szparagi - 5593 przepisów (strona:209/373)

Risotto ze szparagami 159

Lekkie, wiosenne danie z dorszem i zielonymi warzywami Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto 30-40 dkg fileta z dorsza 1/2 pęczka szparagów 1 młoda cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Risotto ze szparagami

czarrna od kuchni
Zupa ze szparagami i dorszem 180

Lekka i aromatyczna Składniki 2 kawałki dorsza 250 g zielonych szparagów 2 duże ziemniaki marchewka, pietruszka, kawałek selera, gałązka lubczyku 1/2 szklanki jogurtu lub śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania Warzywa … Czytaj dalej Zupa ze szparagami i dorszem

czarrna od kuchni
Dietetyczna sałatka z kaszy jaglanej i szparagów 173

Wiosna to nowalijki, wiosna to nareszcie ukochane szparagi. A skoro trwa walka o zrzucenie kilku zbędnych kilogramów to polecam sałatkę z kaszą jaglaną i właśnie szparagami w towarzystwie nowalijek. Sałatka jest sycąca, zdrowa i przede wszystkim łatwa w przygotowaniu, idealna do zabrania ze sobą w pojemniczku do pracy czy szkoły. Polecona przez naszego dietetyka. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Roladki schabowe ze szparagami 190

Składniki 0,5 kg schabu 1 pęczek białych szparagów papryka bez skóry w zalewie sól, pieprz cukier do panierki: bułka tarta 3-4 łyżki jogurtu 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szparagami

czarrna od kuchni
Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie 165

Sezon na szparagi Składniki 1 filet z kurczaka 250 g szparagów zielonych 1/2 pora 1/2 młodej cukinii 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz czubryca czerwona 1 łyżka mąki Sposób przygotowania … Czytaj dalej Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

czarrna od kuchni
Grillowany łosoś w sosie ostrygowym 117

fareast-language:EN-US;} Składniki 1 porcja łososia 3 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego skórka z limonki limonka świeżo mielony pieprz marynowane szparagi Przygotowujemy marynatę: 2 łyżki sosu ostrygowego mieszamy z sosem sojowym, skórą z limonki i świeżo mielonym pieprzem. Łososia wkładamy do głębokiego talerza, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki(...)rozgrzanym grillu – ewentualnie na patelni grillowej – i układamy na nim plasterki limonki. Grillujemy po 5 minut z każdej strony.   Pod koniec grillowania dodajemy na rozgrzany ruszt kilka szparagów, – ale dosłownie na moment, by zaostrzyć ich wytrawny smak. Gotowego łososia smarujemy przed podaniem łyżeczką sosu ostrygowego

Gotowanie i blogowanie
Migdałowy łosoś, czarne pappardelle i zielone szparagi 138

już są szparagi, pyszne, chrupiące i z mnóstwem witamin. Pokazały się na straganach czyli w moim domu, na moim talerzu też muszą być przymusowo. A co zrobić aby było szybko i efektownie i aby obiad był treściwy? No to zobaczcie sami, pyszny obiad podano. Migdałowy łosoś, czarne pappardelle i zielone szparagi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KUŞKONMAZ ÇORBASI, czyli turecka zupa szparagowa 103

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna turecka zupa szparagowa. Porcja dla 3 osób. Smacznego! Składniki 1 słoik szparagów 1 średnia cebula 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka mąki 2 szklanka rosołu 1 szklanka wrzącej wody sól pieprz Przygotowanie Rozgrzać oliwę i masło w garnku. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Wsypać mąkę i mieszać minutę. Dodać pokrojone(...)szparagi i znowu mieszać chwilę. Wlać rosół i wodę. Posolić i dodać pieprzu. Gotować 15 min. Artykuł KUŞKONMAZ ÇORBASI, czyli turecka zupa szparagowa pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Grillowane szparagi z szynką szwarcwaldzką i jajkiem po benedyktyńsku 151

Idealne śniadanie? Smaczna kolacja? Proponuję przepis na szparagi grillowane z szynką szwarcwaldzką z dodatkiem jajka po benedyktyńsku. Sezon na szparagi uważam za otwarty! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami 134

jest wyśmienity, a jednoczenie bardzo prosty do przygotowania. Polecam! 3 garście ulubionego makaronu (u mnie świderki) 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 150g wędzonego łososia  mały pęczek zielonych szparagów 2-3 garście mrożonego groszku 200-300 ml crame frache sok z cytryny sól, pieprz Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.  Szparagi obrać i lekko obgotować, odcedzić i pokroić

Codzienne Gotowanie
Szparagowa z zacierkami 162

Składniki:  2 ćwiartki kurczaka, 1 cebula, 2 łyżki masła, 2 średnie marchewki, skórka z 1 cytryny, pęczek szparagów, 1 łyżka gałki muszkatołowej, 1 łyżka imbiru, 1 płaska łyżka cukru, 3 łyżki posiekanego koperku, 3 łyżki śmietany 18%. zacierki: 1 jajko, 15 dag mąki. Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę. Cytrynę pozbawiamy skórki ucierając ją na tarce. W garnku(...)wody. Wkładamy ćwiartki z kurczaka, utartą na tarce marchewkę. Gotujemy pod przykryciem ok. 30 min. Wyciągamy mięso i dodajemy obrane ze skórki i pokrojone na małe kawałki szparagi. Gotujemy pod przykryciem ok. 20 min. W tym czasie mięso kroimy na mniejsze kawałki i też dodajemy do zupy. W miseczce mieszamy jajko z mąką za pomocą widelca. Powstałe zacierki delikatnie wrzucamy

Pobite gary Barbary
Sałatka z bobem, fetą i miętą 181

Sałatka powstała z inspiracji podobną sałatką w wykonaniu Sophie Dahl. Naprawdę ciekawe połączenie bobu z miętą, lekkie, sezonowe i sycące :) Składniki (3 porcje): - 0,5 kg bobu - garść pokrojonych szparagów - garść świeżej mięty (użyłam zwykłej i cytrynowej) - feta 135 g ( połówka większego opakowania) - kilka suszonych pomidorów - sól, pieprz, papryka ostra, bazylia - olej Ugotować bób we wrzącej, osolonej wodzie, potrwa(...)jakiś czas czy bób jest już miękki, ale nie rozgotowany. Następnie obrać bób (jeśli lubicie skórkę, bób jest świeży i z dobrego źródła - pomińcie tę czynność ;). Umyte, pokrojone szparagi podsmażyć kilka minut na oleju wymieszanym z przyprawami. Pokroić drobno miętę, suszone pomidory i fetę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, doprawić i polać kilkoma łyżeczkami oleju z suszonych pomidorów. Przepis brał

Corner With Recipes
Zupa krem ze szparagów i bietoli 128

Blueberry Corner by "jagodzianka" Doskonała zupa krem z białych warzyw. Delikatny smak szparagów i bietoli (boćwiny, buraka liściowego) świetnie komponuje się z odrobiną skwarek … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa krem ze szparagów i bietoli pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Krem z białych szparagów z nutą kardamonu i oliwy truflowej, pod mleczną chmurką 112

Białych szparagów ciąg dalszy, czyli czas na zupę krem :) Lekką, ale z mocnymi akcentami kardamonu i gałki muszkatołowej oraz aromatem liści limonki kaffir. Całość dopełnia nietuzinkowy smak oliwy truflowej. Po prostu eksplozja smaków! SKŁADNIKI (3-4 porcje) 10 białych szparagów 2 nieduże ziemniaki 1 pietruszka 5 cm kawałek korzenia selera 150 ml jogurtu naturalnego 100 ml mleka + do spienienia

DefinicjaSmaku
Zielone Curry ze szparagami i cukrowym groszkiem podane z jaśminowym ryżem 186

ostrość zielonej pasty curry. Polecam szczególnie teraz, kiedy mamy ogromny wybór świeżych warzyw sezonowych. Jest naprawdę pyszne :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 2 garści słodkiego groszku pęczek zielonych szparagów 1/2 cukinii puszka mleka kokosowego light lub zwykłego 1-2 łyżki zielonej pasty curry ( w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 1 zielona papryczka chilli  1 cebula 2 ząbki czosnku(...)pokrojoną w piórka oraz czosnek pokrojony w plasterki. Następnie dodać pokrojoną w cienkie plasterki papryczkę. Kiedy cebula się zeszkli, dodać cukinię pokrojoną w półtalarki. Smażyć 2-3 minuty. Dodać szparagi pokrojone w mniejsze kawałki. (Wcześniej pozbyć się zdrewniałych końcówek). Smażyć 2-3 min. Dodać ugotowany al dente groszek. Całość zalać mlekiem kokosowym i dodać zielonej pasty curry wedle uznania. Doprowadzić

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania