Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów ok. 100 g listków szpinaku baby 5 jajek 1 ogórek 200 g wędzonego boczku surowego 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 1 puszka kukurydzy Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżeczki musztardy (ostrej) sól, pieprz Sposób wykonania: Od szparagów odłamujemy zdrewniane końcówki, a następnie kroimy
Qchnia po prostuwiem jak u was ale u mnie obecnie na zmianę królują dwa warzywa. Botwinka i szparagi. Oba kocham i nie wyobrażam sobie w sezonie bez nich kuchni. Tym razem przygotowałam szybki obiad, na który od dawna miałam ochotę, czyli risotto ze szparagami. To lekki, smaczny i zdrowy obiad jednogarnkowy, idealny na letnie popołudnie, z minimalnej ilości składników i z minimalnym
Bernika - moj kulinarny pamietniktemat tych standardowo mięsnych potraw – jedną z nich są burgery wegetariańskie, mamy tutaj tyle możliwości! We współpracy marką Yummity wyczarowałam wegańskie burgery azjatyckie z awokado, piklami i szparagami – rolę główną pełnią tutaj szpinakowe burgery … Artykuł Wegańskie burgery azjatyckie z awokado, piklami i szparagami pochodzi z serwisu
Flymetothespoontakiego, że pomimo wielkiej miłości do słodkiego, to rzeczy zwykle się ze słodkim smakiem kojarzące zdecydowanie wolę w wersji na wytrawnie! Gofry, naleśniki, placuszki – dajcie mi to tego szparagi albo awokado! Podobnie dobrze mi na brzuszku robi wytrawny dutch baby … Artykuł Wytrawny dutch baby ze szparagami i pomidorkami pieczonymi pochodzi z serwisu
FlymetothespoonDoskonałe naleśniki gryczane z jajkiem i szparagami, z roztapiającym się serem żółtym i świezym czosnkiem niedwiedzim. To taka wariacja na temat klasycznych bretońskich galettes completes z szynką i serem (inną, bardziej jesienną wersję znajdziecie tutaj). Spróbujcie koniecznie, bo to jest absolutnie przedoskonałe (jakaż ja skromna … Artykuł Naleśniki gryczane z jajkiem i szparagami – galettes bretonnes pochodzi z serwisu
Flymetothespoonczegoś nowego, proponuję Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną, czyli młode ziemniaczki z suszonymi pomidorkami, bazylią i parmezanem. Takie ziemniaczki smakują wybornie same w sobie, ale polecam je spróbować w towarzystwie “ Pieczonych szparagów z pomidorkami koktajlowymi i fetą ” i “ Sałatki z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi “. Dzięki temu otrzymujemy pyszne danie obiadowe. Sycące, ale bez mięsa i bez glutenu. Świetne dla wegetarian. Składniki(...)ziemniaczków, najlepiej wymieszać je poprzez podrzucanie kilka razy w przykrytym pokrywką garnku) 1 łyżka oliwy extra vergine 3 łyżki świeżo startego parmezanu Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną podawać w towarzystwie “ Pieczonych szparagów i pomidorki koktajlowe z octem balsamicznym “ oraz “ Sałatki z rukoli, rodzynek i płatków migdałowych “ źródło: Na podstawie przepisu z miesięcznika Good Food. Czytaj więcej: Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana The post Śródziemnomorska
Moja DelicjaKurczak ze szparagami w cytrynowym sosie to włoskie, wyjątkowo smaczne danie. Potrawę przygotowuje się szybko i łatwo, jest idealna na … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Kurczak ze szparagami</span> w cytrynowym sosie pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki: 300 g fileta z łososia 1/2 pęczka szparagów 1 marchewka 4 ziemniaki suszone pomidory sól, pieprz ostra papryka przyprawa węgierska Przygotowanie: Łososia ułożyć na folii aluminiowej i posypać suszonymi … Czytaj dalej Łosoś grillowany ze szparagami
czarrna od kuchniprzygotowanie szparagów w cieście francuskim od dawna prosiła mnie córka, bo jadła gdzieś i były wyśmienite. Więc w końcu uległam i przygotowałam. Nie wiem czy były tak wyśmienite jak tamte, ale przekąska zniknęła w trakcie jednej kolacji, więc zapewne smakowało. Samo przygotowanie szparagów w ten sposób jest proste, wystarczy dodać ser i szynkę o wyrazistym smaku, a powstanie coś pysznego
Bernika - moj kulinarny pamietnikKurczak ze szparagami w cytrynowym sosie to włoskie, wyjątkowo smaczne danie. Potrawę przygotowuje się szybko i łatwo, jest idealna na … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Kurczak ze szparagami</span> w cytrynowym sosie pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki na 4-6 porcji: około 500 g batata (jeżeli akurat nie masz, lub nie lubisz to użyj pół ma pół marchewki i zwykłych ziemniaków) pęczek około 500 g szparagów kilka liści kafiru (od biedy trawa cytrynowa) sok z jednej cytryny puszka (400 ml mleka kokosowego) łyżka ububionej mieszanki przypraw typy garam masala, korma Dobrej jakości suszone liście(...)się zupy. Wymieszaj i gotuj jeszcze 2-3 minuty na maleńkim ogniu. Podaj np. z podsmażonym tofu lub makaronem ryżowym. Smacznego! Artykuł Wariacja na temat taskiej zupy ze szparagami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Mamy dla was naszą niesamowitą zupę szparagową. Zupa jest kremowa i słodka. Sprawdź naszą białą kremową
CRAVEmonkeyzimno tj. z rzepaku, lnu, lnianki, z pestek dyni, z orzecha laskowego i wiele innych) dodałabym tutaj również awokado, które może pełnić rolę zdrowego tłuszczu Zielone pesto ze szparagami i grana padano: - 1/3 pęczka koperku - 1/3 pęczka natki pietruszki - garść szpinaku - garść liści kolendry - 2 łyżki startego na tarce grana padano - około 4 - 5 zielonych obranych szparagów - 3 ząbki zielonego
SMYKWKUCHNIwiosnę! O tej porze roku pojawiają się nowalijki, które wnoszą do naszej kuchni niezwykły powiew świeżości oraz bogactwo smaku i kolorów. Zwiastunem wiosennych smaków są chrupiące, jędrne i delikatne szparagi. Bardzo cenię je za niezwykłe wartości odżywcze, nisko kaloryczność oraz wspaniałe walory smakowe. Dają […] Artykuł Wytrawna tarta ze szparagami i prosciutto pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniWiosna to magiczna pora roku, kiedy wszystko wokół budzi się do życia, nabiera koloru i smaku. Pojawiają się pierwsze, długo wyczekiwane nowalijki w tym szparagi - wiosenny smak luksusu! Niezwykle smaczne, niskokaloryczne i bardzo zdrowe. Świetnie komponują się kolorystycznie i smakowo z truskawkami, o […] Artykuł Sałatka ze szparagami, wędzonym twarogiem i dressingiem truskawkowym pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni