Całkiem przypadkiem danie wyszło przepyszne, miało być pyszne ale jak napisałam wyszło przepyszne. Czasami tak bywa że gdzieś coś mi zakiełkuje w głowie a potem nie mam tego czy owego więc zastępuje składniki innymi i danie wychodzi przepyszne. Tym razem miałam pęczek szparagów, trochę botwinki i zakupiłam ryż basmati w markecie na tygodniu azjatyckim, mój ulubiony, pachnący ryż i sporo jajek. W rezultacie danie wyszło znakomite po połączeniu tych składników taki trochę pilaw warzywny. Chcecie wiedzieć jak je łącz... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.