surówka z białej kapusty - 1537 przepisów (strona:60/103)

Kapusta marynowana - a'la chińszczyzna 151

kilku znalezionych przepisów skonstruowałam mój własny, który daje produkt o fajnym, lekko kwaskowatym smaku.  Surówka idealnie nadaje się nie tylko do chińszczyzny, np. domowych sajgonek, ale również do wszelkich dań mniej lub bardziej typowo polskich. Skł adniki: 1/2 małej główki kapusty białej 1 duża lub 2 mniejsze marchewki Marynata: 1/4 szkl oleju 1/3 szkl octu ryżowego(...)lodówki najlepiej na 24 godziny. Kapusta jest smaczna od razu ale najsmaczniejsza jest po 2-3 dniach. Wtedy smaki porządnie się przegryzą a sama kapusta zmięknie pozostając jednocześnie chrupką. Bardzo smaczny jest również czosnek, który, razem z kapustą, zamarynował się. Oddał swoją ostrość i zapach a pozostał chrupiący i delikatny. Testowo przetrzymałam kapustę przez tydzień - nadal była smaczna chociaż zaczynała

Ze smakiem bez glutenu
Surówka z kapusty, jabłka, marchewki i ogórka 196

Wielowarzywna suróweczka do obiadku.składniki:1/2 średniej główki kapusty białej3 średnie  marchewki2 jabłka4-5 ogórków kiszonych2 łyżki natki piertuszkido skropienia olej Rapsodo skropienia sok z

Monia miesza i gotuje
Surówka coleslaw 144

białej kapusty 2 marchewki 2 małe cebule 1/3 szklanki cukru pudru pół szklanki majonezu łyżeczka musztardy 1,5 łyżki octu winnego 2 łyżki soku z cytryny szczypta soli pół łyżeczki pieprzu Kapustę i cebulę dokładnie posiekać. Obrane marchewki zetrzeć na tarce. Wszystko dokładnie wymieszać. Cukier puder zmieszać z majonezem, musztardą, octem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Surówkę

Bullio
Surówka coleslaw 180

białej kapusty 2 marchewki 2 małe cebule 1/3 szklanki cukru pudru pół szklanki majonezu łyżeczka musztardy 1,5 łyżki octu winnego 2 łyżki soku z cytryny szczypta soli pół łyżeczki pieprzu Kapustę i cebulę dokładnie posiekać. Obrane marchewki zetrzeć na tarce. Wszystko dokładnie wymieszać. Cukier puder zmieszać z majonezem, musztardą, octem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Surówkę

Bullio
Prosta surówka „Mocy” 87

Prosta surówka „Mocy” Surówka „Mocy” to prosty przepis na dostarczenie organizmowi dużej porcji witamin, bez sztucznych suplementów Jej moc opiera się głównie na niesamowitych właściwościach leczniczych czosnku i natki pietruszki . Reszta składników też nie jest pozbawiona witamin itp. ale ma znaczenie głównie kulinarne Mówiąc szczerze to właśnie smak jest największym atutem tej prostej surówki. Jak wszystkie(...)wyczaruj trochę kuchennej magii w kilka minut składniki: ćwiartka małej główki, białej kapusty 1 duża marchewka lub 2 mniejsze duży pęczek natki pietruszki dresing: 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka miodu 4 ząbki czosnku , wyciśnięte praską sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkuj drobno jak tylko możesz. Dodaj do niej startą na tarce

Ogrodnik w podróży
Potrawy na Wielkanoc 121

białej kiełbasy Żurek staropolski Zupa chrzanowa z jajkiem i chrustem bekonowym Zakwas na żurek Zakwas pszenny na barszcz biały Zupa pomidorowa Pieczone mięsa i potrawy na ciepło: Biała kiełbasa pieczona w cydrze Pieczona pierś gęsi Dietetyczny pasztet z kurczaka Kotlety à la Pożarski (kotlety pożarskie) Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Pieczeń rzymska z białą(...)kurczaka Pieczone pierożki z młodą kapustą i białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki z kurczaka Bigos świąteczny Potrawy na zimno: Sałatka jarzynowa Sałatka śledziowa z burakami Sałatka z paluszków krabowych Sałatka lwowska Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Łosoś w galarecie Sałatka jajeczna z twarogiem Gravlax - marynowany łosoś Śledzie z cebulą Hekele. Sałatka śledziowa Surówka z młodej kapusty Sałatka

Codziennik Kuchenny
Surówka z czerwonej i białej kapusty z gruszką 109

miękkie i bardzo soczyste, słodkie liście. Dziś przychodzę do Was z pomysłem na smaczną surówkę z dodatkiem gruszki. Dlaczego gruszka? Bo ten owoc fajnie podbija smak warzyw, takich jak kapusta czy marchewka. Składniki: kapusta czerwona – 1 i 1/2 szkl. kapusta biała – 1 szkl. 2 gruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sok z połowy cytryny szczypta

Kasia i jej kobiecy świat
Coleslaw z młodej kapusty 185

Uwielbiam surówki z kapusty, a do tego coleslaw wykorzystałam dwa jej rodzaje, czerwoną i młodą kapustę. Surówka do obiadu. Pasuje do mięsa i do ryby. Kolrowa i smaczna! Coleslaw Składniki: 4 porcje 200 g czerwonej kapusty 200 g młodej kapusty lub białej 2 marchewki 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka sezamowego oleju

codojedzenia
Surówka z białej i czerwonej kapusty z kolendrą 161

więc jedno i drugie razem też dobre :) I faktycznie całkiem nieźle się wszystko razem połączyło. A surówka miała fajny aromat kolendry. To dość intensywna w smaku roślinka więc lepiej ostrożnie ją dawkować :) 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 małej główki białej kapusty 1 łyżeczka musztardy 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cebula sok z 1/2 cytryny garść posiekanej świeżej

Marder&Marder Manufacture
Niedziela: Pieczone udka z kurczaka w zalewie pomarańczowej 119

pomarańczy razem z białą częścią, tak by widoczny był miąższ owocu. Ostrym nożykiem wycinaj z osłonek filety, czyli segmenciki pomarańczy. Pokrój i dodaj do kapusty. Wyciśnij do kapusty sok z reszty pomarańczy. Dodaj sok z połówki cytryny. Posól kapustę. Jabłko pokrój w talarki a potem w słupki (możesz zetrzeć na tarce). Dodaj do kapusty, wlej łyżkę oleju i wymieszaj(...)środka może buchnąć para). Przełóż na talerz i przykryj folią spożywczą, żeby odpoczęły. Krok 7 Rozłóż na talerzu frytki i jarmuż. Na jarmużu ułóż pieczone udka z kurczaka. Dodaj surówkę z kapusty. Smacznego! Artykuł Niedziela: Pieczone udka z kurczaka w zalewie pomarańczowej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 148

białej kapusty ok. 1 - 1,20 kg biała część pora 2 marchewki 1 jabłko 1 łyżka soli 6 łyżek oleju 6 łyżek wody 2 sosy koperkowo - ziołowe np: Knorr, Prymat WYKONANIE : Z kapusty wycinamy głąb i drobno siekamy. Posypujemy łyżką soli. Co jakiś czas mieszamy i odstawiamy do czasu, aż kapusta zmięknie i puści sok. Kapustę należy(...)przelewamy gorącą wodą i drobno siekamy. Mieszamy wodę, olej i dwa sosy. Łączymy z warzywami i odstawiamy na chwilę żeby smaki się przegryzły. Przechowujemy w lodówce. Z tej porcji surówka starcza mi na dwa dni. Smacznego

Pani na deser
Surówka z włoskiej kapusty 114

Lubię też nieco odtłuścić moją surówkę i nie dodawać tyle majonezu, a raczej łączyć go ze śmietaną lub jogurtem greckim. Jest pysznie, lżej, a do tego mniej słono i bez dodanego cukru w ogromnej ilości. Na pewno docenicie też efekt finalny! A z włoskiej kapusty zrobicie także: Gołąbki z włoskiej kapusty Zupa z włoskiej kapusty Zupa gołąbkowa Gołąbki bez zawijania(...)jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SURÓWKA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY Przygotowanie: 20 minut Składniki: – pół główki kapusty włoskiej – 1 duża marchewka lub dwie mniejsze – 1 łyżeczka świeżego koperku – 2 łyżki majonezu – 2 łyżki śmietany 18% lub greckiego jogurtu – 1 łyżka octu jabłkowego lub z białego wina (raczej nie dodawajcie klasycznego octu, jest

nietylkopasta.pl
Pulled pork czyli następca hamburgera 290

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pulled porkt czyli rwana, grillowana wieprzowina długo pieczona. Podana w brioszce z dodatkiem sosu barbecue z surówką

Marta Gotuje
Surówka z młodej kapusty 222

height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale przy innych surówkach , nawet przymus i perswazja nie pomagają , więc tą można wynieść do rangi „przełykalnej” " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 mała główka świeżej kapusty lub 1/2 większej 1 średnia marchewka kawałek białej części pora sól , pieprz do smaku 2 łyżeczki soku(...)cukru 1 łyżka majonezu ( gęstego ) Kapustę szatkujemy lub cieniutko kroimy , przekładamy do misko , dodajemy startą na grubej tarce marchew , posiekanego drobniutko pora . Warzywa lekko wygniatamy ręką , żeby kapusta puściła nieco soku . Dodajemy majonez , sok z cytryny , sol ,pieprz , cukier i mieszamy . Odstawiamy na około 10 minut , mieszamy ponownie i możemy podawać . Smacznego Post Surówka z młodej kapusty pojawił się poraz

Ogrodnik w podróży
Kotlety jajeczne 55

zarumienią. Podajemy na ciepło do obiadu jako zamiennik mięsa . Najlepiej w towarzystwie ziemniaków, sałatki lub surówki . Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów! Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania