Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu ryżowego 5 łyżek cukru trzcinowego 100 ml oleju roślinnego 2
Qchnia po prostuUwielbiam młodą kapustkę.Jednak ze śmietaną robiłam pierwszy raz i wyszła bardzo dobra. Zapraszam na przepis :) SKŁADNIKI główka młodej kapusty 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki soku
Mała w garnku mieszaSmaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo
Kolorowa kuchnia Elkiroku, które cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem. Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę dania. Ciasto W-Z (wuzetka) Ziemniaczana zapiekanka Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego
Przepisy AleksandryZrobienie domowej kapusty kiszonej nie jest pracochłonne. Wystarczy kilka prostych składników oraz 2-3 tygodnie cierpliwości. Smakuje wyśmienicie. Nadaje się zarówno na surówkę, jaki i zupę kapuśniak. Składniki: 2 kg kapusty białej 4,5 dkg soli 2-3 marchewki kilka ziarenek ziela angielskiego kilka liści laurowych. Jeśli posiadamy robot z tarczą do szatkowania, w mig kapusta będzie poszatkowana
tojestpyszne.blogspot.comJajecznica z cebulką, koperkiem i pietruszka, w towarzystwie surówek. 1. Ogórek, cebula i maślanka. 2. Marchew, por, biała kapusta, czerwona papryka
ClauditteMissCookingColesław to jedna z najpopularniejszych surówek w UK. Składa się tylko z dwóch składników: poszatkowanej białej kapusty i marchewki (i oczywiście przypraw). Niestety ta oryginalna nie smakuje mi, zbyt dominuje w niej octowo-słodki smak ... ale taka domowa to pychotka, którą mogłabym jeść do obiadu każdego dnia.Podstawowy przepis jest następujący:Składniki:biała kapustamarchewkamała cebulkasólpieprzsok
Walijskie Pichceniemłodą kapustę. Młoda kapusta jest bardzo miękka i soczysta, więc nie potrzeba do niej wielu innych dodatków, aby surówka była dobra. Zależy to od tego, co mamy w lodówce i co lubimy. Najlepiej do tego młodego warzywa pasuje marchew, cebula i koperek, dlatego właśnie z takich składników jest zrobiona moja dzisiejsza surówka. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem(...)prosty, a samo przygotowanie nie zajmie wam wiele czasu. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem będzie idealnym dodatkiem do gotowanych lub pieczonych młodych ziemniaków, polecam wypróbować!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Surówkę z młodej kapusty z marchewką i koperkiem: 1/2 główki młodej kapusty 1 marchew 1 nieduża biała cebula 1/2 pęczka koperku 1/4 łyżeczki soli
Danka Pichci4.9 / 5 ( 12 votes ) Surówka z młodych warzyw i kapusty Kolejna surówka z młodych warzyw i kapusty. Tym razem jest to miks, zawierający pomidory i chrupiące
Ogrodnik w podróżyObiadek z taką smaczną suróweczką będzie jeszcze większą pokusą, a warzywka dostarczają niezbędnych witamin. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z kapusty pekińskiej składniki: mała pekińska kapusta lub połowa średniej 1 duże jabłko 2 średnie marchewki około połowę białej części pora 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 2 łyżki siekanego koperku(...)sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z kapusty pekińskiej – wykonanie: Kapustę pekińską drobno siekamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach i polewamy sokiem z cytryny, aby jabłkiem nie ściemniało. Pora kroimy w cieniutke paseczki. Zlewamy go wrzatkiem, aby zmiękł. Wszystkie składniki przekładamy
Olcia gotuje!Sałatka z białej kapusty i buraczków nie jest droga w wykonaniu, za to w smaku pyszna, a co najważniejsze można ją zrobić o każdej porze roku, bo buraczki i kapusta dostępne są w sklepach zawsze. Do tego jest zdrowa i można(...)długo przechowywać. No, a poza tym zawsze dobrze mieć coś zmagazynowanego na czarną godzinę, kiedy przydałaby się jakaś sałatka, czy surówka do obiadu, a nie ma czasu, czy pomysłu na coś. Polecam :) Składniki: 2kg białej kapusty 2kg buraków Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1 ½ łyżki soli Około 10 ziarenek ziela angielskiego Białą
Smakowy Rajkapusty na zimę. Kapustę kiszę sama ,robię to zazwyczaj pod koniec września lub w październiku. Do kiszenia zwykle używam kapusty białej,ale i czerwona też doskonale nadaje się do tego celu. Czerwoną najczęściej wykorzystuję do przygotowania surówek. 3-4 główki czerwonej kapusty 3 łyżki soli kamiennej Główki kapusty obieram do czystych liści,kroję na połówki
Kolorowa kuchnia ElkiSurówkę z kapusty pekińskiej lubią często nawet Ci, którzy taka ze zwykłej, białej kapusty nie odpowiada. Pekinka jest delikatniejsza w smaku. Można ją łączyć z różnymi innymi warzywami czy owocami za każdym razem robią sobie inna wersję. Do tego jest dzisiaj powszechnie dostępna. Zobacz przepis na łagodną surówkę z pekinki, marchewki i jabłka ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaWiększość lubi białą kapustę, ale czasami warto spróbować też modrej kapusty. -- Potrzebujemy 0,8-1,0 kg kapusty, 2 jabłka, cebulę, łyżeczkę cukru, kieliszek octu
chleba naszegoSurówka z białej kapusty jest rewelacyjnym dodatkiem do obiadów. Gdy pojawia się młoda kapusta i młode marchewki, trzeba to wykorzystać. Surówkę tą trzeba podawać
Mama Gotujemusztardą, która smakowicie wyostrza smak całej sałatki. Doskonała jako surówka do obiadu i dodatek do potraw z grilla. Polecam Składniki: Warzywa: 250 g białej, najlepiej młodej, kapusty (około 1/4 średniej główki) 150 g czerwonej kapusty (około 1/4 malutkiej główki) 1 duża marchewka lub dwie małe 2 plastry cebuli 1/4 jabłka Sos: 1 szklanka jogurtu sojowego o smaku naturalnym(...)marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Kapustę białą i czerwoną drobno szatkujemy. Do blendera wrzucamy wypestkowane awokado bez skórki, jogurt, musztardę i sok z cytryny. Miksujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Pokrojone warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Można delikatnie dosłodzić cukrem lub syropem z agawy. Podajemy jako surówkę do obiadu lub dodatek do potraw
Lamarida.plOd dłuższego czasu miałam małą główkę białej kapusty w domu. I tak sobie leżała, leżała i w końcu doczekała się. Składniki 3/4 małej główki
Piekielna Kuchnia Patikapusty włoskiej z przepysznym sosem miodowo-musztardowym. Nasz faworyt, który gości na naszym stole od wielu lat. Smacznego ;) SKŁADNIKI Surówka 1 granat 1 burak 2 marchewki 200 g endywii 200 g kapusty białej Sos musztardowo-miodowy 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oliwy extravergine d'oliva s ó l, pieprz(...)cavolo bianco Salsa di miele e senape 2 cucchiaini di miele 1 cucchiaino di senape 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva sa le, pepe PRZYGOTOWANIE Surówka Kapustę bardzo cienko siekamy. Sałatę endywię rwiemy na małe kawałki. Marchew i buraka obieramy, następnie kroimy w tzw. zapałki. Granat przekrawamy na pół i delikatnie wyłuskujemy ziarenka
La grande e la piccola cuocabiałej kapusty 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz do smaku Zalewa: 1/5 szklanki cukru 1/5 szklanki oleju 1/5 szklanki octu 10% Sposób wykonania: 1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a cebulę kroimy w piórka. 2. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Surówkę
Kuchnia domowa Anichwil. W sezonie letnim najlepiej będzie wykorzystać młodą kapustę, ale równie dobrze sprawdzi się pekińska. Jeśli mamy białą kapustę najlepiej po posiekaniu ją posolić, ugnieść ręką i odstawić na 15 minut, następnie odcisnąć z wody. Kapusta będzie dzięki temu bardziej miękka. Surówka jest bardzo zdrowa i lekka, także nawet będąc na diecie, można ją przygotować. Jeśli natomiast nie dbamy(...)bardzo o kalorie, jej smak można wzbogacić łyżką majonezu. Składniki: pół główki młodej kapusty (poza sezonem biała lub pekińska) 2 pomidory cebula czerwona pęczek szczypiorku łyżeczka octu winnego łyżka oliwy pół łyżeczki cukru sól, pieprz Przygotowanie Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Pomidory kroimy w kostkę, cebulę i szczypior drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miski, dodajemy ocet
e-PrzepisyKulinarne