syrop - 6989 przepisów (strona:8/466)

ETERNO- współpraca 130

śniadanie podaj razem z żółtymi serami, na obiad jako sałatka do pieczeni czy smażonych kotletów. Jako pyszny dodatek do serów, wędlin, mięs, ryb oraz jako składnik sałatek. Syrop zielona herbata Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 10 Skład: cukier, sok z cytryny, woda, zielona herbata 2,5%.  Butelki szklane: zawartość netto 200ml Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek(...)potraw i deserów Idealny syrop do sporządzania letniego, orzeźwiającego napoju: Mrożona Herbata. Wystarczy rozcieńczyć syrop z mocno schłodzoną wodą mineralną w stosunku 1:10. Rozsmakuj się w wyjątkowym smaku zielonej herbaty połączonej z naturalnym syropem z cytryny. Dodany syrop do wody ukoi pragnienie, podany w deserach osłodzi podniebienie. FIRMA ETERNO POLECA Syrop Zielona Herbata polecamy w szczególności do sporządzania orzeźwiających

ClauditteMissCooking
Syrop kawowy 142

rozpuścić kawę. Wlać ostrożnie - najlepiej partiami kawę. Wstawić na palnik i na wolnym ogniu mieszać wszystko aż składniki się połączą. Lekko przestudzony przelać do słoiczka lub butelki. Tak przygotowany syrop może stać 2-3 miesiące o ile postawimy go w chłodnym, zacienionym miejscu

Kulinarne Inspiracje
Jesienne warzywa z syropem klonowym 76

paseczki 1/2 pokrojonej drobno papryczki chili ( u mnie z pestkami) 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki syropu klonowego lub miodu naturalnego płynnego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego tymianku sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku Sposób przygotowania: Umyte, osuszone i pokrojone warzywa ułożyć w płaskim naczyniu żaroodpornym

Gosia gotuje
Sałatka z białego melona z sosem z syropu brzoskwiniowego i grzankami z gorgonzolą. 114

się na białym melonie i bardzo szybkiej i pysznej sałatce. Czego potrzebujemy? -kawałek melona, obrany i pokrojony w łódkę -kiełki rzodkiewki -pieczywo żytnie -gorgonzola -żółty ser edamski. Sos: -łyżka syropu brzoskwiniowego -łyżeczka octu balsamicznego -łyżka oliwy -mała szczypta soli Z pieczywa robimy dwie kanapki (mini panini); środek nadziewamy serem żółtym i gorgonzolą, na górę również dajemy kleks z gorgonzoli. Zapiekamy

BaRepas
Syrop z mniszka lekarskiego 103

Przygotowanie: Po kwiaty najlepiej posłać latorośl :-) Umyj je zalej wodą, wkrój cytrynę, zasyp cukrem. Gotuj na wolnym ogniu ok 3 godz. Odcedź kwiaty i redukuj płyn, aż będzie konsystencji syropu.  Gorący przelej do gorących słoiczków, zakręć i do góry nogami połóż do wystygnięcia na deseczce

Gaździnka warzy
Polski król. Ali Baba. I co z tego wyrosło. Czyli słodka historia pewnej baby. Savarin. 106

skarżył się cukiernikowi Stohrerowi, że polskie babki są za suche, ponieważ piecze się je z mąki żytniej. Współczujący cukiernik przekształcił oryginalny przepis w soczysty torcik, dodatkowo zanurzany w syropie wzbogaconym rumem lub nalewką wiśniową. Na dworze w Nancy podawano do niego mieszankę ze słodkiej malagi i rumu. Ponieważ były król był namiętnym czytelnikiem opowieści tysiąca i jednej nocy, nazwał ciasto(...)wkrótce powstał jej wariant bez rodzynek, będący torcikiem z owocami, kremem lub bitą śmietaną zwany też savarin .  Savarin piecze się w karbowanej formie z kominkiem i nasyca słodkim syropem, z aromatem rumu. Babka Savarin może być podawana na zimno i na ciepło. W przypadku podawania jej na zimno otwór babki wypełnia się bitą śmietaną i wiśniami, ugotowanymi w słodkim

KUCHARNIA
Domowa apteczka--syrop z babki lancetowatej 93

mięsa, przecedzić przez pieluchę. Powstaly sok wymieszać z cukrem i miodem  Dodać wyciśnięty sok z cytryny.Podgrzewac do rozpuszczenia skladnikow .Następnie doprowadzić do wrzenia. Dodac wó dkę,gorący syrop ,zlac do butelek -najlepiej ciemnych Zima i jesienia używać na kaszel . Przechowywać w chłodnym miejscu np. piwnicy

w mojej kuchni
Popołudniowa kawka z syropem z agawy 121

gęsta i wyrazista. Ależ ja ostatnio marzyłam o kawusi ! Ależ ja za nią tęskniłam !I w końcu sobie tę KAWE zrobiłam !Zapach świeżo zmielonych ziaren... Spienione mleko.A do tego...syrop z agawy, oryginalny , meksykański, naturalny słodzik zdrowszy od cukru.Syrop z agawy posiada bardzo łagodny smak, przez co nie wchodzi w reakcję z innymi smakami i nie skłóca ich ze sobą

Z Kuchni Do Kuchni
Maliny w syropie 206

litr wody1-1,5 szklanki cukru (lub według uznania)Sposób przygotowania:1. Maliny przebieramy i płuczemy. Przekładamy do wcześniej przygotowanych słoiczków.2. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem, gorącym syropem zalewamy maliny w słoiczkach, zakręcamy.3. Słoiczki z malinami pasteryzujemy przez ok. 20 minut.Na zimę będzie jak znalazł do herbatki i deserów.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pieczone jabłko z bezą i syropem różanym! 136

Pieczone jabłko z cynamonem, syropem różanym, kardamonem, brązowym cukrem, orzechami,  masłem, zwieńczone bezą z płatkami migdałowymi.... przepis TUTAJ

SMYKWKUCHNI
Syrop z mniszka i wanilii 148

Miód  z mniszka robię co roku..i w tym roku przyszła pora na zrobienie takiego syropu..tym razem pomysł na dodanie wanilii podpatrzyłam tutaj. Polecam..miodek pięknie pachnie i smakuje wyśmienicie..taki miodek można używać do ciast, na kanapki ..a zimą jako lekarstwo .. 350-400 dużych, rozwiniętych kwiatów mniszka (bez łodyżek)  1 litr wody  2 cytryny

Moje domowe kucharzenie
Syrop z kwiatów lipy 214

Post Syrop z kwiatów lipy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Co to jest: SYROP Z AGAWY? 182

ostatnich kilku lat, mam dość ograniczoną dietę. Niestety powinnam unikać węglowodanów, co dla hobbisty-cukiernika jest niczym okrutna tortura. Od około roku w moim domu stałe miejsce znalazł sobie syrop z agawy. Dodaję go coraz częściej do wypieków i sprawdza się super! CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
OWOCE W SYROPIE BERGAMOTKOWO-CYTRYNOWYM 125

Scroll down for English version Wpadłam na pomysł tego syropu już jakiś czas temu. Podczas jego gotowaniu w domu pachnie nieziemsko! Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry