Przyprawy i zioła mogą dodawać wyjątkowego smaku przygotowywanym na ruszcie potrawom. Łączenie różnych przypraw i w różnych proporcjach itp. stało się pewną sztuką, która decyduje o wyjątkowości wielu dań i potraw. Wielu kucharzy przez umiejętne łączenie przypraw i ziół może wydobyć nowe smaki z potraw.Tak jak wspomnieliśmy używanie przypraw i ziół jest pewnego rodzaju sztuką. Niektóre przepisy będą wymagały wcześniejszego użycia przypraw i ziół a inne będą wymagały używania ich na samym końcu jako element prezentac... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...