spaghetti - 5367 przepisów (strona:219/358)

Sałatka z selera, ananasa, pieczonego indyka z czosnkiem niedźwiedzim. Pomysł na śniadanie w ogrodzie. 118

uznania sól i pieprz do smaku czosnek niedźwiedzi ząbek czosnku Ananasa kroimy w kostkę. Seler należy odsączyć z zalewy i nieco poszatkować, gdyż niektóre paski są długie prawie jak spaghetti. Odsączyć z zalewy kukurydzę oraz groszek. Ja dodatkowo przelewam filtrowaną wodą. Tak na wszelki wypadek. Upieczonego indyka kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach, możemy zetrzeć również jaja

Z Kuchni Do Kuchni
Spaghetti po chłopsku 75

Makarony wdzięczny temat od zawsze. Jak przygotować danie w ciągu kilkunastu minut? Wbijajcie ;) Składniki 500 g makaronu spaghetti 2 łyżki smalcu z mięsiwem 1/2 pęczku natki pietruszki świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie M Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, ale nie do końca, gdyż w tej samej chwili robimy to… W dużym rondlu rozpuszczamy smalec razem z mięsiwem, lekko podsmażamy

R'n'G Kitchen
Sałatka makaronowa z serem feta na obiad lub kolację 170

idealnie nadaje się do podania na obiad w upalne dni lub na kolację. Sałatka jest bardzo pyszna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 500 g makaronu spaghetti 250 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek sałatkowy 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 kostka sera feta (około 270 g) 100 g salami paprykowego (lub chorizo paprykowe) około 20 dużych

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka ze szparagami i jajkiem 218

Szukacie przepisów ze szparagami? zajrzyjcie do tych przepisów: – makaron ze szparagami i czosnkiem – szparagi z jajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji: 1 Składniki: – garść świeżej rukoli – kilkanaście zielonych szparagów – 2-3 jajka – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 mały

nietylkopasta.pl
Barolo i przepis na bocconcini z winem 117

tytoniu i wanilii Usta: dobrze ułożone, eleganckie, pełne wino z odrobiną czerwonych owoców, dojrzałej wiśni i marmolady z nutami lukrecji i tytoniu. Food pairing: pasuje do mięsa, makaronów typu spaghetti bolonese i do sera dojrzawającego Adriana szczególnie poleca Barolo z następujących winnic: Ribote z okolic Monforte d’Alba, Silvano Bolmida (także Monforte d’Alba) oraz od Stefano Fariny

Ugotowane pozamiatane
Makaron z pesto pietruszkowym. 136

jako takiego - nie ma co ukrywać, że w towarzystwie tak prostych sosów, to on gra pierwszą rolę. Dlatego powinien być jak najlepszej jakości i dobrze ugotowany. Smacznego! :) Składniki: makaron spaghetti 1 duży pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pestek dyni 3 łyżki startego parmezanu (lub podobnego twardego sera) 6 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soli (+ sól do gotowania makaronu

zadanie-gotowanie
Czwartek: Krem z groszku Nigeli Lawson 148

tydzień! Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Składniki: 450 g mrożonego groszku Ząbek czosnku 2 łyżki oliwy

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 142

tygodnia Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakami i kurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku

Niedzielny kucharz
Makaron z masłem czosnkowym i podsmażoną marchewką 140

marchewki około 8 łyżek oliwy  sól pieprz 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich 50 g masła 3 duże ząbki czosnku 160 g makaronu  spaghetti lub bavette  (na zdjęciu) Wykonanie: Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki.  Na dużą patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy marchewkę, całość pieprzymy, dość mocno solimy, mieszamy i podsmażamy

Smak mojego domu
Sałatka z sosem Zielonej Bogini 160

greckiego Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj sałatę – umyj warzywa, pokrój ogórka w plasterki, a cukinię i awokado w kostkę (jeśli masz maszynkę do wycinania spaghetti z warzyw pokrój cukinię w zuccini). Sałatę i bazylię porwij na kawałki. Posiekaj szczypiorek. Wymieszaj całość. Krok 2 Wrzuć do miksera wszystkie składniki sosu i zmiksuj (możesz do tego użyć

Niedzielny kucharz
Makaron z pieczoną dynią i fetą 129

kolejnym pytaniu co dzisiaj na obiad, stwierdziłam że użyję tej dyni. Otwarcie lodówki przyniosło kolejne składniki obiadu .   Makaron z pieczoną dynią ( porcja dla 5 osób ) 500 gram spaghetti 3 ząbki czosnku 0,5 kg pieczonej dyni 2 cebule 5 cienkich plasterków wędzonego boczku 0, 5 opakowania fety sól + pieprz do smaku   Zaczynamy od wstawienia wody w garnku

Kuchnia na wzgórzu
Bułki czosnkowe 147

się ukryć, że z glutenem zdecydowanie bardziej mi po drodze, niż bez niego. Towarzyszy mi przeważnie na śniadaniu, ale i przy obiedzie, kiedy zamarzy mi się porcja pysznego spaghetti. Nie wyobrażam sobie życia bez niego i pewnie odstawiłabym tylko wtedy, gdyby mi ktoś zabronił go spożywać, czyt. lekarz :P Choć wcześniej pewnie skonsultowałabym to z innym medykiem ;) Z tego też

Kuchnia w czekoladzie
Wtorek: Szybka pizza w 3 krokach 107

Wystarczy do passaty wrzucić cebulkę, czosnek, liść laurowy i masło. Do pizzy zużyjecie zaledwie kilka łyżek sosu. Resztę włóżcie do lodówki. Będzie jak znalazł kiedy trzeba będzie zrobić szybkie spaghetti z sosem pomidorowym. Przepis na pizzę wzięliśmy od Betty Crocker. Czas: 50 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 średnie pizze Składniki: Ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki uniwersalnej Torebka

Niedzielny kucharz
Sos pomidorowy do pizzy 108

słoiczków i przechowywać w lodówce, można również zamrozić w plastikowych pojemniczkach.  Tak przygotowany sos może być bazą do wielu dań, nie tylko pizzy, może to być sos do spaghetti albo dodatek do zapiekania warzyw jak zaprezentowałam to w  poprzednim  przepisie. Zapraszam. Składniki: 500 g pasty pomidorowej 5-6 ząbków czosnku 2 łyżeczki oregano 2 szczypty soli morskiej

Wino Francja Kuchnia