suszona karkówka - 739 przepisów (strona:34/50)

Weihnachtsmarkt – Bożonarodzeniowy Jarmark w Rostocku 55

gorącą kapustą „na słodko”, oryginalne szaszłyki z karkówki, smażona wątróbka, placki ziemniaczane, smażone banany w cieście, prażone orzechy, owoce w czekoladzie, a nawet trafiliśmy na hiszpański przysmak churrios z nutellą – wszystkich stoisk ze słodkościami nie sposób wymienić. Można było popróbować i zakupić Butterstollen, niemieckie tradycyjne świąteczne ciasto drożdżowe z dodatkiem suszonych i kandyzowanych owoców oraz bakalii, posypane obficie cukrem

Tajemnice Smaku
Knedle z kaszy jaglanej z mięsnym farszem i sosem grzybowym 114

mięsa (może być łopatka wieprzowa, schab,karkówka) -1 cebula -1 duży ząbek czosnku -1 marchew -trochę wegety -troszkę maggi do smaku -pieprz *można dodać troszkę ugotowanego ryżu, mi akurat zostało z obiadu z dnia poprzedniego to dodałam do farszu :-) SOS GRZYBOWY -1 kostka bulionowa grzybowa -trochę grzybów świeżych lub suszonych (jak suszone, to należy je namoczyć w wodzie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kiełbasa myśliwska 126

wieprzowiny kl. II (tłusta karkówka) 400 g pręgi wołowej 350 g słoniny jelita kiełbaśnice 32 mm Przyprawy na 1 kg mięsa: 20 g peklsoli 10 g soli do zasolenia słoniny 1,5 g cukru 1,5 g pieprzu naturalnego mielonego 1 g jałowca mielonego 1 g czosnku suszonego Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki 4-5 cm. Każdy

Kulinarne przygody Gatity
świąteczna biała kiełbasa 136

wyrobu 0,5 kg wołowej karkówki 0,5 kg wieprzowej pachwiny 0,5 kg  wieprzowej szynki szynka,schab) 2 kg wieprzowej łopatki,  jelita wieprzowe przyprawy ( orientacyjna ilość na 1 kg wyrobu) 16-20 g soli kamiennej  1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki gorczycy białej 1/2 łyżeczki suszonego czosnku około 50 ml przegotowanej

Miód i pieprz
Cztery mąki i pięć przypraw, czyli paczka z AleDobre.pl 137

orkiszowa mieszanka mąk - suszone płatki cebuli - suszone płatki czosnku - przyprawa bałkańska - przyprawa do grilla - zioła prowansalskie Rewelacja! Z przypraw póki co przetestowałem przyprawę do grilla. Bo jak na początku wspomniałem ostatnio na okrągło grillujemy. I powiem zupełnie szczerze, że ta przyprawa daje radę. Oj tak. Bo nigdy nie byłem fanem karkówki. Jakoś tak zawsze lubiłem tylko zajadać się

Marder&Marder Manufacture
Pasztet – najlepszy przepis 120

Składniki na pasztet: 1 kg wieprzowiny (np. karkówka, łopatka, szynka) 0,5 kg wołowiny 0,5 kg surowego boczku 0,25 kg wątróbki z kurczaka 1 marchewka duża 1 korzeń pietruszki 1 cebula duża 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 5 dużych jajek 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżki majeranku

Dorota Smakuje
Surówka z kapusty – najprostsza. Kulinarny ‘basic’ 157

podajecie. Można dodać odrobinę świeżego lub suszonego imbiru, płatki chili i ocet ryżowy – będzie wtedy dokładnie jak surówka „od chińczyka”. Można sypnąć do kapusty garść drobno posiekanego kopru i natki pietruszki – świetnie komponują się z rybą. Dodatek startego na tarce jabłka lub dwóch sprawi, że surówka będzie świetna do schabowego i karkówki. SKŁADNIKI 1kg białej kapusty 2 średnie marchewki

Karo in the Kitchen
Karkówka 189

Surowiec -karkówka (w jednym kawałku u mnie 2 kg) Przyprawy i materiały pomocnicze -70 g peklo soli lub soli nie jodowanej na litr wody i ta ilość zalewy na jeden kg mięsa -pół główki czosnku dobrej jakości wyciśnięty przez praskę Wywar robimy z : -3 papryczki ostre suszone -trzy liście laurowe -15 kulek ziela angielskiego -mała łyżeczka pieprzu młodkowanego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
4 pomysły na wegańskiego grilla 92

dodaj opakowanie przyprawy do karkówki oraz sól oraz pieprz do smaku i wymieszaj.  Następnego dnia ułóż boczniaki na grilla i piecz z obydwu  stron do pożądanego zarumienienia. Szaszłyki warzywne Składniki: ulubione warzywa - u mnie bakłażan, cukinia, pieczarki, papryka, pomidorki koktajlowe  olej sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku Przygotowanie: Dzień przed

wegujemy
kiełbasa jałowcowa z domowej wędzarni 185

wołowiny II lub III klasy (karkówka, pręga) 0,7 kg wieprzowiny III klasy (podgardle, pachwina,) 0,7 kg wieprzowiny I klasy( szynka,schab) 3 kg wieprzowiny II klasy( łopatka, boczek) jelita wieprzowe sól, pieprz 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka owoców jałowca 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki suszonego czosnku woda ( około 5-7% masy mięsa) saletra

Miód i pieprz
Pasztet tradycyjny 165

trochę tłuszczu. Świetnie nadają się: łopatka, karkówka, szynka, biodrówka, udziec z drobiu. Schab lub pierś może sprawić, że pasztet będzie suchy. Żeby tego uniknąć, zawsze dodaję trochę wywaru z gotowania (nigdy nie odmierzałam, ale czasami chyba nawet ¾ szklanki). Resztę wywaru można wykorzystać do zupy lub sosu. Smak pasztetu dopełniają także grzyby suszone lub świeże. Ja z nich rezygnuję

Pełny talerz
Mielona karkówka na szpadkach - grill 188

jest nieco przekombinowany. Ale połączenie karkówki z fasolą okazało się naprawdę fajne, przyprawy dobrze dobrane. Gruszki upiekły się fantastycznie i razem z ostrym, jogurtowym sosem stanowiły świetny dodatek do mięsa. Bardzo polecam!Przepis Karola Okrasyskładnikimięso800 g karkówki6 ząbków czosnku150 g czerwonej fasoli z puszki1- 2 łodygi selera naciowego5 - 6 szt suszonych pomidorów ( suchych)1 - 2 łyżeczki słodkiej papryki1 cebula1

Stare Gary
domowa kiełbasa podpiekana we własnej wędzarni 143

wyrobu 0,5 kg wołowej karkówki, lub pręgi ( albo innej przerośniętej wołowiny) 0,7 kg tłustej wieprzowiny (podgardle, pachwina, boczek) 0,7 kg wieprzowej  szynka, lub schabu 3 kg wieprzowej łopatki jelita wieprzowe sól, pieprz 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka cukru brązowego 3-4  owoce jałowca 1/2 łyżeczki gorczycy 1 łyżeczka suszonego czosnku szczypta gałki muszkatołowej szczypta

Miód i pieprz
Domowa biała kiełbasa 75

Przygotowanie : 6 h Sprzęt: maszynka do mięsa, nadziewarka do mięsa (czasem końcówki do nadziewania są przy maszynkach do mięsa). Składniki: – po 1 kg karkówki i łopatki wieprzowej (możesz dać też 2 kg łopatki lub 2 kg karkówki jeśli wolisz) – 1 kg boczku bez kości – 6 ząbków czosnku ( 2 g na każdy kilogram mięsa) – 54 g soli(...)każdy kilogram mięsa) – 6 g pieprzu (2 g na każdy kilogram mięsa) – 6 g cukru (2 g na każdy kilogram mięsa) – 6 g majeranku suszonego (2 g na każdy kilogram mięsa) – 300 ml lodowatej wody – jelita wieprzowe do kiełbasy Przygotowanie : Pokrój mięso w mniejsze kawałki – mniej więcej kostka około 3-4 cm. Zmiel

nietylkopasta.pl
Kiełbasa z pomidorem 97

szynka 1 kl 5 kg / szarpak -karkówka 5 kg / 13 mm -boczek (bardziej tłusty) 3 kg / 10 mm -podgardle 2 kg / 8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18-19 g /kg -pieprz syczuański mielony 2 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 3 g/kg -pomidor suszony płatek 7 g /kg -pomidor

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
SPAGHETTI BOLOGNESE Z WARZYWAMI WERSJA II 167

mięsa (u mnie samodzielnie mielona karkówka z łopatką, ale można użyć dowolne mięso) - 2-3 plastry chudego, wędzonego boczku - 1 duża cebula lub 2 mniejsze - 2-3 ząbki czosnku - 2 słoiczki po 400g domowej passaty - 220g włoszczyzny w słupki - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) - 2 szczypty suszonego oregano lub bazylii (lub dowolnych ziół

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania