stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować to super pyszne śniadanie potrzebujesz 10 minut i obieraczki
Niedzielny kucharzkażdego, kto cierpi na ich niedobór. Przykład? W 1 szklance truskawek znajduje się 82 mg witaminy C, co stanowi aż 120% dziennego zapotrzebowania u dorosłych! Obiad 542 kcal Pęczek szparagów Kilka liści sałaty 3 plastry szynki parmeńskiej Pół ciabatty Garść pomidorków koktajlowych ½ czerwonej cebuli 2 łyżki tartego parmezanu Natka pietruszki/bazylia Łyżka soku z cytryny Łyżka oliwy Panzanella – to włoska(...)pysznych i zdrowych warzyw. Doskonale nadaje się na lunch, bo ma też w sobie węglowodany w postaci pieczywa i białko – w przypieczonej szynce parmeńskiej! Kiedy przychodzi sezon na szparagi, warto wzbogacić panzanellę o to pyszne, zdrowe i niskokaloryczne warzywo. Pycha! Zobacz jak zrobić panzanellę krok po kroku. Podwieczorek 50 kcal Szklanka truskawek Kolacja 347 kcal 1 średnia cukinia
Niedzielny kucharzbraku żaru i paleniska w słonecznej kuchni upiekłam podpłomyki w zwykłym piekarniku i muszę przyznać, że udały się wyśmienicie! :) Chrupiące, cienkie z mnóstwem dobra na wierzchu. Są smukłe, piękne szparagi, słodkie buraczki w botwinkowych spódnicach z liści, delikatne plasterki cukinii, młoda dymka i listki rzodkiewki. Do tego plastry koziego sera, który wspaniale urozmaica i równoważy swoim zdecydowanym smakiem słodkość warzyw(...)podsypania 1 łyżka oleju 125ml wody 2 szczypty soli Dodatki 2 cebule dymki ze szczypiorkiem 2 buraczki botwiny z liśćmi 1/2 małej cukinii 1 roladka sera koziego 1/2 pęczka szparagów liście rzodkiewki oliwa sól brązowy cukier Sposób przyrządzenia: Ciasto 1. Przesiej mąkę i połącz ją z pozostałymi składnikami. 2. Zagniataj ciasto przez 7-8min na gładką, elastyczną masę
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSezon szparagowy pomału zbliża się chyba do końca. Niestety, w tym roku nie dane nam było zjeść tak dużo szparagów jak w latach ubiegłych. Trudno
Stare GaryFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Ciasteczka z czekoladą - to prawdziwy klasyk kuchni amerykańskiej uwiełbiany na całym świecie! Sprawdź nasz przepis na
CRAVEmonkeyPyszny pomysł na obiad,fajnie prezentuje się na stole,prosty do zrobienia,do tego szybki sos z końcówek szparagów i odrobiny mascarpone i gotowe.Kurczak przygotowany w ten sposób pozostaje wilgotny do tego delikatny posmak wędzonej surowej szynki i mięciutkie szparagi- obłędnie dobre jedzenie -polecam
Swojskie jedzonkoWczoraj odbyło się losowanie w zamrażarce. Karkówka została wyjęta. Do dyspozycji szparagi i kurki. Padło na grzyby. Szparagi w poniedziałek będą, bo dzisiaj nietypowo, u nas rzecz jasna, rosół :P Składniki: 2 kotlety z karkówki (po 250 g) 150 g kurek 1 cebula 1 łyżka masła 200 ml słodkiej śmietany 18% 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Normal
R'n'G KitchenFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Bób to prawdziwa kopalnia witamin i wartości odżywczych. Już w 100 g bobu jest aż 7
CRAVEmonkeysałatki, do pesto - ja uwielbiam właśnie oleje tłoczone na zimno wykorzystywać do pesto! Przepis na sałatkę z młodych ziemniaczków: - 6 -8 sztuk młodych ziemniaczków - po 1 jajku na porcję - szparagi zielone - pęczek rzodkiewki - olej z lnu KUJAWSKI tłoczony na zimno - świeży koperek - sól morska - odrobina octu winnego - botwinka *opcjonalnie mięso z kurczaka grillowanego lub wędzony boczek Szparagi i ziemniaki
SMYKWKUCHNIFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Ta zupa jest boska w te gorące letnie popołudnia (lub wiosenne :P). Przygotujmy pyszny Chłodnik Litewski
CRAVEmonkeywarzywa Bento #51 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli Bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami i kurczakiem Bento #8 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli hummus ze szparagami i kalarepa i rzodkiewka z patelni z sewem pleśniowym a do tego krakersy Bento #42 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli pierś kurczaka w szynce (u mnie boczek), chimichurii(...)LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli Pęczak z pieczarkami i groszkiem a do tego ryba Bento #5 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ NOWE PRZEPISY" czyli sałatka z komosy i szparagów, a do tego kurczak
Mama Gotujesmaczna wiosenna wariacja. Składniki Mix sałat (u mnie własna masłowa, lodowa i dębowa) 2 średnie ogórki 1/2 mango Pomidorki koktajlowe 1/2 opakowania sera typu feta Główki z jednego pęczka szparag 4 jaja ugotowane na twardo Dresing 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy arachidowej (można zastąpić inną ale ta pozwala uzyskać orzechowy smak) 1 pełna łyżka miodu Krok po Kroku(...)Główki szparag wkładamy do wrzącej, osolonej i osłodzonej wody i gotujemy przez 2 minuty. Wkładamy do miski z wodą i lodem aby natychmiast je ostudzić. Ogórki i mango kroimy w paski, jajko w ćwiartki, a pomidorki na pół. 2 Na talerzu układamy sałatę, a na nią wszystkie pokrojone składniki. 3 Z wyżej podanych składników przygotowujemy dresing i polewamy całość. Życzę
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisymięsień na Twojej dłoni jest twardy - stek wypieczony. To wszystko, nic więcej nie potrzebujesz, kawałek dobrej wołowiny, twoja dłoń, sól i pieprz. Ja steki w maju zawsze podaję ze szparagami, które również grilluje, smaruje je pędzelkiem z olejem. Po grillowaniu doprawiam solą i pieprzem. Nic więcej, chce mieć smak szparagów, nie chce go niczym innym zabijać. Do takiego dania podaję
SMYKWKUCHNI