szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:18/102)

Bułki z semoliny z żółtym serem 122

Bułki, bułeczki są pyszne, chrupiące ale za szybko znikają. Zawsze mówię sobie napiekę, zamrożę a potem będę wyjmowała po dwie , trzy ale niestety niedoczekają - są zjedzone w dwa dni bo takie pyszne. Te dzisiejsze są dodatkowo pachnące żółtym serem, poezja. Zapraszam gorąco na pyszne i chrupiące bułki. Bułki z semoliny z żółtym serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Scones z rodzynkami i czekoladą 160

Witam Was serdecznie :)Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne śniadanie, na które niestety trzeba poświęcić trochę dłuższą chwilę, ale gwarantuję Wam, że warto! Scones to bułeczki, pochodzące ze Szkocji, nazywane czasem szybkim chlebem .Bardzo często podawane są z herbatą.Początkowo scones były pieczone na patelni, jednak z czasem zaczęto je wypiekać w piecu.Są one zwykle okrągłe, bez dodatków, jednak znajdziecie

Pora coś zjeść
Ekspresowe bułeczki z serem (na jogurcie) 110

Bardzo lubię to ciasto na jogurcie. Jest bardzo elastyczne, mięciutkie i smaczne. Bułeczki z ciasta na jogurcie robią się bardzo szybko, a znikają ekspresowo. Najlepiej podawać je na ciepło, ale na zimno smakują równie dobrze. Spróbujcie Składniki: – 150g jogurtu typu greckiego + 2 łyżki na posmarowanie bułeczek – 210g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 15g masła + 10g na posmarowanie

Smaki Armine
Bułeczki z masą makową i kruszonką 170

bułeczki. Na środek nakładamy łyżeczkę masy makowej i zalepiamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką, aż lekko urosną. Przygotowujemy kruszonkę. W misce szybko rozcieramy w palcach podane składniki. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy po wierzchu białkiem i posypujemy kruszonką. Piec 30 - 35 minut w 175*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą 134

Pogoda się spaskudziła, a ja dziś na blogu wspominam weekend który upłynął pod znakiem muzyki i bułeczek ze szpinakiem. Zachęcam Was do spróbowania, promienie słońca na

peggiwkuchni
Buchty z rodzynkami 91

Dziś niedziela, więc przepis świetnie tu pasuje. Aromatyczne, pyszne drożdżowe bułeczki, które można zjeść na śniadanie lub jako przekąskę na spacerze. Wykonanie jak zwykle proste, a

peggiwkuchni
Słodkie bułeczki z rodzynkami 230

przerażało i chociaż do tej pory nie upiekłam jeszcze tradycyjnej drożdżówki, to drożdżowe wypieki pojawiają się u mnie coraz częściej i wychodzą mi coraz lepiej. Jako pierwsze przedstawiam śniadaniowe bułeczki, lekko słodkie i z rodzynkami. Doskonałe również na przekąskę. Smakują zarówno same, jak i z dżemem lub w towarzystwie szklanki mleka. Delikatne i puszyste, ale nie przesadnie nadmuchane. Bez wrażenia(...)treściwe, niż ich odpowiedniki dostępne w sklepach. Przepis powstał na bazie mojego starego i wielokrotnie modyfikowanego przepisu na rogaliki. Wyszły zadziwiająco dobre. Do tego łatwe i szybkie. Czy może być jeszcze lepiej? Drożdżowe bułeczki z rodzynkami składniki na 5 bułeczek Należy przygotować: 250 g mąki + 1 garść do podsypania 4 łyżki cukru pudru (może być też zwykły) 150 ml mleka

Ratunku obiad
Mleczne bułki 147

około 25 minut. Wyrośnięte bułki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C, do ładnego brązowo - złotego koloru. Jeżeli bułki by za szybko "łapały" kolor, przykryć je folią aluminiową. Upieczone bułeczki przełożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. * "Starter" można przygotować wcześniej i przechowywać do 3 dni w lodówce w zamkniętym pojemniku. Przed dodaniem go do ciasta

Opowieści z piekarnika
Bułeczki cynamonowe 160

Bułeczki cynamonowe Bułeczki cynamonowe to pierwszy z wypróbowanych przepisów z książki "Pieczywo siostry Marii", którą sprezentował mi Mikołaj :) Szybkie w przygotowaniu - wystarczy zarobić ciasto, zostawić do wyrośnięcia, potem uformować bułeczki. Smakowity wypiek np. na weekendowe śniadanie. Zdecydowanie najlepiej smakują w dniu pieczenia, potem czerstwieją, choć na drugi dzień lekkie podgrzanie w mikrofali pomaga odzyskać im świeżość. Przepis lekko zmodyfikowałam, gdyż

Moje Qulinaria
Bułeczki pełnoziarniste. 174

Pyszne, pulchne, nieco trudniejsze w przygotowaniu niż pszenne, ale na pewno lepsze i zdrowsze. My z rodziną bardzo takie bułeczki lubimy po prostu z masełkiem lub z szynką jako szybki lunch do szkoły lub pracy.  Ciasto z mąki pełnoziarnistej zazwyczaj jest trochę bardziej zbite niż z pszennej, ale te bułeczki udały się nawet bardzo pulchne. Czemu na prawdę się

Kuchnia Łukasza
Dyniowe brioszki z makiem / powidlem czyli Niedzielne Sniadanie odc.64 136

Dokonałam jednak kilku istotnych zmian. Bułeczki wyrabiałam mikserem, ale opornie szło i musiałam pomóc sobie dłońmi. Ciasto rosło w lodówce całą noc, rano szybko ociepliło się w leciutko nagrzanym piekarniku. Ładnie dały uformować się kształtne bułeczki. Dyniowe brioszki z makiem / powidłem 250 g purée z pieczonej dyni 35 g świeżych drożdży (lub 10 g suchych drożdży instant) 100 ml ciepłego(...)potrzebną ilość. Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Drożdże kruszymy do kubka, dodajemy po 1 łyżeczce cukru i mąki. Wlewamy ciepły kefir i mieszamy. Odstawiamy by rozczyn szybko i mocno spienił się, piana powinna być gęsta. Jeśli się tak nie stanie, wówczas najlepiej spróbować z nowym rozczynem. Mąkę przesiewamy do dużej misy, dodajemy cukier, sól, rozczyn z drożdży

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bułeczki drożdzowe ze śliwkami Liski 151

obtaczałam w cukrze waniliowym i posypałam nim na górze owoce.Z podanej ilości składników wyszło mi 5 bułek. Choć zazwyczaj w moim mieszkaniu ciasta rosną bardzo szybko, tym razem drożdżówki się nie spieszyły. Mimo to, bułeczki wyszły smaczne i myślę, że się udały. Ponieważ nie wymagają dużo pracy i nadają się idealnie na śniadanie dla kogoś, kto nigdy na śniadanie przed

W kuchni wieczorem
Puszyste bułki jogurtowe 113

Puszyste bułki jogurtowe Puszyste, mięciutkie i przepyszne bułeczki pszenne na jogurcie. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a w smaku lepsze niż z piekarni Ciasto szybko wyrasta, więc nie trzeba długo czekać, żeby cieszyć się tym świeżym, domowym wypiekiem. Polecam!     Składniki: 450 g mąki pszennej (użyłam mąki typ 550 ) + mąka do posypania 8 g suchych drożdży ( można użyć(...)olejem). Następnie z ciasta formujemy długi wałek długości minimum 50 cm i obsypujemy go dość mocno mąką *** *** Ostrym nożem dzielimy wałek na 10-12 części *** *** Powstałe w ten sposób bułeczki układamy na wyłożonej papierem blaszce (zachowując odstępy!), przykrywamy ściereczką i odkładamy do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut *** *** Bułeczki podczas wyrastania jak i podczas pieczenia dość sporo urosną. Piekarnik nagrzewamy

Blog z Apetytem
Dżem ananasowy 133

Mmmmm.... pycha! Postanowiłam sama spróbować zrobić go w domu. Wyszedł wspaniały. Idealnie słodki i mega owocowy. Z dodatkiem Konfitur-fixu Diamant robi się go bardzo szybko. Polecam, będziecie mieli pyszny dżemik do naleśników czy bułeczek. 1 ananas 1 op. Konfitur-Fixu Diamant szkl cukru Ananasa obrać, usunąć środkową zgrubiałą część. Miąższ pokroić w drobna kostkę. Całość z sokiem przełożyć

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania