ZUPA GULASZOWA ORAZ RECENZJA GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT 169kiedy za oknem ponuro i deszczowo, nie ma nic lepszego niż talerz gorącej zupy. U nas doskonale sprawdza się jako danie obiadowe z ciepłą bułeczką. Zupa jest bardzo pożywna i szybka w przygotowaniu. Przepis jest sprawdzony przeze mnie wielokrotnie, gdy nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu, to zupa ta sprawdza się doskonale. Jednak zanim przejdę do przepisu
Zrób to smacznie
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 179zdrowsza wersja przekąski, która idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. My osobiście zabraliśmy pudełeczko ciasteczek ze sobą na bawialnię. Rozeszły się jak świeże bułeczki. Dzieci je polubiły, dorośli również. Szybkie, bezproblemowe w przygotowaniu, smaczne, zdrowe… Koniecznie do zrobienia na Waszej liście. Składniki na 13 sztuk: 100 g płatków owsianych 90 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki
Made By Mom And Son
Pasztet szybki , pasta kanapkowa 182Bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Smakuje pysznie na bułeczkach i chlebku. Z naszym ogóreczkiem kiszonym to bajeczka. Każdy zrobi taki pasztet, wystarczy 30 minut i gotowy. Wątróbkę oczyścić z żyłek, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę. Smażyć aż cebulka nabierze lekko złotego kolory. Doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać wątróbkę i boczek
Kuchnia Pokoleń
Rogaliki drożdżowe 167Szybki i nieskomplikowany przepis na rogale drożdżowe, który znam jeszcze w czasów dzieciństwa. W zasadzie to były chyba pierwsze rogaliki, które upiekłam gdy zaczynałam eksperymentować w
Pieguskowa Kuchnia
Bułki na parze z truskawkami. 212parze, układamy po kilka bułeczek i parujemy pod przykryciem około 8 do 10 minut, podczas parowania nie podnosimy miski lub przykrywki bo bułki opadną. Uparowane bułeczki przekładamy najlepiej na kratce wtedy szybko przestygną. Podajemy z dowolnym sosem grzybowym lub owocowym. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 198zdrowsza wersja przekąski, która idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. My osobiście zabraliśmy pudełeczko ciasteczek ze sobą na bawialnię. Rozeszły się jak świeże bułeczki. Dzieci je polubiły, dorośli również. Szybkie, bezproblemowe w przygotowaniu, smaczne, zdrowe… Koniecznie do zrobienia na Waszej liście. Składniki na 13 sztuk: 100 g płatków owsianych 90 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki
Made By Mom And Son
Bułki z semoliny z żółtym serem 186Bułki, bułeczki są pyszne, chrupiące ale za szybko znikają. Zawsze mówię sobie napiekę, zamrożę a potem będę wyjmowała po dwie , trzy ale niestety niedoczekają - są zjedzone w dwa dni bo takie pyszne. Te dzisiejsze są dodatkowo pachnące żółtym serem, poezja. Zapraszam gorąco na pyszne i chrupiące bułki. Bułki z semoliny z żółtym serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Scones z rodzynkami i czekoladą 205Witam Was serdecznie :)Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne śniadanie, na które niestety trzeba poświęcić trochę dłuższą chwilę, ale gwarantuję Wam, że warto! Scones to bułeczki, pochodzące ze Szkocji, nazywane czasem szybkim chlebem .Bardzo często podawane są z herbatą.Początkowo scones były pieczone na patelni, jednak z czasem zaczęto je wypiekać w piecu.Są one zwykle okrągłe, bez dodatków, jednak znajdziecie
Pora coś zjeść
Ekspresowe bułeczki z serem (na jogurcie) 190Bardzo lubię to ciasto na jogurcie. Jest bardzo elastyczne, mięciutkie i smaczne. Bułeczki z ciasta na jogurcie robią się bardzo szybko, a znikają ekspresowo. Najlepiej podawać je na ciepło, ale na zimno smakują równie dobrze. Spróbujcie Składniki: – 150g jogurtu typu greckiego + 2 łyżki na posmarowanie bułeczek – 210g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 15g masła + 10g na posmarowanie
Smaki Armine
Bułeczki z masą makową i kruszonką 217bułeczki. Na środek nakładamy łyżeczkę masy makowej i zalepiamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką, aż lekko urosną. Przygotowujemy kruszonkę. W misce szybko rozcieramy w palcach podane składniki. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy po wierzchu białkiem i posypujemy kruszonką. Piec 30 - 35 minut w 175*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blog
Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą 179Pogoda się spaskudziła, a ja dziś na blogu wspominam weekend który upłynął pod znakiem muzyki i bułeczek ze szpinakiem. Zachęcam Was do spróbowania, promienie słońca na
peggiwkuchni
Buchty z rodzynkami 146Dziś niedziela, więc przepis świetnie tu pasuje. Aromatyczne, pyszne drożdżowe bułeczki, które można zjeść na śniadanie lub jako przekąskę na spacerze. Wykonanie jak zwykle proste, a
peggiwkuchni
Słodkie bułeczki z rodzynkami 285przerażało i chociaż do tej pory nie upiekłam jeszcze tradycyjnej drożdżówki, to drożdżowe wypieki pojawiają się u mnie coraz częściej i wychodzą mi coraz lepiej. Jako pierwsze przedstawiam śniadaniowe bułeczki, lekko słodkie i z rodzynkami. Doskonałe również na przekąskę. Smakują zarówno same, jak i z dżemem lub w towarzystwie szklanki mleka. Delikatne i puszyste, ale nie przesadnie nadmuchane. Bez wrażenia(...)treściwe, niż ich odpowiedniki dostępne w sklepach. Przepis powstał na bazie mojego starego i wielokrotnie modyfikowanego przepisu na rogaliki. Wyszły zadziwiająco dobre. Do tego łatwe i szybkie. Czy może być jeszcze lepiej? Drożdżowe bułeczki z rodzynkami składniki na 5 bułeczek Należy przygotować: 250 g mąki + 1 garść do podsypania 4 łyżki cukru pudru (może być też zwykły) 150 ml mleka
Ratunku obiad
Mleczne bułki 204około 25 minut. Wyrośnięte bułki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C, do ładnego brązowo - złotego koloru. Jeżeli bułki by za szybko "łapały" kolor, przykryć je folią aluminiową. Upieczone bułeczki przełożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. * "Starter" można przygotować wcześniej i przechowywać do 3 dni w lodówce w zamkniętym pojemniku. Przed dodaniem go do ciasta
Opowieści z piekarnika
Bułeczki cynamonowe 212Bułeczki cynamonowe Bułeczki cynamonowe to pierwszy z wypróbowanych przepisów z książki "Pieczywo siostry Marii", którą sprezentował mi Mikołaj :) Szybkie w przygotowaniu - wystarczy zarobić ciasto, zostawić do wyrośnięcia, potem uformować bułeczki. Smakowity wypiek np. na weekendowe śniadanie. Zdecydowanie najlepiej smakują w dniu pieczenia, potem czerstwieją, choć na drugi dzień lekkie podgrzanie w mikrofali pomaga odzyskać im świeżość. Przepis lekko zmodyfikowałam, gdyż
Moje Qulinaria