suszone warzywa - 1500 przepisów (strona:45/100)

Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach 168

Składniki:  500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla  400 g żółtej fasoli szparagowej  1 duża cukinia  4 ząbki czosnku  3

Moja smaczna kuchnia
Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie 152

Składniki:  szklanka kaszy kuskus  1/2 małego kalafiora, podzielonego na różyczki  mała cukinia  2 czerwone pomidory  3 łyżeczki przecieru pomidorowego  2

Moja smaczna kuchnia
RYŻ Z WARZYWAMI 221

minut, co jakiś czas mieszam. Wsypuję ryż i przyprawy - suszoną natkę pietruszki, sól, curry i pieprz cayenne. Smażę 2 minuty. Następnie wrzucam groszek. Całość zalewam bulionem, zagotowuję. Gotuję 15 minut pod przykryciem (co jakiś czas przemieszać). Na koniec dodaję posiekany szczypiorek. W razie potrzeby doprawiam do smaku. "Warzywa Bonduelle są dokładnie nadzorowane przez agronomów, od nasiona po gotowy produkt

JejKuchnia
Dorsz pod grzybową kruszonką 154

listonic_content='4-5 filetów z dorsza (u mnie dorsz skrei) 3 łyżki oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka musztardy dijon 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła dwie garści suszonych grzybów (np. borowików) 1 mały pęczek natki pietruszki (same listki) 1 świeża bułka kajzerka lub 3/4 szklanki bułki tartej 1 duży por 1 łyżeczka mąki pszennej olej do smażenia(...)łyżki startego parmezanu sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Puree z kalafiora: Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Wodę odlewamy i do gorącego warzywa dodajemy masło, parmezan i wlewamy mleko. Miksujemy ręcznym blenderem na gładko. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Puree można przygotować wcześniej, a potem podgrzać. Dorsz pod grzybową kruszonką: Filety posypujemy solą

Poezja smaku
Domowe frytki z pietruszki i marchewki z lubczykiem 108

duże marchewki marchewek – pół łyżeczki oliwy z oliwek – suszony lubczyk Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Pietruszki i marchewki obrać, umyć i osuszyć. Wrzucić do miski. Dodać olej i lubczyk. Piec w 180-200 stopniach ok 20-30 minut. Wszystko zależy od tego jak grubo pokrojone są warzywa oraz jak bardzo mają być chrupiące. Na sam koniec możemy

Szybko Tanio Smacznie
Królik w ziołach i biała papryka nadziewana kaszą 122

Papryki oczyszczamy wewnątrz. Kaszę mieszamy z jajkiem , dodajemy grzybki i suszony ogórek oraz sól i pieprz do smaku, Nakładamy do pełna wszystkie papryki i wkładamy do garnka z królikiem na ok 20 minut przed zakończeniem duszenia. (W razie potrzeby uzupełniamy płyn). Przed podaniem wyjmujemy paprykę i mięso a warzywa dokładnie miksujemy przy pomocy blendera razem ze śmietanką, jeszcze chwilę

Gotowanie jest łatwe
Meksykańskie chili con carne z domowymi nachos 209

warzywnego lub mięsnego (ew. 1 bio kostka) - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka kuminu - 1 łyżeczka cukru - 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne - 2 liście laurowe - sól, pieprz  *opcjonalnie: parmezan, ser żółty Cebule i wszystkie papryki kroimy jak najdrobniej. W sporym garnku, na oleju podsmażamy 2-3 minuty pokrojone warzywa, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą, pieprzem

Be Fit Be Strong
Moje #kuchenneskarby - Mój największy skarb 144

sosem pomidorowym z harrisą, omlet ryżowy z niczego, papryki faszerowane warzywami i kaszą pęczak, kotlety z cieciorki i pieczonej marchewki, hummus z zielonego groszku, a także receptury znane z bloga: dip czosnkowy z kiszoną cytryną , hummus z południowych Włoch , śródziemnomorskie grzanki serowe oraz pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem .  Zapisałam sobie w nim też dwie

Chilli Czosnek i Oliwa
Atlantyckie Kombu 109

jest ręcznie zbierane w czystych wodach Islandii. Następnie jest suszone za pomocą odnawialnej energii geotermalnej. Atlantyckie Kombu jest podobne do Japońskiego Kombu. Znane jest również jako Oarweed, plątanina wodorostów morskich. W Islandii nazywane jest hrossaþari. Kombu wykorzystuje się jako przyprawę do zup, gulaszu, sosów czy dań z warzyw

Mama Gotuje
Domowe frytki z pietruszki i marchewki z lubczykiem 164

potrzebujemy: - kilka pietruszek - kilka marchewek - pół łyżeczki oliwy z oliwek - suszony lubczyk Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Pietruszki i marchewki obrać, umyć i osuszyć. Wrzucić do miski. Dodać olej i lubczyk. Piec w 180-200 stopniach ok 20-30 minut. Wszystko zależy od tego jak grubo pokrojone są warzywa oraz jak bardzo mają być chrupiace. Na sam koniec możemy

Szybko Tanio Smacznie
Pieróg 180

Pieróg, czyli mięsko i warzywa zapieczone w delikatnym cieście.   Składniki na ciasto:-1,5 dkg drożdży-płaska łyżeczka cukru-ok. 2,5 szklanki mąki-szklanka ciepłej wody-2 łyżki oleju-szczypta soli-jajko do smarowania   Składniki do wypełnienia:-pierś z kurczaka-papryka-suszone pomidory-cebula-plastry żółtego sera-przyprawa barbecue-słodka papryka-sól, pieprz-olej

Maminek kulinarny
Zupa tajska z kurczakiem z dodatkiem oleju rzepakowego 328

zrobić ostrzejszą, innym razem łagodniejszą. A poza tym jest gotowa do zjedzenia w miarę szybko. Do jej przygotowania, czyli do smażenia kurczaka i warzyw użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega - 3 i dlatego jest bardzo ważnym składnikiem naszej codziennej diety. Dietetycy zalecają spożycie(...)piersi z kurczaka 2 szalotki 3 - 4 łyżki oleju rzepakowego 200 g mrożonego zielonego groszku 5 -6 pieczarek 1 puszka mleka kokosowego 400 ml 1 papryczka chili 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 2 - 3 łyżki sosu rybnego sól do smaku makaron chow mein  Wykonanie:Szalotki kroimy w cienkie piórka, kurczaka kroimy w paski, papryczkę chili drobno siekamy, pieczarki

Kulinarne przygody Gatity
Warzywa z tofu i makaronem ryżowym 272

Kolorowe warzywa z tofu i makaronem ryżowym - oryginalne w smaku, zachęcające atrakcyjnym wyglądem, zdrowe i łatwe do przyrządzenia. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 2 średnie marchewki (250g) 1/2 średniej żółtej papryki (125g) 1/2 średniej zielonej papryki (125g) 150g rzepy lub kalarepy 100g pora (dolna i środkowa część) 15g suszonych grzybów mun 100g pędów bambusa 100g kiełków fasoli(...)smażymy ok. 2 minuty, aż uwolnią aromat. Dodajemy marchewkę, paprykę i rzepę (kalarepę), smażymy intensywnie jeszcze przez ok. 1 minutę nadal często mieszając. Zmniejszamy ogień do średniego, dolewamy do warzyw odrobinę wody i smażymy/dusimy przez 5 minut bez przykrycia, czasami mieszając. Dodajemy pędy bambusa, kiełki fasoli, odsączone z wody grzyby mun, pora oraz tofu. Mieszamy z pozostałymi składnikami, przykrywamy

Kulinarna Pokusa
Kartoflanka z kabanosami 136

może być cały) liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego suszony lubczyk sól pieprz mała cebula 10 dag kabanosów z kurczaka + odrobina klarowanego masła bulion lub woda – u mnie pół na pół woda z domowym rosołem WYKONANIE: Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obrać, opłukać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pozostałe warzywa w plasterki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić warzywa bez ziemniaków

Kuchenne zapiski Edyty
Przepisy na domowe przetwory 231

słodko-kwaśne Papryka konserwowa  Papryka konserwowa z miodem Warzywa na słodko Dżem z cukinii I Dżem z cukinii II Dżem z dyni Dżem dyniowo-jabłkowy Cukinia a'la ananas Cukinia waniliowa Inne Keczup z cukinii  Leczo z cukinii Mrożona papryka   Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler  Zakwas z buraków I Zakwas z buraków

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania