typu danie: Quiche ze szpinakiem i serem mozzarella Quiche z serem kozim i pomidorami Quiche z porem i pieczarkami Quiche z boczkiem i cebulą Składniki: Ciasto: jajko łyżka mleka 150 g masła 250 g mąki łyżeczka soli Nadzienie: 250 g wędzonego boczku 200 g sera Gruyère (można zastąpić Emmentallerem) 3 jajka 200 ml śmietany
Delusional Trineróżnymi rodzajami mięs, ze szpinakiem, ale też z krewetkami. Tan przepis jest wspaniały. Szybkie danie a takie pyszne. Składniki: krewetki argentyńskie około 300 g 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki masła szczypta soli świeżo zmielony pieprz garść pietruszki płatki chilli (mam w młynku- mielę na świeżo) 2 łyżeczki świeżo wyciśniętej cytryny makaron 3 łyżki śmietany 18 % Do rondelka wrzucam masło, czosnek
MojaQchnia.pljuż całą porcję szpinaku dodajemy do pozostałej masy jajecznej. Na koniec dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia. Foremki do babeczek smarujemy masłem. Nakładamy ciasto do połowy wysokości foremek i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut. Po wystudzeniu łyżeczką wydrążamy środek babeczki i ciasto kruszymy na talerzyku. Krem: 400 ml śmietany 200 g serka
Pyszności Słodkościnawet purpurowe naleśniki ze szpinakiem. U nas podane z musem z banana i serka naturalnego. Na 5 naleśników potrzebujemy: Sok z 2 dużych buraków (około 3/4 szklanki) 1 jajko 3-4 łyżki mąki (wszystko zależy od tego ile tego soku uzyskamy) łyżka oliwy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby powstało ciasto naleśnikowe. Konsystencja gęstej śmietany, ciasto spływa z łyżki, ale nadal
MamaOskarkapołączenia fety ze szpinakiem. 4. Gotowy farsz rozsmarować na połowie naleśnika, złożyć na pół, potem znowu na pół do uzyskania kształtu trójkąta. 5. W rondelku umieścić jogurt i pokrojony w drobną kostkę ser. Kiedy ser zacznie się rozpuszczać należy energicznie mieszać sos trzepaczką, aby masa się nie zważyła. Nie gotować! Jogurt można zastąpić śmietaną, wtedy nie ma obaw przez zważeniem
DefinicjaSmakujest proporcja sera do śmietany czy jogurtu naturalnego (aby było mniej tłusto). Nie lubię zbyt suchych serków, uważam, że te bardziej płynne smakują dużo lepiej i nie zapychają. W przepisie podaję Wam odpowiednie proporcje, aby twarożek wyszedł w sam raz. Zobacz też: Twarożek na słono z rzodkiewką i cebulką Twarogowe racuchy na kefirze Roladki ze szpinaku z łososiem i twarogiem
Kuchnia Bazyliimniejsze kawałki. Szpinak wrzuciłam do garnka z bulionem i gotowałam jeszcze 4 minuty. Brokuła gotowałam w osobnym garnku z wodą z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru przez 5 minut. Po przestygnięciu dorzuciłam brokuła do bulionu z warzywami i wszystko zmiksowałam na gładką masę. Krem podawałam z uprażonym słonecznikiem, olejem lnianym i łyżką śmietany. Smacznego
Receptura smakupomidory. Całość zalewamy śmietaną z jajkami, po czym kładziemy na wierzch plastry salami oraz kawałki sera pleśniowego. Krok 5 Gotową tartę wkładamy do piekarnika na około 30-45 minut, do 180 stopni. Wyjmujemy w chwili, kiedy wierzch się ładnie zrumieni. Podajemy na ciepło, a także na zimno – ja lubię delikatnie ciepłą. Zobaczcie też: Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami
Kuchnia Bazyliiśmietanie liczi w szynce dojrzewającej pomidorki z pastą z sardynek roladki z szynki z goma wakame sałatka z rostbefem pieczonym sałatka z awokado i krewetkami sałatka z wątróbką sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet z wątróbki pimientos de padron daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois zapiekane tartinki z ciasta francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem
królestwo garówplastry -150 ml śmietany 12% - 200 ml wody - masło do smażenia pieczarek - pieprz, sól, - ząbek czosnku Pieczarki i czosnek podsmaż na maśle, podlej wodą. Gotuj 15 minut. Dodaj śmietankę, gotuj 3 minuty. Jeżeli lubisz gęste sosy dodaj mąkę. KLUSECZKI JAGLANE SZPINAKOWO- SEROWE - 2 torebeczki kaszy jaglanej ugotowanej do miękkości i wystudzonej - 250 sera białego - opakowanie liści szpinaku (szpinak usmaż
SMYKWKUCHNIwrzucamy do szpinaku, przyprawiamy. Patelnię zdejmujemy z kuchenki i do masy szpinakowej wrzucamy pokrojoną w kostkę fetę. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. A potem to już tylko sama przyjemność: wałkujemy, nadziewamy i kleimy pierogi. W dużym garnku gotujemy wodę z 1 łyżeczka soli, gotujemy pierogi od momentu wypłynięcia ok. 2-3 minuty. Pierogi podajemy polane śmietaną
Kulinarne przygody GatityPropozycja dla miłośników brokuła, delikatnych i aksamitnych smaków. Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki
Kuchnia Pełna Pasjigarście świeżego szpinaku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy Sól pieprz do smaku Dodatkowo 2 l wody 1 kostka rosołowa 2 liście laurowe 1 łodyga selera naciowego 1 marchewka drobno posiekaną 5 pieczarek 1 papryka pokrojona w słupki Sól pieprz do smaku 2 łyżki matki pietruszki 250 ml kwaśnej śmietany np. 18% Mąka
Gotowanie Patkiszpinak – wydaje nam się, że mamy porcję dla pułku wojska, ale po ugotowaniu pozostaje mała garstka. Ważne jest, żeby dokładnie umyć szczaw, bo zwykle jest cały w piachu. Składniki: 200 -300 g szczawiu – dokładnie umytego i odsączonego cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku przetartego przez praskę 2 litry bulionu 2 łyżki masła świeżo zmielony pieprz śmietana
Ugotowane pozamiataneŚledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!