Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego! A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy: Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiidealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie czy kolacja. Spróbujcie sami! A jak macie ochotę na inne fit przepisy, polecam Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał oraz Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese . Follow my blog with Bloglovin Artykuł Fit pancakes na bazie płatków owsianych pochodzi z serwisu A to pestka
A to pestkapuszki) 100g pieczarek 2 cebule 4 ząbki czosnku oregano łyżeczka cukru, sól, pieprz 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek makaron bezjajeczny do podania ( u mnie spaghetti) Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Dodaj posiekane (lub starce na tarce o grubych oczkach) pieczarki i jeszcze chwile podsmażaj. Dodaj posiekany pomidory
wysmienityodwrotnie. Każdy makaron da radę Jeśli chodzi o makaron to może to być chiński makaron pszenny, albo ryżowy – jeśli chcecie wersję bezglutenową, albo po prostu zwykle spaghetti. Sos z makaronem sam w sobie tworzy pyszne danie, ale jest też otwarty na wszelkie warzywne dodatki. Najlepsze są warzywa soczyste jak ogórek, pomidory, może też być marchewka dla podkręcenia słodkich smaków
Niedzielny kucharzWystarczy pesto przygotować, makaron ugotować, połączyć składniki i zajadać makaronowe smakołyki. Pesto można wcześniej zmiksować, do lodówki schować i w dowolnym czasie obiad przygotować. Składniki: 250 g makaronu spaghetti, sól do smaku, pesto: 100 g świeżej rukoli, 80 g łuskanego słonecznika, ok. 50 – 70 ml oleju rzepakowego, sok z cytryny do smaku, 10 szt. całych zielonych oliwek
Moniki SmakołykiPrzypadkowo wpadłam na ten przepis, a że miałam niewykorzystaną cukinię, to przyrządziłam taki makaron na obiad. To fajny pomysł na smaczny obiad. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 150 g salami 75 g żółtego sera 2 małe cebulki 1 mała cukinia 1 łyżeczka świeżego tymianku 2 jajka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 2. W międzyczasie
Kuchnia domowa Anikilka minut. Wtedy zupa będzie nie tylko smaczna a chrupiąca. A na drugie danie definitywnie polecam Kurczak zapiekany w prażonej cebulce chyba że cukinia Wam nie straszna i zjedlibyście Spaghetti z cukinii – typu à la bolognese? Podzielcie się wrażeniami w komentarzu. Artykuł Zupa z dyni piżmowej – bez dodatku śmietany pochodzi z serwisu A to pestka
A to pestkaryżem, ziemniakami czy nawet kaszą. Danie świetnie nadaje się na szybki obiad. Koniecznie sami się przekonajcie! A może macie ochotę na fit-danie z mięsem mielonym? Zobaczcie Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Artykuł Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową pochodzi z serwisu A to pestka
A to pestkaaromatyczną, mięsną i sycącą potrawę, którą można przygotować w kwadrans. Naprawdę. Oczywiście na moim blogu dodaję przede wszystkim smaczne i szybkie potrawy, jak np. kurczak w prażonej cebulce czy spaghetti z cukinii , ale to co wyróżnia fasolkę farmera, to niesamowita łatwość i szybkość przygotowania. Połączenie chrupiącego boczku z lekko pikantną nutką chili oraz kwaśną cytryną sprawia, że tak przygotowane danie
A to pestkapodróż. Pamiętajcie, że makaron warto przygotować na półtwardo – zmięknie on jeszcze pod wpływem sosu. To nie pierwszy raz kiedy wykorzystuję połączenie cukinii i pomidorów, już wcześniej proponowałam Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese , wiem jednak że w 30-stopniowe upały częściej ma się ochotę na bezmięsne, wegetariańskie dania. Dodajmy jeszcze orzeźwiającą, świeżą bazylię, no i jesteśmy
A to pestkabalsamiczym. Żałuję, że zrobiłam go za mało bo był pyszny, i zjadłoby się więcej. Na upalne letnie dni taki obiad to raj dla podniebienia. Na pewno będzie smakował dzieciom. Spaghetti w wersji na słodko :-) 200 g truskawek 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka cukru trzcinowego 1 garść porzeczek 1/2 szklanki malin 100 g serka twarogowego 1/2 szklanki śmietany
wesoła kuchniakiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatitysoku do smaku 2 marchewki Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki mleczka kokosowego 4 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki sosu rybnego (opcjonalnie) 1 łyżeczka masła Mała garść makaronu ryżowego lub spaghetti Świeża kolendra lubi pietruszka lubi bazylia Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj litr wody w garnku, posól i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krok
Niedzielny kucharzkurczakiem i szparagami, a wszystko w kremowym sosie mascarpone…. totalna pychota!Podrzucamy przepis, aby nacieszyć się nim póki można ;) Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji 2 Składniki: Makaron spaghetti dla 2 osób 1 duża pojedyncza piersi z kurczaka Okło 8 zielonych szparagów 150g mascarpone (niecałe opakowanie) Przyprawy: przyprawa do kurczaka, świeżo mielony pieprz Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy
Kolizje Smakówsmaków. Tradycyjny włoski makaron z bakłaż anem i pomidorami Składniki na 2 osoby : 1 duży bakłażan albo 2 małe 1 szkl. passaty pomidorowej ½ opakowania makaronu spaghetti 3-4 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1i ½ łyżeczki ziół włoskich pęczek liści bazylii 4 – 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka octu winnego sól
Moja Mama Gotuje