strucel - 463 przepisów (strona:14/31)

Gwiazda drożdżowa z makiem 112

wodę, sok z cytryny i cukier puder do uzyskania jednolitej masy lukrowej. Gotowym lukrem smarujemy upieczoną gwiazdę drożdżową. Gwiazda drożdżowa z makiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Strucla makowa – przepis Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls Tarta z lemon curd i bezą – przepis Oponki serowe – przepis Artykuł Gwiazda drożdżowa z makiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem 151

nazwie niemieckiej zobaczymy słowo Quark czytaj: kwark. Używamy tego z jasnoniebieskim dekielkiem, w prostokątnym pudełku. Ma kremową, delikatną konsystencję i jak dla mnie neutralny smak. Piekłam na nim strucle na Boże Narodzenie, więc powinnam mieć gdzieś zdjęcie opakowania i postaram się je wkleić poniżej.  A co zrobić, gdy nie mamy niemieckiego twarożku? Przetestowałam zwykły chudy twarogu w kostce. Rozcieram

dolcevitainmykitchen
Makowiec zawijany 104

ubitą pianą z białek. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą część rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30 na 40 centymetrów i posmarować masą. Krótsze boki ciasta zwinąć do środka. Strucle przełożyć do foremek (30 cm x 12 cm), odstawić do wyrośnięcia (30 minut w ciepłym miejscu). Piec 50 – 60 minut w 190 stopniach. Ciasto udekorować cukrem pudrem. Krok po kroku

KuchniaWeDwoje.pl
Strucla serowa 115

Strucla serowa to niesamowicie pyszny i piękny wypiek. Takie ciasto drożdżowe z serem w formie warkocza jest też super proste do zrobienia. Zapraszam po przepis oraz dokładny opis wykonania. - puszyste i wyrośnięte ciasto - do upieczenia z drożdży świeżych lub instant - w treści wiele porad oraz propozycje na dodatki

AniaGotuje.pl
Drożdżówka idealna 123

moje wypieki wychodziły jak najlepiej. Ostatnio udało mi się chyba znaleźć ten idealny przepis. Ciasto wyszło rewelacyjne pod każdym względem. Myślę, że kolejnym razem spróbuję wykorzystać je do wypieku strucli. Mam nadzieję, że będzie równie pyszna. Składniki: 1 kg mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 100 g świeżych drożdży 125 g masła 1,5 szklanki cukru

Fascynacje Ani
Strucla na zakwasie z nadzieniem orzechowym 106

zawiwańcem. Jej nazwa pochodzi od słowa "завивать", co oznacza skręcać, i w pełni oddaje sposób formowania ciasta. Jako nadzienie zrobiłam pastę orzechowo-czekoladową. Taki zawiwaniec smakuje nieziemsko!  Strucla na zakwasie z nadzieniem orzechowym Składniki: 140g aktywnego zakwasu pszennego (100%) 120ml mleka   2 jajka 350g mąki (+ ok 50g do podsypywania) 60g masła 20ml oleju 60g drobnego cukru

Obiad gotowy
Drożdżówka idealna 125

moje wypieki wychodziły jak najlepiej. Ostatnio udało mi się chyba znaleźć ten idealny przepis. Ciasto wyszło rewelacyjne pod każdym względem. Myślę, że kolejnym razem spróbuję wykorzystać je do wypieku strucli. Mam nadzieję, że będzie równie pyszna. Składniki: 1 kg mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 100 g świeżych drożdży 125 g masła 1,5 szklanki cukru

Fascynacje Ani
Drożdżowe z pieczonymi śliwkami, zawijane 93

jeszcze raz krótko wyrobić. Przełożyć do formy, rozciągnąć na wielkość formy, na środek, wzdłuż dłużej krawędzi, wyłożyć 2/3 upieczonych śliwek, boki ciasta zlepić ze sobą, tak aby powstała „strucla”, ciasto delikatnie obrócić, tak aby znajdowało się na przekątnej formy. Na wierzch wysypać pozostałe śliwki. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na 30 min pod przykryciem. Wyrośnięte ciasto piec około

moj przepis na
Drożdżowe z pieczonymi śliwkami, zawijane 87

jeszcze raz krótko wyrobić. Przełożyć do formy, rozciągnąć na wielkość formy, na środek, wzdłuż dłużej krawędzi, wyłożyć 2/3 upieczonych śliwek, boki ciasta zlepić ze sobą, tak aby powstała „strucla”, ciasto delikatnie obrócić, tak aby znajdowało się na przekątnej formy. Na wierzch wysypać pozostałe śliwki. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na 30 min pod przykryciem. Wyrośnięte ciasto piec około

moj przepis na
Ciasto drożdżowe 104

zapieka, należy przykryć ją papierem do pieczenia. Upieczone ciasto wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Upieczoną drożdżówkę, aby zbyt szybko nie wysychała najlepiej przechowywać przykrytą ściereczką. Zobacz również: strucla drożdżowa z jabłkami

Kuchcik gotuje
Ciasto drożdżowe 115

się ja zdecydowanie częściej, ze względu na lepszą jakość gotowych wyrobów. Temperatura wypieku jest różna dla różnych wyrobów i zależy od grubości i wielkości kęsów ciasta. Grubsze wyroby (babki, strucle)wypieka się w temperaturze 180-190 stopni, mniejsze i cięższe (placki, ciastka) w 190-200 stopni, a nawet 220 stopni. Temperatura wypieku zależy również od zawartości cukru w cieście

Pomysłowa kuchnia
Jak upiec idealne ciasto drożdżowe – poradnik 167

drożdżowymi wypiekami. Jeśli będziecie mieć jeszcze jakieś pytania, piszcie śmiało w komentarzach, a ja postaram się jak najszybciej odpowiedzieć 🙂 Powodzenia i wielu pysznych drożdżówek, placków, jagodzianek, bułeczek i strucli! The post Jak upiec idealne ciasto drożdżowe – poradnik appeared first on Na-talerzu.pl

Na-talerzu.pl
Watruszki - rosyjskie buleczki z serem 514

słodką masą serową... i najlepsze są popijane mlekiem:) Polecam przepisy na inne drożdżowe wypieki: Orzechowe bułeczki z kremem a la cinnabon Bułeczki z młodą kapustą Domowe lubelskie cebularze  Strucla z orzechami Maślane rogale z makiem Jagodzianki z kruszonką  Bułeczki z jabłkami i kruszonką   Drożdżówki z truskawkami i migdałową kruszonką   Watruszki - rosyjskie buleczki z serem

Obiad gotowy
Makowiec zawijany vel strucla makowa 128

wystudzenia najlepiej na balkon lub parapet Żółtko utrzyj z cukrem pudrem na kogel-mogel, dodaj do zimnej masy makowej Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj z masą makową Strucla makowa Wyrośnięte ciasto wyrób przez kilka minut Rozwałkuj na prostokąt o grubości 3-4 mm Na ciasto wyłóż masę makową i rozsmaruj równą warstwą pozostawiając 2 cm odstępu od brzegów

Słodki Blog
Drożdżówki z makiem 147

domu. Drożdżówki z makiem, czyli mak w roli głównej Mak i masa makowa bezsprzecznie kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie wyobrażam sobie świątecznego obżarstwa bez chociażby kawałeczka strucli makowej. Żeby jednak makowe wypieki wyszły idealnie, potrzebna jest dobra masa makowa. Pamiętam, gdy byłam mała, przedświątecznym rytuałem było przygotowywanie domowej masy makowej. Moczenie, mielenie, doprawianie miodem, dużą ilością skórki

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania