opinią w komentarzach. Żródło :Готовим с Ириной Хлебниковой Zielone ciasto 150 g świeżego szpinaku 350 ml mleka 200 g mąki pszennej 3 jajka 50 g oleju 3 łyżki cukru Szpinak sparzyć wrzątkiem przez około 5 minut i odcedzić na sicie, a następnie włożyć go do blendera, wlać mleko i zmiksować. Wlać zawartość do miski dodać pozostałe składniki i wymieszać rózgą(...)utworzyć jeszcze bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Mi powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać i odstawić aż napęcznieje. W misce zmiksować śmietanę wraz z cukrem pudrem oraz
O kuchni z uczuciemwiecie, że smaży się je koszmarnie. Na dodatek zostały mi dwa płaty w zamrażarce, a że jedzenia nie lubię wyrzucać, postanowiłam zapiec je w kremówce. Bardzo lubię naleśniki ze szpinakiem zapieczone w sosie śmietanowo - cytrynowym, więc z tą nieszczęsną miruną poszłam w tym kierunku. Świetnie się złożyło, bo od jakiegoś czasu w mojej szafce kuchennej mam taki ceramiczny zestaw naczynek(...)porcję :) Niebawem pokażę Wam jak świetnie spełniły się w dziale z deserami. Tymczasem wróćmy do ryby i szybkiego obiadu dla dwojga ;) Składniki: 2 mrożone płaty ryby (u mnie miruna) śmietana kremówka 30% skórka otarta z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól (u mnie zawsze himalajska różowa) stary ser żółty kilka plasterków masła opcjonalnie groszek zielony posiekany koperek Sposób
Blondynka Gotujeczarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Koktajl jeżynowy Koktajl truskawkowy Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Papryki faszerowane kuskusem(...)czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Tarta
Moja smaczna kuchniaczarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Koktajl jeżynowy Koktajl truskawkowy Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Papryki faszerowane kuskusem(...)czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Tarta
Moja smaczna kuchniaTarta z łososiem według Michela Moran skradnie Wasze podniebienia! Jestem tego pewna, bo przecież uwielbiacie wytrawne tarty Świadczy o tym chociażby fakt, że Tarta ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami jest od lat najpopularniejszym przepisem na blogu. Tajników przygotowywania pysznej tarty z łososiem mogłam doświadczyć osobiście na wspólnych warsztatach z Michelem Moran oraz marką Kenwood. Michel zdradził, że to właśnie(...)ciasto. Dzięki temu trikowi, upieczenie tarty zajmie także dużo mniej czasu. Dodatkowo zdobyłam cenną radę odnośnie wytrawnej polewy, którą przez zapieczeniem polewa się tartę. Zazwyczaj używałam w tym celu śmietany wymieszanej z jajkiem. Michel natomiast użył jajek i słodkiej śmietanki oraz mleka w proporcji 50/50. Takie wymieszanie składników sprawi, że “pianka” powstała na tarcie będzie delikatnie kremowa, dobrze
Kuchnia Bazyliiodstawiamy do przestudzenia. Ostudzony szpinak blendujemy na gładką masę (można też drobniutko posiekać). Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (lub mielimy w maszynce do mięsa). Mieszamy dokładnie razem ze szpinakiem. Dodajemy jajko. W razie potrzeby masę doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Mąkę przesiewamy, robimy w niej wgłębienie i dodajemy jajko, sól oraz olej. Zagniatamy. Dolewamy po trochu(...)gotujemy przez ok. 2-3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy je ostrożnie łyżką cedzakową. Pierożki świetnie smakują zarówno same, jak i polane roztopionym masłem bądź kwaśną śmietaną. Smacznego
MyCookBook.pljadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze nie trafiłam, a sama jeszcze nie próbowałam zrobić. Zainspirowały mnie pierogi z soczewicą, na pewno kiedyś zrobię! I jak kiedyś potrafiłam usiąść i zjeść michę(...)obie kasze, pieczarki i cebulkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (dość solidnie). Ciasto na pierogi: ok. 400 g mąki 3 łyżki roztopionego masła 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (18 %) 1/2 szklanki ciepłej wody szczypta soli Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy małą szczyptę soli. Na środku robimy dołek, dodajemy roztopione masło i śmietanę. Zaczynamy mieszać i wąską strużką
bistro mamaWiększość osób tego typu sos przygotowuje na bazie śmietany, a wystarczy jeden prosty trik na jego uzdrowienie - użyj jogurtu greckiego oraz serka śmietankowego. Gwarantuję, że nie straci nic na smaku i nawet Twój uparty partner i dzieci się do niego przekonają. Najczęstszym problemem w przejściu na zdrowe tory jest rozwiązanie trudności związanych z przygotowaniem posiłków dla siebie oraz dla pozostałej(...)restrykcyjni, zdarza się nam „zgrzeszyć”, ale jest to wyjątkiem aniżeli regułą. Składniki na 4 porcje: 350g makaronu pełnoziarnistego lub bezglutenowego (u mnie penne)* 500g piersi z kurczaka 450g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 200g jogurtu greckiego 100g serka śmietankowego (u mnie Delicate jogurtowy) 1 łyżka oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokrój
Fabryka pomysłówcytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Gremolata Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi(...)kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jarzynowa Sałatka
Moja smaczna kuchniawiecie wszystko o sałatkach z buraczków i koziego sera, a nie jedliście sałatki z serem ubijanym, to naprawdę czas to nadrobić! Kremowy kozi serek ubity z mocną, tłustą śmietaną (napowietrzony i puszysty) wygląda i smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal(...)lunch do pracy Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera – składniki: 6 małych albo 4 średniej wielkości buraki czerwone 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 garście umytego szpinaku 1 garść orzechów włoskich 50 g kremowego serka koziego 2 łyżki gęstego jogurtu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Umyj dokładnie buraczki, przełóż
Niedzielny kucharzwiecie wszystko o sałatkach z buraczków i koziego sera, a nie jedliście sałatki z serem ubijanym, to naprawdę czas to nadrobić! Kremowy kozi serek ubity z mocną, tłustą śmietaną (napowietrzony i puszysty) wygląda i smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal(...)lunch do pracy Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera – składniki: 6 małych albo 4 średniej wielkości buraki czerwone 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 garście umytego szpinaku 1 garść orzechów włoskich 50 g kremowego serka koziego 2 łyżki gęstego jogurtu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Umyj dokładnie buraczki, przełóż
Niedzielny kucharzwiecie wszystko o sałatkach z buraczków i koziego sera, a nie jedliście sałatki z serem ubijanym, to naprawdę czas to nadrobić! Kremowy kozi serek ubity z mocną, tłustą śmietaną (napowietrzony i puszysty) wygląda i smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal(...)lunch do pracy Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera – składniki: 6 małych albo 4 średniej wielkości buraki czerwone 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 garście umytego szpinaku 1 garść orzechów włoskich 50 g kremowego serka koziego 2 łyżki gęstego jogurtu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Umyj dokładnie buraczki, przełóż
Niedzielny kucharzłyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka sosu Worcestershire sól pieprz Sos: 150 g gorgonzoli 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1/4 szklanki słodkiej śmietany 12% (lub mleka) pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki ( w najgrubszym miejscu lekko rozbijamy tłuczkiem). Dodajemy oliwę z oliwek, sos Worcestershire, jogurt naturalny, czosnek niedźwiedzi(...)polewamy przygotowanym sosem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą Sałatka Cezar Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smaksmażenia, sok z cytryny Przygotowanie : Rybę rozmrozić, najlepiej pozostawić na kilka godzin w lodówce ( po powrocie z pracy będzie akurat) Do miksera wrzucić umyte i osuszone liście mięty oraz szpinaku, wsypać 2 łyżki mąki, wbić jajko, wszystko zmiksować i to będzie nasza panierka Rybę pokroić na dzwonka, pokropić sokiem z cytryny, lekko posolić i zostawić na około(...)uprażone pestki z dyni do smażenia - masło sok z cytryny Jeśli nie dysponujemy świeżo startym chrzanem, to 3-4 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka mieszamy z łyżką gęstej śmietany. Do 4 łyżek świeżego chrzanu dodałam 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki śmietany i cukier trzcinowy do smaku. Czas przygotowania dania to około
Proste Potrawy