szpinak ze śmietaną - 1497 przepisów (strona:62/100)

PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM 156

przepisie zostanę bo ciasto wyszło delikatne, a farsz bardzo smaczny. Składniki na ciasto: 400g mąki 1 całe jajko 250ml gorącej wody Na nadzienie: kostka białego sera (200g) 250g mrożonego szpinaku sól pieprz ząbek czosnku łyżka masła Wykonanie: Mąkę przesiać do miski. Zrobić w niej dołek, do dołka wlać gorącą wodę i delikatnie wymieszać nożem - zagarniając mąkę do środka (ta czynność(...)osolonym wrzątku,  po wypłynięciu jeszcze 2-3 minuty a następnie odcedzić na sicie. Po odcedzeniu polewać śmietaną, zrumienioną na maśle  bułką tartą lub zrumienionym chudym boczkiem. Pyszne są także odsmażone na drugi dzień :)    ja osobiście pierogi ze szpinakiem lubię takie bez okrasy, tylko odcedzone  z wody

Walijskie Pichcenie
Leśny mech - słodkie ciasto szpinakowe z egzotyczną nutą. 193

tego wyjdzie. Czego użyłem? Do ciasta: -450 gram szpinaku posiekanego zamrożonego; szpinak rozmrażamy i odciskamy na maks z wody -szklanka cukru trzcinowego -szklanka oleju rzepakowego -dwie szklanki krupczatki przesianej z dużą łyżką proszku do pieczenia -3 jajka -pasta migdałowa, łyżeczka Masa: -dwa kubki śmietany 36% po 200 gram -duża łyżka cukru pudru -galaretka, smak wg uznania proponuję coś kwaśnego

BaRepas
Carbonara z cukinią 185

Carbonara z cukinią to idealne połączenie klasycznej carbonary (przepis TUTAJ) z cukinią. Oprócz niebiańskiego smaku nasz makaron będzie też bardzo apetycznie wyglądał. Uroku doda zielony dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti carbonara z pieczarkami 810

Carbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna carbonara 184

Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Prosta zupa z czosnku niedźwiedziego z grzankami czosnkowymi 153

krem przy pomocy blendera. Dodaj do zupy śmietanę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Podawaj z grzankami czosnkowymi, udekorowaną kleksem śmietany i kwiatami czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie). ➤ Wskazówka:  Jeżeli nie masz czosnku niedźwiedziego, możesz zamienić go na liście świeżego szpinaku. Aby utrzymać czosnkowy aromat zupy, posiekaj 2-3 duże ząbki czosnku i dodaj je do garnka na 2 minuty przed

Chilli Czosnek i Oliwa
Królik w śmietanie 98

warzyw. Zalać bulionem, dodać przyprawy, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na godzinę. Po tym czasie wlać śmietanę rozbełtaną z dwiema łyżkami gorącej wody. Doprawić solą. Piec dalej 20-30 minut pod przykryciem. Podałam ze szpinakiem i karmelizowaną na miodzie marchewką.   zastawa

królestwo garów
Ażurowe roladki 152

szynki ogórek kiszony pokrojony w plasterki szczypiorek  Przygotowanie: 1. Przesiałam mąkę do miski, wbiłam jajka, dodałam sól, cukier i szpinak, wlałam mleko, wodę oraz olej i całość wymieszałam dokładnie trzepaczką, aż ciasto uzyskało gładką, gęstą konsystencję (jak śmietana).   2. Odstawiłam ciasto na 15 minut, żeby odpoczęło. 3. Ciasto przelałam do "strzykawki" do dekorowania ciast i na rozgrzaną patelnię

Kulinarny Pamiętnik
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami / Sun dried tomato and chicken pasta 272

środku. Dodaj suszone pomidory i pieczarki wraz z czosnkiem i smaż przez kilka minut. Dodaj śmietanę, mleko, bulion drobiowy i mozzarellę i gotuj, mieszając, aż sos stanie się jednolity i lekko zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wmieszaj ugotowany makaron i szpinak i gotuj przez kilka minut. Gdy sos stanie się zbyt gęsty dolej trochę mleka, a gdy zbyt

karmelowy
Łososiowy torcik na tostach z chrzanową pianką 152

czosnkiem i suszonymi pomidorami Warstwa ze szpinakiem: 40 dag jogurtu naturalnego greckiego 100 g świeżego szpinaku baby 80 g wędzonego  łososia ½ cebuli 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki żelatyny Sól i pieprz do smaku Warstwa chrzanowa: 220 ml śmietany kremówki 70 g wędzonego  łososia 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku(...)wykonania: Kromki chleba tostowego skropić aromatyzowaną oliwą z każdej strony, upiec na suchej patelni na chrupiąco. Foremkę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć zimne chrupiące tosty. Warstwa ze szpinakiem: Szpinak opłukać, osączyć na sicie, posiekać na desce razem z cebulką ,udusić na maśle, dodając, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem wystudzić, żelatynę rozpuścić w bardzo

Wanilia i Kardamon
Tort leśny mech 299

się spodoba! Tort leśny mech: 200 g świeżego szpinaku „baby” 2/3 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka białego cukru 4 ekologiczne jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Krem i dekoracja: 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 100 g białej czekolady(...)wysokich obrotach miksera, aż białka będą lśniące i porządnie ubite. Dodajemy wtedy po jednym żółtku i miksujemy do połączenia. Zmniejszamy obroty i powoli dolewamy cienką strużką olej. Dodajemy szpinak. Przesiane mąki stopniowo, łyżką, dodajemy do masy – cały czas miksując, ale już na małych obrotach miksera. Masę przelewamy do przygotowanej tortownicy. Ciasto szpinakowe pieczemy przez około 50-60 minut. Przez

Poezja smaku
Tarta z łososiem i szpinakiem 152

większe gotowanie. Polecam! składniki paczka gotowego ciasta francuskiego (275 g)  - nie zużyłam całego 120 świeżego szpinaku baby 125 g łososia wędzonego na gorąco 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki mały kremowy kozi serek - rolada masa: 1 jajo 100 ml śmietany 30% 100 g sera cheddar - starty łyżka koperku - opcjonalnie pieprz ewentualnie sól przygotowanie Przygotować spód z ciasta. Piekarnik nagrzać(...)grochem ) piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto nie podpiekło się wystarczająco, podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Składniki masy wymieszać w misce, doprawić solą i pieprzem Szpinak opłukać, wrzucić do dużego garnka, podgrzewać aż zwiędnie. Osączyć na sicie, a potem dobrze odcisnąć.  Na podpieczony spód wyłożyć szpinak, plasterki czosnku, kawałki łososia, zalać masą, na wierzchu można

Stare Gary
Lasagne ze szpinakiem 412

płatów makaronu (u mnie były po 3 płaty na wasrtwę) 2 średnie cebule 8 małych pieczarek 450 g szpinaku, świeżego lub mrożonego  garść suszonych pomidorków 3 łyżki sera Ricotta 100-150 g sera Gouda (chociaż lepszy będzie Cheddar) 2 łyżki śmietany (12%, 18 % lub 36%), opcjonalnie przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sos beszamelowy 50 g masła 50 g mąki(...)oliwie z oliwek. Posolić.  2. Dodać pokrojone drobno pieczarki. Dodać łyżkę masła. Całość cały czas mieszać by nie przypalić (w razie konieczności dodać odrobinę wody). 3. Dodać odsączony szpinak. Dusić aż szpinak nieco zmięknie. Dodać ricottę, ew. śmietankę. Przyprawić. Zamieszać i dusić jeszcze przez chwilę. Pieczenie 1. Płaty makaronu zalać wrzątkiem na ok. 5 minut. Po tej czynności

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tarta ze szpinakiem ,papryką i selerem naciowym z mozzarellą 144

podniebienia i radość dla dzieci. Składniki gotowe ciasto na tartę młody szpinak trochę papryki, u mnie żółta czerwona cebula seler naciowy mozzarella tarta lub kule, ja jednak wolę tarta mozzarellę do pizzy sól do smaku kolendra mielona pieprz bałkański olej kokosowy extra virgin  do smażenia trochę śmietany 30 % Rozgrzewamy piekarnik na 180-190 stopni. Głęboką patelnię rozgrzewamy i dodajemy

Z Kuchni Do Kuchni
Duet doskonały ,szpinak i kozi ser 133

inny posiłek! Dość proste do wykonania.Cieniutkie ciasto i masa ...pycha składniki Ciasto tutaj 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 mała cebula sól ,pieprz czarny do smaku 1 / 4 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie 100-150g koziego sera ,lub ricotty-może byc więcej 1 szklanka śmietany light 1 / 2 filiżanki sera parmezan Druga była ze stekiem tuńczyka ,i plastrami pomidora

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania