spaghetti - 5367 przepisów (strona:215/358)

Lasagne z ciecierzycą 120

wiele różnych smaków a dodatkowo wybór kształtów makaronów jest tak duży, że na pewno nigdy nie będziemy się nudzić. Dania makaronowe, które należą do tych szybkich to wszelkiego rodzaju spaghetti, carbonara, makarony typu fusilli czy penne z dowolnymi sosami. Trochę więcej czasu zajmie nam przygotowanie tortelini czy lasagne właśnie. W przypadku lasagne oczywiście najwięcej czasu tracimy na przygotowanie sosu. Dodatkowo

mecooks
Sałatka kanaryjska 142

gotowane w mundurkach i dużej ilości soli morskiej, spożywane zazwyczaj wraz ze skórką. Sos do sałatki powstał z sentymentu do boskiego w smaku sosu - składnika mało kanaryjskiego, ale przepysznego spaghetti marinero. Wprawdzie w moim sosie ograniczyłam owoce morza jedynie do krewetek i zdecydowanie zmniejszyłam ilość oliwy, ale zachowałam to co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło - dużą ilość liścia laurowego. Składniki

Delicious Place
Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? 139

dania, za to idealnie smakują potrawy z sycącej cukinii czy pomidorów. Wcześniej proponowałam Wam inne dania na upał, jak Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał czy Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese , tym razem jednak przygotowałam prosty przepis na to jak zrobić ratatuj tak niesamowite jak w filmie animowanym studia Pixar (należące do Disney

A to pestka
Makaron z czerwonym pesto 117

zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą makaron z czerwonym pesto i kurczakiem Przygotowanie : 25 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu spaghetti lub innego – szklanka suszonych pomidorów w oliwie – 4 ząbki czosnku – 5 łyżek tartego parmezanu – 4 łyżki podprażonych orzechów laskowych – łyżka koncentratu pomidorowego – 10 łyżek

nietylkopasta.pl
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym 101

Fasolka w innej odsłonie. Sos boloński, a zamiast spaghetti fasolka. Składniki 500 g żółtej fasolki szparagowej 150 g wędzonego boczku 1 duża słodka cebula 2 ząbki czosnku 500 g pomidorów 1 duża marchewka 200 g małych pieczarek 2 łodygi selera naciowego 250 ml bulionu warzywnego sól pieprz cukier suszona bazylia, oregano, tymianek parmezan świeże oregano Przygotowanie W garnku z grubym

R'n'G Kitchen
Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów 129

oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku łyżka cukru lub gęstego octu balsamicznego garść świeżych ziół – oregano i bazylii parmezan do posypania 250g makaronu spaghetti   Pomidory myjemy i kroimy w większą kostkę. Na zimną patelnię wlewamy oliwę, wyciskamy na nią czosnek i odrobinę solimy, po czym włączamy ogień i smażymy czosnek aż stanie się

Smaczna Strona
Makaron z pulpecikami i burakiem naciowym 173

makaronu spaghetti 400 g mięsa mielonego sól pieprz 1 jajko bułka tarta pół cebuli 2 ząbki czosnku duża garść liści buraka naciowego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie. Mięso mieszamy z przyprawami drobno posiekaną cebulą i jajkiem  (dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej) z mięsa formujemy małe kuleczki . W dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i układamy kuleczki ciągle obracając podsmażamy

Gotowanie jest łatwe
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 165

kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta cukru sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: bezglutenowe spaghetti parmezan (opcjonalnie - produkt o bardzo niskiej zawartości laktozy, odpowiedni dla diety FODMAP w małych ilościach) CZAS PRZYGOTOWANIA: 25-30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na pulpeciki umieszczamy w misce

My Culinary Art
BELGIJSKIE STICKY WAFFLES W POLEWIE CZEKOLADOWEJ 120

Belgijskie gofry są tak znane jak kasztany na Placu Pigalle czy spaghetti włoskie. Będąc w Belgii nie sposób przejść obojętnie obok gofrów. My w Polsce gofry kojarzymy z latem i beztroskim dzieciństwem. Nie wyobrażam sobie aby nie zjeść nad morzem gofra z bitą śmietaną, dużą ilością polewy i owocami. Najlepsze są te chrupiące zewnątrz i miękkie wewnątrz. #mpm #wlaczgoscinnosc

Kuchnia w oparach
SPAGHETTI Z WARZYWAMI W LEKKIM SOSIE CURRY 130

dodatkowo utrzymają swój zielony kolor. Zwróćcie uwagę, że na im mniejsze różyczki podzielicie kalafior i brokuły, tym krótszy będzie czas ich gotowania. SKŁADNIKI /  2 PORCJE 140 g makaronu spaghetti garść różyczek kalafiora garść różyczek brokułu garść fasolki szparagowej 1 marchewka  4 rzodkiewki 1/2 małej cukinii 1 cebula 4 ząbki czosnku 25 g masła 1 łyżka oleju, np. kokosowego

cool and minty
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 119

Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii   Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Fit pancakes na bazie płatków owsianych 170

idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie czy kolacja. Spróbujcie sami! A jak macie ochotę na inne fit przepisy, polecam Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał oraz Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese .         Follow my blog with Bloglovin Artykuł Fit pancakes na bazie płatków owsianych pochodzi z serwisu A to pestka

A to pestka
Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański. 148

puszki) 100g pieczarek 2 cebule 4 ząbki czosnku oregano łyżeczka cukru, sól, pieprz 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek makaron bezjajeczny  do podania ( u mnie spaghetti) Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Dodaj posiekane (lub starce na tarce o grubych oczkach) pieczarki i jeszcze chwile podsmażaj. Dodaj posiekany pomidory

wysmienity
Wtorek: Makron na wynos w sosie z masła orzechowego 106

odwrotnie. Każdy makaron da radę Jeśli chodzi o makaron to może to być chiński makaron pszenny, albo ryżowy – jeśli chcecie wersję bezglutenową, albo po prostu zwykle spaghetti. Sos z makaronem sam w sobie tworzy pyszne danie, ale jest też otwarty na wszelkie warzywne dodatki. Najlepsze są warzywa soczyste jak ogórek, pomidory, może też być marchewka dla podkręcenia słodkich smaków

Niedzielny kucharz
Spaghetti w pesto z rukoli z chrupiącym prażonym słonecznikiem 116

Wystarczy pesto przygotować, makaron ugotować, połączyć składniki i zajadać makaronowe smakołyki. Pesto można wcześniej zmiksować, do lodówki schować i w dowolnym czasie obiad przygotować.   Składniki: 250 g makaronu spaghetti, sól do smaku, pesto: 100 g świeżej rukoli, 80 g łuskanego słonecznika, ok. 50 – 70 ml oleju rzepakowego,  sok z cytryny do smaku, 10 szt. całych zielonych oliwek

Moniki Smakołyki