Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aromatyczny gulasz z łopatki to danie trochę w stylu węgierskim. Łopatka wieprzowa, warzywa, wędzona papryka i ten aromat uwalniany podczas duszenia. W całym domu roznosi się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Majówka za nami, sezon grillowy został więc oficjalnie otwarty :) Udało Wam się już coś wrzucić na ruszt? Dziś chciałam zachęcić Was do lekkiego grillowania. Zamiast klasycznej karkówki, kaszanki i kiełbasy, mam dla Was przepisy na pyszny grillowany drób, ryby i warzywa. Dobrze przyrządzone są równie smaczne, a przy tym kolorowe i bardziej fit. Co zrobić, aby dania(...)czerwona cebula - 1 mała sztuka cukinia - 1 mała sztuka papryka czerwona - 1/2 sztuki papryka żółta - 1/2 sztuki oliwa Monini Classico w sprayu cytryna - sok z 1/2 sztuki suszona bazylia - 1/2 łyżeczki sól, pieprz dodatkowo: 4 patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w wodzie przez 30 minut. Filety z łososia pokrój
Chilli Czosnek i OliwaSchabowych pieczeni nie lubię – wolę wilgotną wieprzowinę, jak pulled pork czy żeberka . Na kotlety (które jemy może dwa razy do roku) wybieram grubo krojone mięso z kością lub karkówkę. Schab bez kości? Ok, zjem, ale naszykowany i podany tak, jak w dzisiejszym przepisie. Zapisz Schab to zwyczajowa nazwa całego świńskiego mięśnia biegnącego przy grzbiecie – od łopatki do biodra(...)tylnego – z fragmentami mięsa z szynki i polędwicy 6 łyżek oleju ryżowego lub rzepakowego 5 łyżek naprawdę dobrego octu balsamicznego 2 pełne łyżki francuskiej musztardy gruboziarnistej 1 pełna łyżeczka suszonego rozmarynu 1 pełna łyżeczka suszonego estragonu 1 czubata łyżeczka brązowego cukru ½ łyżeczki soli, ewentualnie 2/3 łyżeczki ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Zapisz
Karo in the Kitchen