szparagi - 5593 przepisów (strona:202/373)

Jak gotować szparagi: białe i zielone? 131

Szparagi. To jest danie, do którego jeszcze nie udało mi się przekonać moich dzieci. Które niemniej podbiło moje serce i moje podniebienie. Niemniej…. Moja młodsza córeczka zapytała się po prostu: Mamo, czy dzisiaj są dżdżownice na obiad? Bo ona owszem lubi dżdżownice, takie żywe. Bo w przedszkolu dowiedziała się, … Artykuł Jak gotować szparagi: białe i zielone? pochodzi

MODA NA BIO
Sushirrito, czyli burrito sushi 116

naszej pomysłowości i preferencji smakowych. Do tego sushiritto tym razem wykorzystałam: wędzony serek tofu olej ryżowy sos teryaki paluszki krabowe kremowy serek (Philadelphia) majonez sos sriracha ostry świeże szparagi świeża marchewka ogórek  szczypiorek kolorowa sałata Wykonanie RYŻ Ryż płuczemy pod bieżąca wodą, delikatnie pocierając ziarna palcami. Zalewamy wodą i ostawiamy na około godzinę. Następnie  doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy(...)talerz. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie paski, tzw. julienne lub korzystamy ze specjalnej obieraczki. Ogórka nie obieramy (ale pozbywamy się pestek) i  kroimy w cienkie paski. Szparagi wrzucamy na wrzątek, gotujemy 2 minuty i szybko schładzamy. Z paluszków krabowych przygotowujemy tatar,  kroimy paluszki w bardzo drobną kostkę, doprawiamy sosem sojowym, sosem sriracha, majonezem. SUSHIRITTO Przygotowujemy miseczkę

Tajemnice Smaku
Spaghetti z warzywami i kurczakiem z grila 129

filety z warzywami. Możecie też zrezygnować z kurczaka i zrobić pyszne spaghetti wegetariańskie. Składniki: 2 małe filety z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukini 6 szparagów Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki sosu marinara (według tego przepisu) lub passata pomidorowej 1/3 opakowania makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki cebuli w proszku 2 łyżeczki(...)marinara użyj zwykłej passata. Dopraw ją tylko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Krok 2 Umyj warzywa. Pokrój papryki w paski a potem w kostkę. Cukinię w ćwierć talarki. Szparagi w dwucentymetrowe kawałki (wcześniej odłam zdrewniałe końcówki). Krok 3 Filety osusz ręcznikiem lub ściereczką. Posól, popieprz i posyp z obydwu stron łyżeczką suszonej cebuli i czosnku. Krok 4 Nagrzej piekarnik

Niedzielny kucharz
Smażone szparagi z jajem sadzonym i mozzarellą 123

sezon szparagowy to do końca, do ostatniego szparaga na starganie u mnie królują w kuchni i na talerzu. Jeszcze jest ich sporo więc polecam wykorzystać przepis, teraz jak jest tak gorąco i nie chce się długo stać przy kuchni. Ma być szybko, smacznie i pożywnie i tu tak jest. Szparagi smażone. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Risotto ze szparagami i pomidorami 154

Risotto ze szparagami i pomidorami to pomysł na rewelacyjny, sezonowy obiad w śródziemnomorskim stylu. Artykuł Risotto ze szparagami i pomidorami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Omlet działkowca 258

Składniki: 6 jajek 1/2 pęczka zielonych szparagów kawałek czerwonej papryki kawałek cukinii 5 dkg wędliny sól, pieprz, curry szczypiorek Przygotowanie: Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, resztę pokroić w krążki, paprykę, … Czytaj dalej Omlet działkowca

czarrna od kuchni
Zupa Marzenie 193

nazwę rozstrzygnięty. Wyszła zupa jak marzenie. Przy okazji dla Marzeny. Składniki: 200 g boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 250 g boczniaków 6 szt szparagów 4 ziemniaki 1,2 litra bulionu warzywnego 350 ml passaty pomidorowej 2 łyżki ketchupu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Czosnek siekamy(...)Grzyby kroimy w paski. Szparagi na kawałki. Ziemniaki w kostkę. Składniki smażymy na rozgrzanym oleju. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min. Dodajemy passatę pomidorową, ketchup. Gotujemy przez kilka minut. Na rozgrzane masło wsypujemy mąkę, podsmażamy, dolewamy wywaru z zupy, dokładnie rozprowadzamy by nie było grudek. Dodajemy do zupy, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Filety ze szparagami 149

Prosto i smacznie. Składniki: 4 filety z kurczaka (po 200 gramów) 4 plastry żółtego sera 8 sztuk szparagów sól, pieprz Przygotowanie: Filety rozbijamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Po jednej stronie układamy ser oraz szparagi. Zawijamy. Pieczemy 20 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Prosty omlet ze szparagami, łososiem i serem feta 130

Muszę się Wam przyznać, że mam lekka obsesję szparagową. Taką malutką, tyci tyci – a mianowicie w maju i czerwcu potrafię jeść zielone szparagi absolutnie codziennie. Najzwyczajniejsza rzecz na świecie, prawda? 🙂 Lubię je na śniadanie, lunch i kolację w wielu odsłonach, chociaż najczęściej w Read More Artykuł Prosty omlet ze szparagami, łososiem i serem feta pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog

Flymetothespoon
Kiszone, białe szparagi 115

Nastał szparagowy czas. Niestety w tym roku w moim mieście białe szparagi są dosyć drogie, a na dodatek nie zawsze można je kupić. Jemy je więc na ogół tradycyjnie, z masłem i tartą bułką, nie siląc się na bardziej skomplikowane przepisy. Tak podane smakują nam najbardziej

Stare Gary
Kremowe risotto ze szparagami, cukinią i miętą 147

Przepis na to mega przepyszne danie pochodzi z książki "Moje rzymskie wakacje" Kristin Harmel. Szparagi nadają daniu wykwintności, ryż kremowości, cukinia przyjemnie chrupie pod zębem. Danie idealne, zapraszam do wypróbowania przepisu. Risotto ze szparagami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jak gotować szparagi: białe i zielone? 123

Szparagi. To jest danie, do którego jeszcze nie udało mi się przekonać moich dzieci. Które niemniej podbiło moje serce i moje podniebienie. Niemniej…. Moja młodsza córeczka zapytała się po prostu: Mamo, czy dzisiaj są dżdżownice na obiad? Bo ona owszem lubi dżdżownice, takie żywe. Bo w przedszkolu dowiedziała się, … Artykuł Jak gotować szparagi: białe i zielone? pochodzi

MODA NA BIO
Krem ze szparagów z jajkiem sadzonym 183

Niezwykle prosta, zmiksowana na gładki krem zupa ze szparagów sprawdza się w każdej sytuacji. Jest wyśmienita zarówno na zimno jak i na gorąco. Dodatek sadzonego jajka wspaniale dopełnia całość. I jeszcze to rozlane żółtko. Niebo w gębie. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 45-60 minut Składniki: szparagi – 400g cebula – 1 sztuka por – 1 sztuka bulion warzywny

wiecejwarzyw.pl
Zupa szparagowa 149

Sezon na szparagi jest dość krótki, dlatego też powinniśmy maksymalnie korzystać z jego dobrodziejstw. Szparagi możemy przygotować na wiele ciekawych sposobów, a jednym z nich jest zupa szparagowa. Continue reading Zupa szparagowa at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania