szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:14/102)

Bułeczki żytnie z ziarenkami :) 154

piekłam tych bułeczek z rana, ale dzień wcześniej :D Były bardzo smaczne, choć ciepłe były lepsze :D No bo kto nie lubi ciepłego pieczywa? :D Szybki, prosty przepis na 4 średnie bułeczki :) Składniki:  100 g mąki żytniej 100 g mąki pszennej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 30 g drożdży 150 ml wody 50 ml wody gazowanej 1/2 łyżeczki soli

Zdrowie na języku :P
Kanapki z salsą z awokado i wędzonym łososiem 122

Kolejne szybkie i pyszne kanapki na śniadanie. Szybko zrobicie salsę z awokado a wędzony łosoś sam wskakuje na chlebek. Zatem do dzieła, robimy smakowite kanapki. Szybkie

Moje Małe Czarowanie
Proste bułki do burgerów 124

Bułki do burgerów Mięciutkie, puszyste i chrupiące, domowe pieczywko z sezamem. Szybkie i łatwe w wykonaniu. Super bułeczki do domowych burgerów.     Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłej wody (nie gorącej!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Dodatkowo: kilka łyżek mleka sezam do posypania bułeczek     *** Do miski

Blog z Apetytem
Łatwe bułki drożdżowe z cynamonem 253

Miałam upiec palmiery , jednak w sklepie zabrakło ciasta francuskiego, więc przygotowałam bułeczki z ciasta drożdżowego. To wyjątkowo szybki i łatwy przepis na upieczenie czegoś słodkiego.  Wystarczy gotowe ciasto drożdżowe posypać cukrem, cynamonem, orzechami i bułki prawie gotowe. Obejrzyjcie zdjęcia (poniżej) jak uformować bułeczki. Formowanie bułki. Przy wgniataniu trzonka drewnianej łyżki w ciasto, boki bułki wywijają się.  Uformowana bułka

Codziennik Kuchenny
Domowe bułeczki – bardzo łatwy przepis 81

Lubicie domowe pieczywo? Ja tak! Szczególnie, jeśli robi się je tak prosto i szybko. Tym razem czas na domowe bułeczki – bardzo łatwy przepis. Są one wykonane w połowie z mąki pszennej i pszennej pełnoziarnistej, dzięki temu stanowią nieco zdrowszą alternatywę dla klasycznych bułek pszennych. Polecam je także dzieciom. Najlepiej smakują jeszcze cieplutkie, choć na drugi dzień też są wspaniałe

Natka Pietruszki
Bułeczki św. Marcina 109

Czas czytania: 3 min Bułeczki św. Marcina to nic innego jak rogale marcińskie w troszkę innej formie. W formie uproszczonej i błyskawicznej po prostu idealnej na ostatnią chwilę! Wiem, że wiele osób nie podejmuje się upieczenia klasycznej wersji z powodu dość mozolnej pracy przy „produkcji” rogali, ale mam dla Was wspaniałą wiadomość. Można zrobić je inaczej! Myśląc(...)góry, będą wtedy przypominały klasyczne cynamonowe bułeczki. Można też je w takiej formie jak na dzisiejszych zdjęciach, czyli skręcić każdą porcję ciasta w ósemkę. Ta druga opcja zabezpiecza nadzienie przed „wyjściem” z bułeczek podczas pieczenia. Prostszego sposobu nie ma, zatem zabierajcie się do pracy teraz macie już super szybki i łatwy sposób na przygotowanie przepysznych bułeczek św. Marcina

SprawdzonaKuchnia.pl
Jagodzianki klasyczne 90

każdej uformować placuszek na środek każdego nałożyć 1 dużą łyżkę nadzienia, może być troszkę więcej, zlepić dobrze brzegi, uformować bułeczkę, układać zlepieniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko wymieszać z wodą i pomalować wierzch bułeczek, posypać cukrem. Odstawić na około 20 – 30 minut do wyrośnięcia. Piec 15 – 20 minut do uzyskania rumianego koloru. 🎂 To jest(...)się, że jakaś bułeczka pęknie lub delikatnie przepuści sok z jagód, ale to nie koniec świata ;). Zapewniam, że każda zostanie zjedzona! 📔 Inne przepisy Mam dla Was kilka innych propozycji z wykorzystaniem jagód. Zerknijcie może coś jeszcze zachęci Was do upieczenia porcji na podwieczorek. Wypróbujcie wspaniałą i bardzo łatwą wersję bez formowania bułeczek, jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Jagodzianki

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka śledziowa z groszkiem i ziemniakami 368

sałatka przedświąteczna i świąteczna. U  mnie sprawdza się zarówno na wigilijnym jak i wielkanocnym stole. A i później, na spotkaniach rodzinnych schodzi jak ciepłe bułeczki.  W wykonaniu raczej prosta i szybka, na pewno mniej praco i czasochłonna niż sałatka jarzynowa. W smaku - fajna mieszanka lekko słodkiego groszku, mączystych ziemniaków, śledzi, kwaśnych ogórków kiszonych i ostrawej

Ze smakiem bez glutenu
Drożdżówki z serem 122

nazywane. Najważniejsze, że są smaczne i proste do zrobienia. Drożdżówki z serem posmakowały mi nawet bardziej niż te z makiem, bo są delikatniejsze i bardziej wilgotne. Bułeczki też ładnie wyglądają i szybko się pieką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 500g mąki pszennej tortowej 80g cukru 250ml mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 25g świeżych drożdży 1 jajko(...)środku lekko na siebie zachodziły. Ciasto przekręciłam tym łączeniem na spód i pokroiłam je na kilkucentymetrowe kawałki. Każdy kawałek skręciłam dwa razy wokół własnej osi i tak przygotowane bułeczki przekładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na jednej blasze z wyposażenia piekarnika układałam sześć bułeczek. Drożdżówki posmarowałam z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Pierwszą blachę wstawiłam do zimnego piekarnika

Waniliowe Improwizacje
Bułeczki z batatami i rozmarynem 151

ziemniakiem, może bardziej delikatnie… Robiłam już z nich chipsy do pstrąga, a teraz czas na bułeczki (i nie tylko… ale o tym kiedy indziej )Bułeczki z batatami robi się bardzo szybko, co jest ich ogromną zaletą. Ponieważ są na sodzie są raczej ciężkie, ale ze względu na dodanie rozmarynu ich smak jest bardzo intrygujący. Warto więc spróbować

UgotujmyTo.pl
Torcik z musem z mrożonych truskawek i dżemem aroniowym. 138

cukru pudru Wszystko razem zagotować na budyń. Ostudzić. Następnie utrzeć z 1/2 kostki margaryny (125g). Do kremu można dodać aromat.  Zajrzyj również: 1.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 2.  Bułeczki drożdżowe z twarogiem 3.  Gniazdka/Hiszpańskie pączki - idealne do porannej kawki Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to proszę o zdjęcia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą

My World by Dagmara Rek
KURS PIECZENIA CHLEBA-RECENZJA KSIĄŻKI 153

rozdział poświęcony różnym zakwasom na chleb, swoją drogą przygotowanie zakwasu wcale nie jest takie trudne :) Oprócz tradycyjnych przepisów na chleb znajdziemy również receptury na ciasta drożdżowe, bułeczki, a nawet przepisy na "szybkie" chleby wyróżniające się tym, że zamiast drożdży używa się proszku do pieczenia oraz sody. "Kurs pieczenia chleba" to książka którą bardzo polecam wszystkim miłośnikom chleba :) Tytuł

Kukuleczki
Chrupiące bułeczki. 180

śniadanie, na kolację i jako przekąska taka bułeczka zaspokoi smak najbardziej wybrednych. Szybko ją przygotujecie i zaskoczycie rodzinę  czy gości. SKŁADNIKI: 5 bułek kajzerek  2-3 jajka szynka lub kiełbasa łosoś wędzony papryka po 1/2 każdego koloru kawałek cukinii lub bakłażana 15 dag. startego na grubych oczkach sera żółtego  szczypiorek koperek pomidor przyprawy: sól, pieprz, lubczyk suszony

Kuchnia Beaty
Jagodzianki zimową porą 118

Ja bardzo lubię zimę, BARDZO! Puchaty śnieżek, mrozik szczypiący w policzki, jazdę na łyżwach itd, itp. Ale jedno czego mam serdecznie dosyć w obecnym sezonie zimowym

peggiwkuchni
Drożdżówki z białym serem i czereśniami 152

kupnej bule? Tłuszcz roślinny utwardzony (olej palmowy), spulchniacze, polepszacze smaku, syntetyczne dodatki. Nie twierdzę, że wszystko to jest złem wcielonym. Ale po co to jeść, kiedy bardzo szybko można zrobić swoje własne bułeczki, z ulubionym farszem. A jaka duma nas rozpiera, kiedy domownicy je chwalą!  Składniki: CIASTO: 1/2 kg mąki 21g suchych drożdży (40g świeżych) 1 łyżka miodu

Cakes By Kejt
Pełnoziarniste bułeczki orkiszowo-pszenne 124

Przeglądając ostatnio przepisy na różnego rodzaju chleby, trafiłam na blog "Szybkie gotowanie" i pomysł na bułeczki gryczane bez wyrabiania. Postanowiłam jednak zrobić to po swojemu i zmodyfikowałam przepis :) Tak też powstały bułeczki orkiszowo-pszenne z mąk pełnoziarnistych, wyrabiane :) To moja pierwsza przygoda piekarnicza, nie licząc chleba orkiszowego :) Jak wyszły bułki? Nieźle... ;) Na pewno należy wyrabiać ciasto dłużej, niż

Spektrum Smaku
Domowa bułka tarta, sposób na wykorzystanie resztek pieczywa. 247

robiła i moja babcia i moja mama i robię od zawsze ja. To pewno wynika z prostej przyczyny, nie lubię wyrzucać jedzenia. A wykonanie takiej domowej bułeczki jest dziecinnie proste i szybkie... a jak głosi slogan... wiem co jem :) Wykonanie: Każdy kawałek przesuszonej bułki, kromki weka, czy nawet piętki z białego chleba kroje na mniejsze kawałki i odkładam na dużą

Kuchnia z widokiem na ogród