szpinak ze śmietaną - 1497 przepisów (strona:62/100)

Łosoś na szpinaku z płatkami migdałów 166

ZAPRASZAM! Dla 2 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 filety z łososia (ok.150-200g) Opakowanie szpinaku w brykiecie (450g) Cytryna 5 ząbków Polskiego czosnku Świeżo zmielony pieprz Sól himalajska 200g ryżu jaśminowego imbir mielony pieprz cytrynowy (prymat) płatki migdałów Olej rzepakowy 2 lyżki masła śmietana kremówka 30% tł 4-5 łyżek cukier Przygotowanie: 1/ Filety z łososia nacieramy pieprzem cytrynowym

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka Cezar na szpinaku 360

minut Składniki: ok. 75g kurczaka przesmażonego w ulubionych przyprawach i pokrojonego w kostkę Garść świeżych liści szpinaku Kilkanaście kostek pokrojonego chleba orkiszowego 1 jajko EKO Pół pomidora 25g startego sera typu Ementaler (lub podobnego typu szwajcarskiego) 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka śmietany kremówki 30%tł 2 łyżeczki majonezu kilkanaście kropli sosu Worcestershire Sól himalajska Czosnek granulowany Pieprz czarny Oliwa

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa szpinakowa 138

dniami w kuchni. Polecam, nie tylko osobom będącym na diecie. Składniki: 2 opakowania szpinaku (2 razy po 30 dag) 5 ząbków czosnku 1 łyżka masła (można zastąpić oliwą z oliwek) 4-5 ziemniaków 2 litry warzywnego bulionu szklanka mleka (w wersji nie dietetycznej można zastąpić śmietaną) 5 jajek ugotowanych na twardo sól, pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy i gotujemy

Pobite gary Barbary
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM 152

przepisie zostanę bo ciasto wyszło delikatne, a farsz bardzo smaczny. Składniki na ciasto: 400g mąki 1 całe jajko 250ml gorącej wody Na nadzienie: kostka białego sera (200g) 250g mrożonego szpinaku sól pieprz ząbek czosnku łyżka masła Wykonanie: Mąkę przesiać do miski. Zrobić w niej dołek, do dołka wlać gorącą wodę i delikatnie wymieszać nożem - zagarniając mąkę do środka (ta czynność(...)osolonym wrzątku,  po wypłynięciu jeszcze 2-3 minuty a następnie odcedzić na sicie. Po odcedzeniu polewać śmietaną, zrumienioną na maśle  bułką tartą lub zrumienionym chudym boczkiem. Pyszne są także odsmażone na drugi dzień :)    ja osobiście pierogi ze szpinakiem lubię takie bez okrasy, tylko odcedzone  z wody

Walijskie Pichcenie
Leśny mech - słodkie ciasto szpinakowe z egzotyczną nutą. 191

tego wyjdzie. Czego użyłem? Do ciasta: -450 gram szpinaku posiekanego zamrożonego; szpinak rozmrażamy i odciskamy na maks z wody -szklanka cukru trzcinowego -szklanka oleju rzepakowego -dwie szklanki krupczatki przesianej z dużą łyżką proszku do pieczenia -3 jajka -pasta migdałowa, łyżeczka Masa: -dwa kubki śmietany 36% po 200 gram -duża łyżka cukru pudru -galaretka, smak wg uznania proponuję coś kwaśnego

BaRepas
Carbonara z cukinią 185

Carbonara z cukinią to idealne połączenie klasycznej carbonary (przepis TUTAJ) z cukinią. Oprócz niebiańskiego smaku nasz makaron będzie też bardzo apetycznie wyglądał. Uroku doda zielony dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti carbonara z pieczarkami 808

Carbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna carbonara 182

Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Prosta zupa z czosnku niedźwiedziego z grzankami czosnkowymi 151

krem przy pomocy blendera. Dodaj do zupy śmietanę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Podawaj z grzankami czosnkowymi, udekorowaną kleksem śmietany i kwiatami czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie). ➤ Wskazówka:  Jeżeli nie masz czosnku niedźwiedziego, możesz zamienić go na liście świeżego szpinaku. Aby utrzymać czosnkowy aromat zupy, posiekaj 2-3 duże ząbki czosnku i dodaj je do garnka na 2 minuty przed

Chilli Czosnek i Oliwa
Królik w śmietanie 95

warzyw. Zalać bulionem, dodać przyprawy, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na godzinę. Po tym czasie wlać śmietanę rozbełtaną z dwiema łyżkami gorącej wody. Doprawić solą. Piec dalej 20-30 minut pod przykryciem. Podałam ze szpinakiem i karmelizowaną na miodzie marchewką.   zastawa

królestwo garów
Ażurowe roladki 150

szynki ogórek kiszony pokrojony w plasterki szczypiorek  Przygotowanie: 1. Przesiałam mąkę do miski, wbiłam jajka, dodałam sól, cukier i szpinak, wlałam mleko, wodę oraz olej i całość wymieszałam dokładnie trzepaczką, aż ciasto uzyskało gładką, gęstą konsystencję (jak śmietana).   2. Odstawiłam ciasto na 15 minut, żeby odpoczęło. 3. Ciasto przelałam do "strzykawki" do dekorowania ciast i na rozgrzaną patelnię

Kulinarny Pamiętnik
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami / Sun dried tomato and chicken pasta 272

środku. Dodaj suszone pomidory i pieczarki wraz z czosnkiem i smaż przez kilka minut. Dodaj śmietanę, mleko, bulion drobiowy i mozzarellę i gotuj, mieszając, aż sos stanie się jednolity i lekko zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wmieszaj ugotowany makaron i szpinak i gotuj przez kilka minut. Gdy sos stanie się zbyt gęsty dolej trochę mleka, a gdy zbyt

karmelowy
Łososiowy torcik na tostach z chrzanową pianką 150

czosnkiem i suszonymi pomidorami Warstwa ze szpinakiem: 40 dag jogurtu naturalnego greckiego 100 g świeżego szpinaku baby 80 g wędzonego  łososia ½ cebuli 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki żelatyny Sól i pieprz do smaku Warstwa chrzanowa: 220 ml śmietany kremówki 70 g wędzonego  łososia 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku(...)wykonania: Kromki chleba tostowego skropić aromatyzowaną oliwą z każdej strony, upiec na suchej patelni na chrupiąco. Foremkę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć zimne chrupiące tosty. Warstwa ze szpinakiem: Szpinak opłukać, osączyć na sicie, posiekać na desce razem z cebulką ,udusić na maśle, dodając, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem wystudzić, żelatynę rozpuścić w bardzo

Wanilia i Kardamon
Tort leśny mech 296

się spodoba! Tort leśny mech: 200 g świeżego szpinaku „baby” 2/3 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka białego cukru 4 ekologiczne jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Krem i dekoracja: 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 100 g białej czekolady(...)wysokich obrotach miksera, aż białka będą lśniące i porządnie ubite. Dodajemy wtedy po jednym żółtku i miksujemy do połączenia. Zmniejszamy obroty i powoli dolewamy cienką strużką olej. Dodajemy szpinak. Przesiane mąki stopniowo, łyżką, dodajemy do masy – cały czas miksując, ale już na małych obrotach miksera. Masę przelewamy do przygotowanej tortownicy. Ciasto szpinakowe pieczemy przez około 50-60 minut. Przez

Poezja smaku
Tarta z łososiem i szpinakiem 152

większe gotowanie. Polecam! składniki paczka gotowego ciasta francuskiego (275 g)  - nie zużyłam całego 120 świeżego szpinaku baby 125 g łososia wędzonego na gorąco 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki mały kremowy kozi serek - rolada masa: 1 jajo 100 ml śmietany 30% 100 g sera cheddar - starty łyżka koperku - opcjonalnie pieprz ewentualnie sól przygotowanie Przygotować spód z ciasta. Piekarnik nagrzać(...)grochem ) piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto nie podpiekło się wystarczająco, podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Składniki masy wymieszać w misce, doprawić solą i pieprzem Szpinak opłukać, wrzucić do dużego garnka, podgrzewać aż zwiędnie. Osączyć na sicie, a potem dobrze odcisnąć.  Na podpieczony spód wyłożyć szpinak, plasterki czosnku, kawałki łososia, zalać masą, na wierzchu można

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania