spaghetti - 5367 przepisów (strona:219/358)

Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 177

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z pieczarkami i soczewicą 109

Zgadnijcie co zrobiłam dzisiaj na obiad? Makaron! Uwielbiam dania makaronowe i zawsze mam zapasy makaronu w szafce. Są to najczęściej spaghetti i penne.  Tym razem wybrałam makaron penne. Dodałam pieczarki i brązową soczewicę oraz grana padano. Obiad szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Makaron z pieczarkami i soczewicą to danie w sam raz dla wszystkich, którzy lubią makarony

Moja smaczna kuchnia
Przepisy na wykwintne dania ze szparagami 154

orzeszków pinii:) Myślę, że się skusisz! https://frosch.blogspot.de/2016/05/surowka-ze-szparagami-i-truskawkami-z.html Szparagowe canelloni - szparagi owinięte i zapieczone w makaronowe cannelloni zamiast tradycyjnej szynki parmeńskiej:) Wegeterianie powinni być zachwyceni! https://frosch.blogspot.de/2016/06/szparagowe-cannelloni.html Spaghetti dla bardzo wybrednych i wymagających smakoszy - z białymi szparagami i truflami! https://frosch.blogspot.de/2017/05/spaghetti-z-biaymi-szparagami-i-truflami.html Szparagowy klasyk - zupa krem z białych szparagów:) Przygotowanie zupy wymaga trochę zachodu, ale warto! http://frosch.blogspot.de

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem brie 126

straganach. Danie nie jest zbyt wyszukane - rzekłabym wręcz, że banalne w wykonaniu i w ilości składników. W sam raz na wiosenny obiad. Składniki na 2 porcje: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 pęczek zielonych szparagów  1 duży filet z kurczaka 100 g sera brie (lub innego pleśniowego) sól, pieprz, słodka papryka Szparagi płuczemy i odrywamy z nich zdrewniałe końce. Kroimy

My simple kitchen
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 202

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z selera, ananasa, pieczonego indyka z czosnkiem niedźwiedzim. Pomysł na śniadanie w ogrodzie. 111

uznania sól i pieprz do smaku czosnek niedźwiedzi ząbek czosnku Ananasa kroimy w kostkę. Seler należy odsączyć z zalewy i nieco poszatkować, gdyż niektóre paski są długie prawie jak spaghetti. Odsączyć z zalewy kukurydzę oraz groszek. Ja dodatkowo przelewam filtrowaną wodą. Tak na wszelki wypadek. Upieczonego indyka kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach, możemy zetrzeć również jaja

Z Kuchni Do Kuchni
Spaghetti po chłopsku 73

Makarony wdzięczny temat od zawsze. Jak przygotować danie w ciągu kilkunastu minut? Wbijajcie ;) Składniki 500 g makaronu spaghetti 2 łyżki smalcu z mięsiwem 1/2 pęczku natki pietruszki świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie M Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, ale nie do końca, gdyż w tej samej chwili robimy to… W dużym rondlu rozpuszczamy smalec razem z mięsiwem, lekko podsmażamy

R'n'G Kitchen
Sałatka makaronowa z serem feta na obiad lub kolację 164

idealnie nadaje się do podania na obiad w upalne dni lub na kolację. Sałatka jest bardzo pyszna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 500 g makaronu spaghetti 250 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek sałatkowy 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 kostka sera feta (około 270 g) 100 g salami paprykowego (lub chorizo paprykowe) około 20 dużych

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka ze szparagami i jajkiem 213

Szukacie przepisów ze szparagami? zajrzyjcie do tych przepisów: – makaron ze szparagami i czosnkiem – szparagi z jajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji: 1 Składniki: – garść świeżej rukoli – kilkanaście zielonych szparagów – 2-3 jajka – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 mały

nietylkopasta.pl
Barolo i przepis na bocconcini z winem 107

tytoniu i wanilii Usta: dobrze ułożone, eleganckie, pełne wino z odrobiną czerwonych owoców, dojrzałej wiśni i marmolady z nutami lukrecji i tytoniu. Food pairing: pasuje do mięsa, makaronów typu spaghetti bolonese i do sera dojrzawającego Adriana szczególnie poleca Barolo z następujących winnic: Ribote z okolic Monforte d’Alba, Silvano Bolmida (także Monforte d’Alba) oraz od Stefano Fariny

Ugotowane pozamiatane
Makaron z pesto pietruszkowym. 133

jako takiego - nie ma co ukrywać, że w towarzystwie tak prostych sosów, to on gra pierwszą rolę. Dlatego powinien być jak najlepszej jakości i dobrze ugotowany. Smacznego! :) Składniki: makaron spaghetti 1 duży pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pestek dyni 3 łyżki startego parmezanu (lub podobnego twardego sera) 6 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soli (+ sól do gotowania makaronu

zadanie-gotowanie
Czwartek: Krem z groszku Nigeli Lawson 145

tydzień! Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Składniki: 450 g mrożonego groszku Ząbek czosnku 2 łyżki oliwy

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 139

tygodnia Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakami i kurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku

Niedzielny kucharz
Makaron z masłem czosnkowym i podsmażoną marchewką 138

marchewki około 8 łyżek oliwy  sól pieprz 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich 50 g masła 3 duże ząbki czosnku 160 g makaronu  spaghetti lub bavette  (na zdjęciu) Wykonanie: Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki.  Na dużą patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy marchewkę, całość pieprzymy, dość mocno solimy, mieszamy i podsmażamy

Smak mojego domu
Sałatka z sosem Zielonej Bogini 159

greckiego Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj sałatę – umyj warzywa, pokrój ogórka w plasterki, a cukinię i awokado w kostkę (jeśli masz maszynkę do wycinania spaghetti z warzyw pokrój cukinię w zuccini). Sałatę i bazylię porwij na kawałki. Posiekaj szczypiorek. Wymieszaj całość. Krok 2 Wrzuć do miksera wszystkie składniki sosu i zmiksuj (możesz do tego użyć

Niedzielny kucharz