Groszek był przeze mnie przez bardzo długi czas niedoceniany. Jego potencjał dostrzegł mój chłopak, który ostatnio bardzo polubił groszek i może go wyjadać prosto z puszki
wegujemyzaczniemy za późno i nie będzie innej opcji niż last minute a może świadomie wybierzemy slow święta. Większość tych przepisów wygląda tak efektownie, że nikt nie domyśli się jak szybko udało się je zrobić. Wielkanoc zwyczaje Sadzenie kiełków jest proste. Daje dużo radości i nie zajmuje dużo czasu a kiedy rzeżucha wyrośnie możemy nią udekorować stół, albo przerobić(...)Robi się ją dosłownie chwilkę a natychmiast przenosi nas w świat dzieciństwa i świętowania. Najzdrowsza jest z sardynkami i z domowym pieczywem. W tym roku będę mieć na stole chleb bio na naturalnym zakwasie z piekarni Putka. Bochenki są małe i cieżkie, więc można będzie spróbować past kanapkowych z chlebem pszenno – żytnim bio, razowym z jagodami goji lub z chlebem
Ugotowane pozamiatanezastosowanie resztek z produkcji mleka migdałowego widziałam u kogoś na blogu (przepraszam nie pamiętam u kogo). Po kilku dniach w moje ręce wpadło opakowanie migdałów i decyzja była szybka – robimy mleko migdałowe i serek. To była dobra decyzja – pomidory, czosnek i kolendra świetnie się razem komponują! Do przygotowania wegańskiego serka potrzebujemy: – 200g płatków migdałów (zamoczonych przez(...)można jeszcze dodatkowo odcisnąć). Powstały płyn to mleko migdałowe. Pozostałą na sitku masę przenosimy do nowego pojemnika – dodajemy przyprawy, koncentrat i posiekaną kolendrę. Wszystko mieszamy i podajemy do chleba
Szybko Tanio Smaczniesię do wyrastania. Najlepiej zrobić to w temperaturze około 30 stopni. Czekać należy do momentu, gdy chleb podwoi swoją objętość. Chleb piecze się od 2 do 4 godzin. Upieczony chleb można przechowywać w suchym miejscu nawet do tygodnia, a nawet po takim czasie nie powinien on stracić na jakości. Smak w tym czasie może się nieco zmieniać, ale nadal będzie(...)bardzo istotne dla prawidłowej regeneracji organizmu. Mąka orkiszowa jest chętnie wykorzystywana przez sportowców, a to przez to, że posiada relatywnie wysoką ilość białka. Jest ono niezbędne do szybkiej regeneracji organizmu, a także może być wykorzystywana jako zamiennik zwykłej mąki, ze względu na niższą zawartość węglowodanów. Jednocześnie należy pamiętać, że ziarno orkiszu jest odmianą pszenicy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajest zjedzona. Pewnie każdy z Was ma swoją ulubioną zupę. Uwielbiam zupy kremy z różnych warzyw ale i te, które trzeba trochę pogryź. Pyszna domowa zupa z pajdą domowego chleba na zakwasie to tani obiad w tygodniu. Typową jesienną zupą dla mnie jest zupa grzybowa z brokułami. Czy brokuły i grzyb y w jednym garnku to dziwne połączenie? Wcale(...)czarna fasola. Jest to pożywna i bogata w białko zupa. Kolejną zupą bogatą w białko jest niewątpliwie zupa z soczewicy . W przeciwieństwie do minestrone zupa z soczewicy to szybka zupa. Soczewica nie wymaga moczenia. Osobiście bardzo lubię gotować z soczewicą. Lubię ją nawet lekko przegotować aby naturalnie zagęścić zupę bez dodatku mąki. Warto więc wybrać różne rodzaje soczewicy
codojedzeniaBardzo lubię takie szybkie, proste zupy krem. Nie wymagają dużo czasu, a są pyszne i pożywne . Składniki: -100 g marchwi (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src(...)selera -1 duża cebula -pół czerwonej papryki -3 ząbki czosnku lub łodyga młodego zielonego -3 pomidory malinowe -2 łyżki kuskus - 2 łyżki oleju -sól, pieprz -4 kromki tostowego chleba lub czerstwa bułka Kaszę kuskus zalać w misce wrzątkiem tak, aby tylko woda ją przykryła.Odstawić do napęcznienia pod przykryciem. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki
Kulinarne przemysleniazastosowanie resztek z produkcji mleka migdałowego widziałam u kogoś na blogu (przepraszam nie pamiętam u kogo). Po kilku dniach w moje ręce wpadło opakowanie migdałów i decyzja była szybka – robimy mleko migdałowe i serek. To była dobra decyzja – pomidory, czosnek i kolendra świetnie się razem komponują! Do przygotowania wegańskiego serka potrzebujemy: – 200g płatków migdałów (zamoczonych przez(...)można jeszcze dodatkowo odcisnąć). Powstały płyn to mleko migdałowe. Pozostałą na sitku masę przenosimy do nowego pojemnika – dodajemy przyprawy, koncentrat i posiekaną kolendrę. Wszystko mieszamy i podajemy do chleba
Szybko Tanio Smacznienaszej krwi po zjedzeniu czegokolwiek. Pewne potrawy/produkty podnoszą ją bardzo mocno, a inne dużo mniej. I wiadomo, że gdy po posiłku poziom cukru we krwi jest wysoko, to bardzo szybko odczuwamy znów "głód" lub chęć na ponowne jedzenie a sam proces trawienny jest dużo bardziej spowolniony, co często nazywa się, że coś jest "ciężkie". Z jednej strony uczucie pełnego(...)poziom glukozy we krwi, a ta sama potrawa węglowodanowa zjedzono na zimno, podnosi ten poziom dużo mniej. Pamiętam jak w dzieciństwie moja mama często powtarzała mi, "nie jedz ciepłego chleba"! I dlatego właśnie nie powinno się jeść ciepłego chleba lub ciasta. Podany przepis jest wiec na kotleciki, które można podać jako przekąskę na zimno. Oczywiście na ciepło może trafić
Sztuka gotowania w/g Samiryciastem oraz ciasto chowamy do lodówki na czas przygotowania budyniu. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy rozkrojoną laskę wanilii i masło. Doprowadzamy mleko do wrzenia i wsypujemy przesianą mąkę, szybko mieszając rózgą, aby nie powstały grudki. Zmniejszamy ogień i chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce cukru. Wszystko dokładnie mieszamy, aż cukier się rozpuści(...)upieczeniu babeczki studzimy, a następnie wyjmujemy z foremek i odwracamy do góry nogami. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Piekliśmy wspólnie z blogami : Smaczna pyza Ala piecze i gotuje Chleby info Moja kuchnia Czarna oliwka Moje wypieki i nie tylko Mia cucina Eksplozja smaku Ulubione przepisy
Kulinarne przygody GatityCzas czytania: 3 min Próbowaliście już maleńkich wegetariańskich kotlecików przygotowanych z ciecierzycy zwanych falafel ? Jeśli jeszcze nie to nie zwlekajcie! Falafelki pochodzą z kuchni arabskiej, a
SprawdzonaKuchnia.plWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was pyszny, ciekawy, łatwy i szybki przepis! Jeśli chcielibyście urozmaicić śniadanie, lub po prostu zaskoczyć gości na grillu, czy imprezie - spróbujcie koniecznie! ⃟⃟⃟ Hi Guys! Today I have an amazing, delicious, quick & easy recipe for You! Would You like to create extraordinary breakfast? Or shock Your party/barbecue guests? You definitely have(...)pesto - 1/2 pomidora / 1/2 tomatoe - kilka plasterków prosciutto / a few slices of prosciutto - sól / salt - pieprz / black pepper - oregano - grana padano - mozzarella szczypiorek / chives Sposób przygotowania: Ścinamy górę chleba i wydrążamy środek. W misce umieszczamy 4 jajka, boczek, pesto, drobno pokrojonego pomidora, kawałki prosciutto, starty grana padano i rozdrobnione kawałki chleba, które wyjęliśmy ze środka (nie wszystko). Doprawiamy
DominikaDolciLubicie krewetki? My uwielbiamy, ale znudziło nam się tak tradycyjnie przygotowane z czosnkiem. Czasami potrzeba czegoś nowego. Jak byliśmy w Polsce na urlopie u rodziny
Szybko Tanio Smaczniezastosowanie resztek z produkcji mleka migdałowego widziałam u kogoś na blogu (przepraszam nie pamiętam u kogo). Po kilku dniach w moje ręce wpadło opakowanie migdałów i decyzja była szybka - robimy mleko migdałowe i serek. To była dobra decyzja - pomidory, czosnek i kolendra swietnie sie razem komponują! Do przygotowania wegańskiego serka potrzebujemy: - 200g płatków migdałów (zamoczonych przez noc w wodzie(...)można jeszcze dodatkowo odcisnąć). Powstały płyn to mleko migdałowe. Pozostałą na sitku masę przenosimy do nowego pojemnika - dodajemy przyprawy, koncentrat i posiekaną kolendrę. Całość mieszamy i podajemy do chleba
Szybko Tanio SmacznieKrampety Krampety, czyli pulchne placuszki z ciasta drożdżowego i sody, to danie kuchni angielskiej. Podaje się je na śniadanie lub podwieczorek, najczęściej z masłem lub dżemem
Moje Qulinaria