Pierogi ze szpinakiem i fetą
Pierogi ze szpinakiem i fetą
Pierogi ze szpinakiem i fetą
Składniki na ciasto pierogowe:
ok. 700 g mąki pszennej 450 lub 550
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
ok. 500 ml gorącej wody wymieszanej pół na pół z mlekiem
Składniki na farsz:1 kg mrożonych brykietów szpinakowych25-30 dag fety3 ząbki czosnkusól, świeżo zmielony pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Wykonanie ciasta:
Ciasto zagniatamy z wyżej podanych składników. Ilość płynów może się wahać, w zależności od mąki jakiej użyjemy. Ciasto powinno być sprężys... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...
Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, pierogi przepis, feta, ser feta, pierogi ze szpinakiem, pierogi z szpinakiem, ciasto, mąka, szpinak, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta z masa, ciasto z masa, dania na gorąco
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję