podróż. Pamiętajcie, że makaron warto przygotować na półtwardo – zmięknie on jeszcze pod wpływem sosu. To nie pierwszy raz kiedy wykorzystuję połączenie cukinii i pomidorów, już wcześniej proponowałam Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese , wiem jednak że w 30-stopniowe upały częściej ma się ochotę na bezmięsne, wegetariańskie dania. Dodajmy jeszcze orzeźwiającą, świeżą bazylię, no i jesteśmy
A to pestkabalsamiczym. Żałuję, że zrobiłam go za mało bo był pyszny, i zjadłoby się więcej. Na upalne letnie dni taki obiad to raj dla podniebienia. Na pewno będzie smakował dzieciom. Spaghetti w wersji na słodko :-) 200 g truskawek 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka cukru trzcinowego 1 garść porzeczek 1/2 szklanki malin 100 g serka twarogowego 1/2 szklanki śmietany
wesoła kuchniakiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatitysoku do smaku 2 marchewki Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki mleczka kokosowego 4 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki sosu rybnego (opcjonalnie) 1 łyżeczka masła Mała garść makaronu ryżowego lub spaghetti Świeża kolendra lubi pietruszka lubi bazylia Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj litr wody w garnku, posól i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krok
Niedzielny kucharzkurczakiem i szparagami, a wszystko w kremowym sosie mascarpone…. totalna pychota!Podrzucamy przepis, aby nacieszyć się nim póki można ;) Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji 2 Składniki: Makaron spaghetti dla 2 osób 1 duża pojedyncza piersi z kurczaka Okło 8 zielonych szparagów 150g mascarpone (niecałe opakowanie) Przyprawy: przyprawa do kurczaka, świeżo mielony pieprz Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy
Kolizje Smakówsmaków. Tradycyjny włoski makaron z bakłaż anem i pomidorami Składniki na 2 osoby : 1 duży bakłażan albo 2 małe 1 szkl. passaty pomidorowej ½ opakowania makaronu spaghetti 3-4 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1i ½ łyżeczki ziół włoskich pęczek liści bazylii 4 – 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka octu winnego sól
Moja Mama Gotujejędrne i charakterne. Kto nie jadł pieczonego kalafiora musi nadrobić zaległości, gdyż gwarantuje on fantastyczną niespodziankę dla kubków smakowych. Pieczony kalafior świetnie smakuje z makaronem. W wersji najprostszej, ze spaghetti, może konkurować z najbardziej wyszukanymi pastami. Cóż dopiero mówić o makaronie zapiekanym z kalafiorem i mozarellą, którą proponujemy w jadłospisie na ten tydzień. W menu jest jeszcze jeden makaron: ryżowy
Niedzielny kucharzZdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego! A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy: Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondikiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatitykuchni proponuję zrobić na obiad szybki makaron z porem i piersią kurczaka. Łatwy, przyjemny i smaczny posiłek w kilka chwil :) Składniki na ok. 2 porcje: 0,5 opakowania makaronu spaghetti ok. 400 g piersi z kurczaka 1 bardzo duży lub dwa mniejsze pory mała śmietana 18% sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Piersi z kurczaka
Simply FoodJamiego Oliviera. Nam najbardziej podoba się receptura Pierre Franeya ze względu na optymalną ilość soku cytrynowego jaką trzeba dodać do sosu. Składniki: 1/2 opakowania makaronu linguini lub spaghetti 2 łyżki masła 4 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka tartej skórki z cytryny 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej bazylii lub natki pietruszki Garść posiekanej rukoli Przygotowanie
Niedzielny kucharzpatelnie i jest stopniowo podgrzewana. Później zostaje podlana delikatnie winem. Wierzcie, że warto spróbować tej metody. Przepis pochodzi z magazynu kulinarnego „Washington Post” . Składniki: 1/2 opakowania makaronu linguini lub spaghetti 30 g krewetek surowych 0,5 kg bobu 4 łyżki masła 1/2 szklanki białego wina Sok z połowy cytryny Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj litr wody
Niedzielny kucharzpizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti, w sałatkach i zupach. W risotto raczej nie. Risotto, jak już pisaliśmy kocha się w groszku. Tymczasem, jak się okazuje naprawdę nieźle jest mu też w towarzystwie bobu, pod warunkiem
Niedzielny kucharzkiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatity