suszone warzywa - 1500 przepisów (strona:49/100)

Kapuśniak 185

pieprzu 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka suszonego majeranku sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki wzdłuż kości, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, około 5 cm ponad poziom mięsa. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Gotujemy na małym ogniu, zbierając od czasu do czasu szumowiny. 2. Warzywa obieramy, myjemy, po czym wkładamy do wywaru

W kuchni Katie
Makaron z cukinią i pieczarkami 116

śmietaną. Składniki ćwiartka cukinii 4 pieczarki suszona papryczka chili garść tartego parmezanu 1 łyżeczka rozrobionej w wodzie skrobi kukurydzianej 1 łyżka jogurtu greckiego trochę natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotujemy makaron spaghetti. Cukinię i pieczarki kroimy w ćwiartki. Z chili wyrzucamy nasiona i kroimy drobniutko. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż warzywa są miękkie. Dodajemy jogurt i ugotowany makaron

Delusional Trine
Owoce i warzywa liofilizowane - lekko i zdrowo :) 177

dostępna. Ze względu na wysoki koszt procesu suszenia wybierane produkty są najwyższej jakości. Firma ELENA działa na rynku od 1989 roku . Jako jedni z pierwszych zaczęli produkować żywność liofilizowaną. Przez te lata firma dopracowała do perfekcji technologię liofilizacji, dzięki czemu może zagwarantować klientom wysokiej jakości produkty. ELENA , oprócz produkcji liofilizowanych owoców i warzyw zajmuje się także produkcją liofilizowanego kolagenu

Zdrowie na języku :P
JESIENNA ZUPA KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH 126

sól ( ja dodałam 1 łyżeczkę liści suszonej kolendry) *********************************************************  Do osolonej i gotującej się wody wrzucamy nacięte na krzyż kasztany i gotujemy je 10 minut.S tudzimy i obieramy je z łupin. W garnku rozpuszczamy masło , i wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka, kawałki czosnku ,selera,marchwi i pietruszki. Dusimy na średnim ogniu ,aż warzywa zmiękną i zalewamy ciepłym bulionem.D dodajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Suszone pomidory w oliwie 136

Pomidory juz tanieją więc można coś pokombinować. Postanowiłam ususzyć je i zalać oliwą. Najpierw umyłam i pokroiłam na kawałki. Ułożyłam w koszach suszarki i suszyłam, suszyłam

Gotowanie jest łatwe
Winny gulasz z grzybami 116

Mięciutkie mięso, aromatyczne grzyby i warzywa połączone w jednym daniu są świetną propozycja dla miłośników grzybów i klasycznej kuchni. W sezonie jesiennym warto przygotować go ze świeżych grzybów. Niestety jedynym owocem naszego rodzinnego grzybobrania były szyszki i kora pozbierane przez dzieciaki. Ale nawet jeśli nie macie świeżych grzybów to te suszone z poprzedniego sezonu oraz

Pyry na Gaz
Bigos z kapusty mieszanej 235

To moja ulubiona wersja bigosu. Mieszana kapusta z kiełbasą - szybka do przygotowania i smaczna:)Składniki:1 kg kapusty kiszonej1 główka kapusty białej3 laski kiełbasy3 cebulesól, pieprzkoncentrat

Kuchnia domowa Ani
Sałatka: bób, cukinia 147

szybka i prosta sałatka z sezonowych warzyw, czyli samo zdrowie. Delikatny bób i chrupiąca surowa cukinia... polecam ! Sałatka: bób, cukinia Składniki na 2 porcje: 2 żółte okrągłe cukinie 1 kopiasta szklanka bobu 2 garści rucoli 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek EV 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki suszonych płatków chili sól Wykonanie: Bób płuczemy

Kulinarne przygody Gatity
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 274

mięso, warzywa i chleb/ziemniaki – było grillowane. Dzielimy się z Wami przepisami, które są hitem na każdym naszym grillu. KOFTY WOŁOWO-WIEPRZOWE SKŁADNIKI (porcja na 6 osób) 1 kg mięsa wołowego np. antrykot 1 kg mięsa wieprzowego np. łopatka wieprzowa 3 łyżki stołowe musztardy dijon 1/2 pęczka natki pietruszki (posiekana) 1/2 pęczka kolendry (posiekana) 1 łyżka suszonego oregano(...)BIAŁY CZOSNKOWY 200 ml majonezu 200 gram śmietany 18% 1/3 główki czosnku (przeciśnięty przez praskę) sok z 1/4 cytryny 2 łyżeczki cukru sól pieprz WYKONANIE Składniki dokładnie mieszamy. WARZYWA 3 pomidory pokrojone w kostkę ogórek zielony pokrojony w półplasterki główka sałaty (porwane liście) 3 cebule czerwone (ew. białe) pokrojone np. w piórka. PODANIE Na tortilli smarujemy ostry czerwony

OstryKęs
Poniedziałkowy "fit" - Papryki zapiekane z farszem makaronowym 157

Dziś zapraszamy na faszerowane papryki. Do ich przygotowania można wykorzystać zarówno makaron jak i mięso, które pozostanie Nam z zupy. Połączenie warzyw z makaronem i ugotowanym wcześniej mięsem drobiowym możemy podawać zarówno na obiad jak i na kolację. Polecamy taką wariację smakową, Nam bardzo przypadła do gustu. Papryki zapiekane z farszem(...)makaronu niteczka Czaniecki sól, pieprz  kilka pieczarek  2 plasterki sera żółtego  1 ugotowane skrzydełko z indyka  (lub inny kawałek gotowanego mięsa drobiowego) 1 cebula 5 suszonych pomidorów z oleju  1 łyżka keczupu  czarnuszka  1 szklanka bulionu lub rosołu  PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane mięso oddzielamy od kości

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gulasz warzywny z ziemniakami na parze 137

można przygotować tak smaczny obiad :) Przepis jest na 4 porcje. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również kroimy w kostkę, a fasolkę(...)smaku solą, pieprzem, tymiankiem i oprószamy mąką. W multicookerze ustawiamy program FRY na 15 minut , dodajemy odrobinę oleju, a następnie kurczaka. Smażymy go na złoto i dodajemy pozostałe warzywa. Po zakończeniu programu FRY ustawiamy program STEW na 40 minut , dodajemy wodę, a na tacce do gotowania na parze układamy obrane i pokrojone w połówki ziemniaki. Po zakończeniu programu, multicooker przejdzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WEGAŃSKI PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I KAPUSTY 119

łyżeczki pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, szczypiorek do dekoracji. Wykonanie: Kaszę jaglaną moczymy przez kilka godzin, następnie obficie przepłukujemy wodą i gotujemy. Kapustę, cukinię i cebulę kroimy, a później dusimy na patelni z zielem angielskim i liściem laurowym (po uduszeniu pozbywamy się ziela i liścia laurowego).  Kaszę łączymy z warzywami i przyprawami. Wszystko razem blendujemy

Jeść, by żyć w zdrowiu
chleb z suszonymi pomidorami 128

wszelkiego rodzaju sałatkami, wędlinami, serami i warzywami. Mnie najbardziej smakował z serem pleśniowym i oliwkami:) składniki: 400 g mieszanki mąk do wypieku chleba (wymieszałam ze sobą różne rodzaje mąki pszennej i żytniej, jakie miałam akurat) 100 g mąki gryczanej (zmieliłam płatki gryczane) 300 g wody 100 g oliwy z pomidorów 10 pomidorów suszonych (z oliwy) łyżeczka suszonej bazylii

6niebo
Czerwone curry po tajsku z krewetkami i dynią 157

cytrynowej (biała część, rozgnieciona) lub ½ łyżeczki suszonej 2 łyżki oleju 1 szalotka lub mała cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2-3 łyżki czerwonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 250 g dyni (użyłam mrożonej Hortex) 200 g mrożonej mieszanki azjatyckiej z grzybkami mun (użyłam Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex

Pełny talerz
Jesienna potrawka z dynią, marchewką i fasolą 138

środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.  Składniki: 500 g mięsa mielonego (wołowego lub wieprzowego) 1 średnia cebula 1 lub 2 ząbki czosnku 2 średnie marchewki (pokrojonej w talarki) 200 g miąższu dyni (pokrojonego w kostkę) 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 3 średnie pomidory bez skórki 1 łyżeczka posiekanego koperku (może być suszony) sól, pieprz do smaku do podania

bistro mama

Proponowane wyszukiwania