suszona karkówka - 739 przepisów (strona:36/50)

Pieczeń rzymska – przepis 85

sarepskiej 1 łyżka suszonego majeranku ½ filiżanki posiekanej natki pietruszki 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Olej do smażenia 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła Pieczeń rzymska – przepis Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, posiekaną cebulę wraz z czosnkiem smażymy na oleju do momentu aż cebula się zeszkli. Karkówkę mielimy w maszynce

Księga-Smaku
Karkówka,boczek i szynka peklowana i wędzona 138

Składniki: 3-4kg szynki wieprzowej 2 litry wody 150g soli peklowej 4 pokruszone liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 1 niepełna łyżeczka kolendry 1 łyżka

w mojej kuchni
Wołowina na ostrrro 193

mnie karkówka wołowa) opakowanie mrożonych warzyw – mieszanka meksykańska puszka czerwonej fasoli (jeśli nie było w mrożonce) puszka kukurydzy (jeśli nie było w mrożonce) dwie łyżeczki przyprawy chili con carne (dodać do smaku) dwie łyżeczki papryki słodkiej kostka rosołowa wołowa lub przyprawy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: 1.Wołowinę myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, kroimy

Mama z miasta
Marynowana letnia salsa z pomidorów, papryki i brzoskwiń 159

dorodnych owoców i warzyw a grille dymią na potęgę – ta salsa, słodko pikantna, mocna w smaku i aromatyczna – to idealny dodatek do dań z grilla. Nam najbardziej smakowała z karkówką i wieprzowymi kiełbaskami. Mega kolorowa i przepyszna – jeśli tylko macie malakser wszystko robi się w trymiga. Jeśli malaksera na wyposażeniu Waszej kuchni brak, zostaje ostry wygodny nóż, duża deska(...)drobne widoczne fragmenty poszczególnych składników i nie skończyć z warzywną papką. Wszystkie posiekane składniki przekładamy do miski. Mieszamy w małym garnuszku ocet z wodą, dodajemy cukier, sól, kumin i suszoną paprykę. Zagotowujemy, mieszamy do rozpuszczenia cukru, zdejmujemy z ognia i studzimy. Jeszcze ciepłą, ale nie gorącą octową zalewą zalewamy warzywa w misce, mieszamy i odstawiamy na blat na około

Karo in the Kitchen
Cevapčići - chorwackie kotleciki grillowane 224

łopatkę lub karkówkę, to ważne!!! 3 łyżki ajvaru pikantnego (miałam oryginalny, domowy, prosto z serbskiej wioski!) 1 duża łyżka ostrej musztardy 1 duża cebula biała 1 duża cebula czerwona 4-5 ząbków czosnku 1-2 łyżki vegety (ważne!) 1 płaska łyżka pieprzu ziołowego 1 płaska łyżka papryki mielonej ostrej lub słodkiej 1 łyżka majeranku 1 mała suszona papryczka chili

Kuchnia Prezydentowej
Pasztet z królika prosty przepis 112

karkówki 1/2 kg wątróbki drobiowej 3 marchewki 1/2 selera  1 pietruszka  2 cebule 4-5 liści laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka kulek jałowca sól pieprz 1 duża łyżka majeranku 1 duża łyżka  1 duża łyżka estragonu ( może być tez cząber ale nie udało mi się kupić ) 5 jaj 1 szklanka białego wina 1 bułka  suszone

Jemy Pijemy
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, bez glutenu) 580

karkówki) 60 g cebuli 1 ząbek czosnku 150 g pomidorów świeżych lub z kartonu/puszki krojonych lub w całości 100 g sera mozzarella twardego (można pominąć przy diecie bez laktozy) 50 g masła klarowanego lub smalcu gęsiego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony odrobina mielonej papryki słodkiej i mielonej papryki ostrej szczypta kurkumy bazylia suszona Cukinie dokładnie umyć

Ola la LCHF
Niesamowity gulasz wołowy – z kociołka, flambirowany 225

się wypali. Dopiero wtedy wszystko mieszamy od dna, zeskrobując przypieczone fragmenty. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C , grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Wrzucamy do kociołka połamane liście laurowe, świeże lub suszone zioła, utłuczony pieprz i stłuczone ziele angielskie. Dodajemy mięso i grzyby, wszystko razem mieszamy, wsypujemy czubatą łyżkę mąki i mieszamy wszystko do czasu, aż mąka przestanie być widoczna. Ostatnie(...)dodatkiem dużej ilości tartej gałki muszkatołowej i prażonej cebulki), mocno posypany świeżo posiekaną natką pietruszki. SKŁADNIKI 6-8 średnich porcji, z dodatkami 1,2 kg wołowiny na gulasz – karkówka, chuda łopatka, rostbef, zrazowa górna, pręga, udziec – mieszane 2 średnie cebule, żółte lub czerwone – 300-350g 600g pieczarek albo w sezonie pieczarek wymieszanych 1:1 z podgrzybkami 2 łodygi selera

Karo in the Kitchen
Przepisy Świąteczne 181

Śledź po kaszubsku      Kompot z suszu Kutia Racuchy na Wigilię     Pierogi z kapustą Paszteciki Dania wytrawne Polędwiczki w glazurze Polędwiczki korzenne Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki miodowo-musztardowe Schab faszerowany pieczarkami Bigos Pieczony udziec z indyka Faszerowana pierś z kurczaka Pieczona pierś indyka   Kurczak w szynce   Indyk w marynacie   Zrazy(...)granatami  Pierś indyka z żurawinami Kurczak w miodzie Sałatka gyros sałatka jarzynowa Domowe wędliny: Mielonka wieprzowa (z szynkowaru) Schab 5-minutowy Schab pieczony w musztardzie  Pieczona karkówka Karczek pieczony Schab pieczony Schab faszerowany morelą Ciasta     Piernik toruński   Piernik z bakaliami Rolada piernikowa        Piernik niezawodny       Keks

Sto kolorów kuchni
Sos kokosowo-orzechowy idealny na grilla 236

karkówki, kiełbaski lub w wersji wegetariańskiej do warzywnych szaszłyków i ryb. Jego smak jest lekko słodki, kokosowy, ale nadal pozostaje wytrawny. Jestem bardzo ciekawa czy przypadnie Wam do gustu. Sos kokosowo-orzechowy porcja dla około 6 osób Składniki: 4 łyżki masła orzechowego 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki dżemu niskosłodzonego ( polecam truskawkowy, czereśniowy bądź śliwkowy) 1 pomidor 5 suszonych

Jaglusia
Gulasz wieprzowy z warzywami w sosie pomidorowym (bez zagęszczania) 92

ząbek czosnku 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 750 ml bulionu (lub wody z 1 łyżeczką domowej vegety) Ponadto:   około 100g koncentratu pomidorowego (według smaku) 1/2 łyżeczki suszonej bazylii Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubszą kostkę i wymieszać w odrobinie przypraw, a następnie w mące. Całość zarumienić na niewielkiej ilości oleju i przełożyć do garnka(...)czasie dodać koncentrat pomidorowy i gulasz gotować na malutkim ogniu do momentu zgęstnienia sosu. Na końcu danie doprawić bazylią oraz solą z pieprzem do smaku. (*) Tym razem u mnie karkówka, ale można użyć szynki, łopatki, chudego boczku lub mięso pomieszać. (**) U mnie pszenna lub orkiszowa, ale w przypadku diety bezglutenowej doskonale sprawdzi się też np. kukurydziana.  (***) Można użyć świeżych

Di gotuje
Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej na sałatce z rukoli z grillowaną gruszką 160

nowe smaki. Zachęcam do eksperymentowania i życzę miłego czasu spędzonego przy grillu. Przepis znajdzie się w e-booku serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl (klik) i Fooder.pl (klik) . Lista składników: 1 kg karkówki w plastrach o grubości 1 cm Marynata do mięsa: 100 g orzeszków ziemnych 3 ząbki czosnku ½  papryczki chili 100 ml oleju Kujawskiego z bazylią 15 g miodu(...)Dodatkowo: 4 gruszki 15 g miodu 4 goździki 1 limonka 1/2 papryczki chili 50 ml oleju Kujawskiego z bazylią 200 g rukoli 100 g sera koziego 200 g pomidorów suszonych odsączonych z zalewy 200  g pomidorków koktajlowych sól pieprz Opis wykonania: Wszystkie składniki marynaty blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa smarujemy marynatą, następnie wszystkie plastry kładziemy

Smakowity Blog Kulinarny
Rolady z karkówki 78

przepyszne, polecam. Ja robię je bardzo często i wszystkim bardzo smakują. SKŁADNIKI: 4 plastry chudej karkówki 15 dag surowego wędzonego boczku 1 cebula 2 średnie ogórki kiszone musztarda ostra do posmarowania mięsa przyprawy: sól,pieprz,papryka, majeranek olej do smażenia WYKONANIE: karkówkę rozbijamy cienko, mięso smarujemy musztardą, posypujemy przyprawami, boczek kroimy w grubsze paski, cebulę w piórka, ogórki kroimy wzdłuż(...)zapinamy wykałaczką,  na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy rolady i pieczemy do rumienienia, następnie zmniejszamy gaz i pieczemy do miękkości(w razie potrzeby podlewamy wodą- ja dodałam 3 grzybki suszone, żeby uzyskać jeszcze lepszy

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania