suszone warzywa - 1500 przepisów (strona:44/100)

Faszerowana cukinia 106

Cukinia to bardzo wdzięczne i uniwersalne warzywo, które świetnie komponuje się z różnorakimi składnikami. Można z niej w łatwy sposób przyrządzać pyszne dania kuszące rozmaitością. Dzisiaj mam dla Was jedną z takich smacznych i kolorowych kombinacji: łódeczki faszerowane mięsem mielonym, ryżem i suszonymi pomidorami. Danie w sam raz na dobry początek przyjaźni z zielonym kabaczkiem. Na pewno większości przypadnie

Fitsweet.me
Krem z zielonego groszku 167

warzywnego ok 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku 100 ml śmietany 30% Do podania: grissini z ciasta francuskiego (przepis) boczek wędzony Przygotowanie:     1. Cebulę i jasną część pora  siekamy, czosnek przepuszczamy przez praskę, całość  podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy tymianek, kiedy warzywa zmiękną zalewamy bulionem, następnie dosypujemy groszek, gotujemy na średnim

Słodki Kompromis
Lasagne z cukinii 159

zastąpienie klasycznego makaronu do lasagne pożywnym i wartościowym sezonowym warzywem- cukinią! Potrawa tylko na ty m zyskuje, zapewniamy!:) A oto, jak to zrobić: Składniki: -500 g  mięsa mielonego – średnia cebula  - czosnek - pomidory z puszki  - 2 większe cukinie - koncentrat pomidorowy - ser mozzarella  - przyprawy : cukier , sól , pieprz , suszone oregano  bazylia , oliwa z oliwek Na dobrze rozgrzaną

Aromatyczne Podróże
"SPAGHETTI" Z CUKINII 124

Aby przerobić cukinię na "makaron" potrzebna będzie tarka spiralna. Jeśli jej nie macie, możecie po prostu pokroić warzywo w cienkie plastry - zamiast spaghetti wyjdzie

Kasia Sarna
Bezglutenowe świderki z kurkami i talarkami kiełbasy w sosie pomidorowym z fetą 84

opakowaniu. Na patelni rozgrzejcie masło, wrzućcie pokrojonego w kostkę suszonego pomidora, fasolkę, pokrojoną w cienkie paski paprykę marynowaną, cebulkę w piórka i kurki przekrojone na pół. Duście kilka minut do połączenia składników. Kiełbasę pokrójcie w talarki, przesmażcie na maśle, doprawcie: Do patelni z mięsem dodajcie warzywa i passatę wymieszaną z fetą i parmezanem. Duście do połączenia składników, przyprawcie

Zasmakuj Kuchni
Miruna z piekarnika i marchewka z cykorią 120

6 filetów miruny ok 600 g tymianek sok z połowy cytryny 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oliwy szczypta chili suszonej w płatkach szczypta soli

Gotowanie jest łatwe
677. Domowy chleb. 141

 Tost(y?)* z  żółtym serem,szynką, jajkiem sadzonym** i szczypiorkiemkeczup, ogórek, pomidor, sałata*z domowego chleba na zakwasie z suszoną żurawiną(nasza miłość

More food, love and dreams
sałatka kuskus z brokułami i cukinią 136

pieprz suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, cukinię w paski lub prążki a brokuła dzielimy na mniejsze kawałki  cebulę podsmażamy w garnku do złotego koloru (pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek)  dodajemy brokuła i cukinię i podlewamy wodą - dusimy przez ok 5-10 min  do warzyw dodajemy kuskus (jeśli

Gotowanie z pasją
Pieczony kurczak w ziołach z buraczkami 177

sposób przygotowuje drób, bo jest to bardzo szybki i prosty sposób na obiad, wtedy kiedy nie mam zbyt dużo czasu na stanie przy kuchni. Kurczaka wystarczy odpowiednio przyprawić, dodać warzywa i owoce i upiec. Obiad gotowy. W trakcie pieczenia, mogę się zając innymi sprawami, a obiad sam się robi w piekarniku ;-). Nietypowe połączenie kurczaka z buraczkami, kwaskowatymi jabłkami, cynamonem(...)podaje przepis i listę składników. SKŁADNIKI: - duży kurczak wiejski lub zagrodowy (około 2 kg) - 2 jabłka bardzo kwaskowate - 2 dość spore buraczki - 4 ząbki czosnku - 2 laski cynamonu - zioła suszone, mieszanka taka jak: cząber, tymianek, cebula, pomidory, oregano, bazylia, mięta zielona - sól morska Kurczaka dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Jabłka i buraki obierz, umyj i pokrój na ósemki

SMYKWKUCHNI
Farfalle z kurczakiem i warzywami, z woka 147

Kokardki farfalle na al dente ugotowane, do kurczaka i warzyw smażonych w woku dodane, wszystko połączone i na ostro doprawione.  Żółte i zielone, kolory świeżości, czyli makaron z dodatkami, same pyszności.   Składniki: 250 g makaronu farfalle, 1 młode małe cebulki ze szczypiorkiem, 100 g świeżego kalafiora, ½ małej żółtej cukinii (ok. 150 g), garść groszku cukrowego, 1 filet(...)smaku, sól himalajska świeżo mielona do smaku,  mieszanka ognistych przypraw świeżo mielona, do smaku (pieprz czarny, chili, kolendra, gorczyca biała, czosnek). Przygotowanie: Filet z kurczaka, oczyszczamy, myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy w prążki, cukinię na połowę, a następnie na plasterki, kalafiora dzielimy na małe różyczki. W woku rozgrzewamy oleje, dodajemy mięso

Moniki Smakołyki
Dorsz po japońsku 129

ciekawe danie. Polecam.Składniki: 2 filety z dorsza marchewka 1 por łyżeczka mielonego imbiru sól, pieprz sos: 1 i 1/2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 strączek suszonej papryczki chilli 1 filiżanka wody Wykonanie:1. Dorsza ugotować na parze.2. Pora i marchewkę pokroić na kawałki o długości 3 cm, a następnie w cienkie paseczki.3. Przygotować sos: połączyć(...)papryczką (wcześniej namoczoną w gorącej wodzie) i wymieszać wszystko z sosem sojowym. Doprawić imbirem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać warzywa.4. Włożyć do garnka rybę, położyć na niej warzywa oblane sosem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Podawać z ryżem

Pasja Smaku
Zupa chrzanowa z jajkami i zrazami 168

plastrów polędwicy wieprzowej marchewka gotowana boczek gotowany ogórek kiszony domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą, posmarować musztardą.Na każdy plaster mięsa kłaść po paseczku boczku, marchewki i ogórka .Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam

Moje domowe kucharzenie
Strogonov 2830

pewnością można zaliczyć strogonova. Pyszne mięsko wołowe z dodatkiem warzyw. Ja podałam z zapiekaną bagietką z masłem czosnkowy. Pycha. Składniki: 1 kg mięsa wołowego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek 0,5 papryki czerwonej 1 łyżka suszonych pomidorów  1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu 2 listki laurowe

Ala piecze i gotuje
Krem z dyni z indyjskim akcentem 140

nadzieję, że przekonałam Was do sięgnięcia po to wspaniałe warzywo. A teraz czas na pyszną, rozgrzewająca zupę, w sam raz na ponure jesienne popołudnie! Składniki: dynia - najlepiej Hokkaido, u mnie całość 1,3 kg. pół łyżeczki całych ziaren kuminu pół łyżeczki całych ziaren kolendry pół łyżeczki suszonej papryczki chilli lub 1 świeża 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego

Kuchnia od dwojga
Zupa koperkowa z klopsikami. 111

wieprzowo - wołowego) 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz suszony tymianek 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy mleko lub woda do namoczenia bułki mąka do obtoczenia pulpecików W garnku w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy masło a na nie rzucamy obrane i starte na dużych oczkach warzywa( seler, marchew, pietruszka) dorzucamy zgniecione ząbki czosnku i smażymy chwile

Radość kipiąca uśmiechem.