Łatwe w wykonaniu, szybkie i pyszne pełnoziarniste bułeczki ze słonecznikiem – polecam! :) Mój narzeczony pochłonął wszystkie na poczekaniu! No prawie wszystkie – jedną zostawił dla mnie ;-) Przez to też musiałam niestety robić fotki pr The post Proste bułki pełnoziarniste ze słonecznikiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeChociaż w wypiekach nie jestem najlepsza to próbuję, czytam, miksuję i czasami coś mi tam wychodzi :) Bułeczki są bardzo smaczne. Szybkie, łatwe po prostu fajnie się je przyrządzało, no i jadło :). Szybko zniknęły do śniadania, ale jeszcze kilka udało mi się złapać do zdjęcia. Przepis znalazłam tutaj. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki pszennej razowej szklanka
Na moim talerzuDrożdżówki z serem i marmoladą 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 50 dag mąki 200 ml śmietany 30% mleko 2 opakowania cukru wanilinowego
Gotuję Testujęsmaki razem - to już jest poezja :) Gdyby nie czekanie na wyrastanie ciasta (chociaż właśnie przypomniałam sobie, że specjalna miska siedzi w czeluściach szafki 0_0) to bułeczki robi się bardzo szybko. Składniki: 450 g mąki 16 g drożdży świeżych 1 szklanka mleka 80 g cukru 1 łyżeczka soli 70 g miękkiego masła 1 jajo nadzienie 250 g sera białego
Gotowanie z pasjąsmaki razem - to już jest poezja :) Gdyby nie czekanie na wyrastanie ciasta (chociaż właśnie przypomniałam sobie, że specjalna miska siedzi w czeluściach szafki 0_0) to bułeczki robi się bardzo szybko. Składniki: 450 g mąki 16 g drożdży świeżych 1 szklanka mleka 80 g cukru 1 łyżeczka soli 70 g miękkiego masła 1 jajo nadzienie 250 g sera białego
Gotowanie z pasjąróżnego rodzaju nietolerancjami pokarmowymi oraz tych, którzy z różnych przyczyn unikają glutenu i laktozy np. podczas keto adaptacji, na diecie paleo itd. Przepisów jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a bułeczki nie mogą się nie udać i zawsze pięknie wyrastają Składniki na 4-5 bułek: 150 g śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki
Ola la LCHFDziś przygotowałam sernik z pysznymi kakaowymi herbatnikami od CUKRY NYSKIE Sernik szybko zniknął jak świeże bułeczki. Bardzo dziękuję za smaczną paczuszkę i zapraszam do ich sklepu , gdzie znajdziecie dużo produktów w atrakcyjnej cenie. Sernik na zimno
Kuchnia DanusiBardzo proste i szybkie w przygotowaniu pszenne bułeczki z dodatkiem razowej mąki. Smakują idealnie, jak te kupione w piekarni. A wiadomo domowe najlepsze! 400 g mąki pszennej luksusowej typ - 550 Młynomag (klik) 50 g mąki razowej żytniej Młynomag (klik) 1 łyżeczka soli 25 g oleju 300 ml letniej wody 20 g świeżych drożdży 0,5 łyżeczki cukru
VioletoweKucharzenieJeśli tak jak ja lubicie proste i szybkie przepisy, to te bułeczki przypadną Wam do gustu. Uwiniecie się z nimi w pół godziny razem z pieczeniem. Doskonale smakują zarówno z masłem pietruszkowo-czosnkowym, jak i w wersji na słodko z dżemem. Składniki: Bułeczki: 450 g mąki pszennej (typ 650) 250 ml ciepłego mleka 50 g świeżych drożdży 1 jajko
Smakowity Blog KulinarnySzybkie w wykonaniu twarogowe bułeczki, które nie zawierają żadnego masła, margaryny czy też oleju. Jeśli mamy więc w domu biały ser, który chcielibyśmy wykorzystać w trochę inny sposób, niż nadzienie do naleśników czy też dodatek do chleba, to koniecznie musimy wypróbować te smaczne bułeczki! SKŁADNIKI: (na 13 średnich bułeczek) - 400 gram twarogu półtłustego - 2,5 szklanki mąki pszennej - 2 jajka
WielopokoleniowoDziś śniadanie na szybko: Grzane w piekarniku bułeczki z masłem, serem wędzonym i pieczarkami. Miłego dnia Kochani
upichconaChociaż w wypiekach nie jestem najlepsza to próbuję, czytam, miksuję i czasami coś mi tam wychodzi :) Bułeczki są bardzo smaczne. Szybkie, łatwe po prostu fajnie się je przyrządzało, no i jadło :). Szybko zniknęły do śniadania, ale jeszcze kilka udało mi się złapać do zdjęcia. Przepis znalazłam tutaj. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki pszennej razowej szklanka
NA MOIM TALERZUwracam, a tu puste blaszki!, ani jednej bułeczki!, a co ważniejsze nikt się nie przyznaje do ich pożarcia....:). I co mi pozostało?, zrobić nową porcję oczywiście :), zrobić szybko zdjęcia, i nie zostawiać bułeczek bez nadzoru!. Przepis od Emilki z blogu Kuchnia od Turcji, oczywiście zmodyfikowany przeze mnie :). Składnik na ciasto: 60 dag maki pszennej 1 szk mleka
Apetyczna babeczka