kiść białych winogron ( u mnie obrane ze skórki, przekrojone, bez pestek ) kukurydza kapusta pekińska mała cebula sos winegret Cebule drobno kroimy, solimy i odstawiamy
Atlas Smakówwkładamy do lodówki na minimum 30 minut. 4. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną(...)poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień. 5. Surówka z selera, marchewki i pora Składniki: pół średniego selera 2 marchewki mała biała część pora garść suszonej żurawiny 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz
Kardamonovypyszna sałatka z kapusty i papryki na zimę. Krótka lista klasycznych składników oraz dokładny przepis krok po kroku, pozwolą przygotować ją szybko i sprawnie. Oprócz białej kapusty i papryki, w naszej sałatce znajdziesz również cebulkę oraz marchewkę. Warzywa są chrupiące i aromatyczne, a cała sałatka bardzo kolorowa. Tak przygotowana sałatka z kapusty i papryki do słoików gości(...)fast foodów. Można ją również wykorzystać do przygotowania pysznych surówek, dodając np. starte jabłko. Nam smakuje także jako samodzielna przekąską z kawałkiem pieczywa. Szklanka ma pojemność 250 ml Z przepisu przygotujesz ok 8 – 9 słoików o poj. 1 l Sałatka z kapusty i papryki na zimę Składniki: Warzywa: kapusta biała: 2 kg marchewka: 1/2 kg papryka
Kuchnia Na Wypasieniej kilka potraw. Zaczęliśmy od najprostszej, czyli surówki z czerwonej kapusty , a pomysł zaczerpnęliśmy od Mamy. Częścią związaną z przygotowaniem zajął się Bartek, a ja doprawiłam, więc to nasze wspólne dzieło. Składniki na surówkę z czerwonej kapusty 500 g czerwonej kapusty 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny 1 / 2 pora (biała część) 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu(...)dużych oczkach. Por rozciąć, żeby można było go w środku wypłukać, następnie umyć, podzielić wzdłuż na cztery części, pokroić w cienkie ćwierćplasterki. Kapustę, jabłko i por wymieszać wraz z łyżką soku z cytryny, dodać dressing, ponownie wymieszać. Surówkę z czerwonej kapusty doprawić solą i pieprzem do smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparynajlepszych surówek, która wspomaga powrót do zdrowia! Kiedy z początkiem jesieni łapie nas przeziębienie, warto włączyć do diety białą rzodkiew, która łagodzi jego objawy. Jeśli nabawiliśmy się kaszlu, mamy zatkane zatoki, posłużmy się rzodkiewką, która dzięki dużej zawartości olejków eterycznych oczyszcza zatoki, leczy kaszel - ma działanie wykrztuśne i rozpuszcza nadmiar śluzu. Oprócz tego: Biała rzodkiew: - zawiera duże(...)trawiennych - diabetycy i osoby ze skłonnością do nadwagi powinni włączyć je do diety - zapobiegają nadciśnieniu, dzięki dużej ilości potasu - bardzo dobrze wpływają na pracę mózgu Składniki: - 1 biała rzodkiew - 1 kapusta pekińska - 1 ogórek szklarniowy - pęczek rzodkiewki - pęczek szczypiorku - 40g łuskanego słonecznika - 2-3 łyżki wegańskiego (wkrótce przepis), dietetycznego z serka wiejskiego lub zwykłego majonezu - sól, pieprz Rzodkiew. myjemy
Be Fit Be StrongTradycyjna i klasyczna surówka z kapusty. Nie ma nic lepszego do obiadu niż ta o to surówka. Idealnie nadaję się do dań mięsnych. Nic dodać nic ująć, spróbujcie sami. Składniki: * pół główki kapusty (białej(...)włoskiej) * 10 cm białej części pora * dwa słodkie jabłka * 2 łyżki kwaśnej śmietany * sól, pieprz, cukier * pół średniej marchewki, lub jedna mała * oliwa z oliwek Kapustę szatkujemy i w misce doprawiamy solą (około 1/4 łyżeczki). Całość gnieciemy rękoma przez około 3 minuty, aż kapusta puści sok. Pozostawiamy taką przez 30 minut. Przez ten czas, kapusta idealnie zmięknie. Pora
Klasyka Gotowaniasałatki i surówki zawsze wychodzą najlepsze. Oprócz tego uważam, że im mniej składników tym smaczniej. Tak też jest z tą surówką minimum składników maksimum smaku. Świetny dodatek do różnych mięs i ryb. Składniki: 1/4 średniej główki białej kapusty 0,5 zielonego ogórka 5-6 łyżek kukurydzy z puszki 1 łyżka siekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej
Ala piecze i gotujeSurówka z młodej kapusty Surówka z młodej kapusty – moja propozycja na dziś. Surówka z młodej kapusty Składniki: ½ główki młodej kapusty 1 mała marchewka 1 mała
Pomysłowa kuchniasklepie pojawiła się się młoda kapusta więc musiała pojawić się i w mojej kuchni :). Surówka prosta i smaczna :) Zachęcam do jej wykonania :) Składniki: * 400 g młodej kapusty * marchewka * 1/2 białej części pora * sól * pieprz * 2-3 łyżki śmietany 12 % Przygotowanie: Por kroimy z kosteczkę i posypujemy odrobiną soli. Odstawiamy na 15 minut. Liście kapusty płuczemy a następnie kroimy
Kulinarne przygodyplasterki jakiegoś grzybka nie uczyniły tej zupy smaczną. Zestaw dziecięcy Pinokio jest w ogóle dość ciekawy, bo w menu uwzględniono białą kapustę, a podano (bez pytania) marchewkę. Celowo piszę "marchewkę", bo nie była to żadna surówka, lecz łyżka zwykłej startej na tarce marchewki skropiona czymś kwaśnym. Frytki nie wyglądały na robione na miejscu, ale na mrożonkowe, średniego gatunku. Samo
Codzienna kuchnia niecodziennaProste fasony podbijają świat mody. Proste dekoracje cieszą oko. Z kilku prostych składników powstają pyszne dania. Podobnie jest w przypadku tej surówki - taki prosty, ale jakże pyszny dodatek do obiadu. Składniki: 1/4 główki średniej kapusty (włoska, biała; ok 0,5kg) 1 duża marchew 1 cebula koperek zalewa: 50ml wody 2 łyżki cukru 3 łyżki octu jabłkowego lub winnego
Obiad gotowymną chodziła! Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody 2 duże czerwone cebule 3 łyżki octu balsamicznego
codojedzeniaMoja ulubiona surówko - sałatka z białej kapusty.Gościom też bardzo smakowała.Polecam do dań z mięsem. 0.5 główki małej kapusty białej 1 duża Marchewka startą na tarce o dużych oczkach 0.5 pora 1 duża cebula czerwona olej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Szczypta soli i cukru odrobina octu winnego na białym winie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKolejna sałatka z białej kapusty do słoików Przepis pochodzi z bloga Pyszne Kaprysy ja dodałam od siebie zieloną paprykę. 1 kg białej
Kolorowa kuchnia Elkidokonują żywota w mojej lodówce. Chyba dlatego też moją ulubiona surówka jest ta z marchewki i pora. Pikantna i pełna smaku. Surówka z marchewki, pora i kapusty 1 marchewka, obrana starta na grubych oczkach 1 por, biała część, posiekana 1/4 główki kapusty pekińskiej, posiekana 1/2 kwaśnego jabłka, obranego, startego na grubych oczkach sól, pieprz i cukier po szczypcie czubata
Dzieje kuchennej Wiewióry