowym, ogórkiem i papryką Caprese z kaki Kalafior z pesto Sałatka z owocami morza i fasolką – szybka, dietetyczna Jajka z szynką Jak ugotować bób Cukinia smażona Cukinia z kiełbasą Koziołki z parówek Sałatka Tabule z jarmużem i pomarańczą czerwoną Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym(...)awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe Ciasto francuskie z dżemem Ciastka francuskie Ciasto francuskie na słodko Ciastka francuskie Wąsy Sorbet owocowy Artykuł Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Buchty - "czeska lekkosc bytu" 256

dostawalam slinotoku, wiec coz wiecej moglam zrobic. Zaraz poszlam do kuchni zabrac sie do dziela.Warto bylo! Buleczki sa dokladnie takie jak pisze o nich Tili na swoim blogu. Artomatyczne, slodkie i puszyste, a do tego wypelnione cudownym, sliwkowym nadzieniem. Zaluje tylko, ze tak szybko zniknely ze stolu.Skladniki:3 zoltka40 g cukru250 g maki typ 55020 g swiezych drozdzy0,5 lyzeczki soliotarta(...)maslo. Znow wyrabiamy do chwili az wchlonie sie caly tluszcz i zacznie odchodzic od dloni.Odstawiamy na okolo 2 godziny az podwoi swoja objetosc.Po tym czasie z ciasta formujemy male buleczki, do ktorych wkladamy po lyzeczce powidel sliwkowych. Ciasto moze sie lepic do rak wiec mozna dlonie opruszyc maka.Buleczki wkladamy do naczynia zaroodopornego wysmarowanego tluszczem lub ukladamy na blaszke

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania