spaghetti - 5367 przepisów (strona:213/358)

Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 140

włoska „francese”, co było zwykłym chwytem marketingowym, gdyż Francja kojarzyła się wtedy (i dzisiaj też) z elegancją i smakiem, co miało nadać potrawie prestiżu. Dzisiaj chicken francaise, tak jak spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie

Niedzielny kucharz
Sałatka z pieczonej papryki (dieta dr Dąbrowskiej) 132

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Keczup z dyni i papryki 160

papryki 4 łyżki soli Zalewa: 1,5 szklanki octu 1 kg cukru 800   ml koncentratu pomidorowego 2 łyżki bazylii 2 łyżki oregano 2 łyżki przyprawy do spaghetti 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z papryką i 2 łyżkami soli. Dynię obrać ze skóry

kulinarnyswiatdomi
Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone 123

onchiglioni to obok spaghetti mój ulubiony rodzaj makaronu. Uwielbiam nadziewać te urocze muszelki przepysznymi farszami i zapiekać w przeróżnych sosach. Jakiś czas temu wymyśliłem sobie nadzienie z bakłażana i sera mascarpone, podkręcone kaparami, anchois oraz ziołami, a to wszystko zapieczone w pomidorowym sosie. Wyszedł absolutny sztos sztosów i z miejsca ta wersja muszelek stała się jedną z najbardziej lubianych

Food Square
DYNIOWA CARBONARA 104

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 300 g makaronu spaghetti, 300 g obranej dyni, 2 ząbki czosnku średniej wielkości, 125 g boczku wędzonego, łyżka oleju, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,  pieprz świeżo mielony, sól, 2 jajka, opakowanie serka tartego do makaronu (40 g), 1/4 szklanki wody z gotowania

JejKuchnia
Kotlety z kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy 104

naszej trójki. Kotleciki możecie podać z dowolnymi dodatkami. Ja zazwyczaj przyrządzam jakąś kolorową sałatkę lub tak jak w tym przypadku, podaje je na warzywnym spaghetti z fetą. 80 g kaszy jaglanej 80 g czerwonej soczewicy 80 g bułki tartej średnia cebula łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanej natki pietruszki łyżeczka mielonej papryki spora szczypta soli i pieprzu łyżka oleju do posmarowania

Mienta blog
NAJLEPSZE PRZEPISY Z DYNI! HIT JESIENI! 135

SPAGHETTI IDEALNE SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO. ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA JESIEŃ. MASŁO ORZECHOWE Z DYNI! CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO I SŁODKIEJ PAPRYKI SAŁATKA Z FIGAMI I SEREM SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE ROZGRZEWAJĄCA

SMYKWKUCHNI
KURCZAK W ZIOŁACH Z GROSZKIEM ZIELONYM I MARCHEWKĄ 72

Wersja z kaszą gryczaną (75 g) 1 porcja + kasza gryczana (75 g) : 443 kcal (B:34 g W:61 g T:7 g) Wersja z makaronem pełnoziarnistym spaghetti (50 g)                          1 porcja + makaron (50 g) : 349 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Gnocchi ziemniaczane z papryką 104

gotujemy około 2 minut albo do czasu wypłynięcia. Gotowe przekładać łyżką cedzakową na talerze. Kluseczki polać ciepłym sosem pomidorowym i posypać małymi kawałeczkami podsmażonego kurczaka. Ja użyłam sos do spaghetti – pełen dojrzałych pomidorów, podgrzewając sos dodałam do niego aby wzmocnić smak 2 ząbki zgniecionego czosnku oraz doprawiłam bazylią i oregano.     Artykuł Gnocchi ziemniaczane z papryką pochodzi z serwisu

Pomysłowa kuchnia
Makaron warzywny odchudzona wersja spaghetti 97

portali prozdrowotnych, jak i kobiecych. Szukamy dietetycznych odpowiedników dla każdego posiłku, by pomogły nam w dążeniu do wymarzonej sylwetki. Ostatnim hitem okazują […] The post Makaron warzywny odchudzona wersja spaghetti appeared first on matyldagotuje.pl

Matylda Gotuje
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 156

polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski, w zupie, albo na danie główne, w sosie pomidorowym lub saute, często bez zdanych dodatków. Pulpety ze spaghetti znane Wam pewnie, to wynalazek amerykański. Z drugiej jednak strony występują też w tak klasycznych makaronowych daniach jak lasagnia. Małe kuleczkami – polpettini – z pecorino i ricottą są podstawą

Niedzielny kucharz
Klopsy zapiekane w sosie pieczarkowym 101

Piekarnika Pulpety Zapiekane Na Ryżu Pulpety Zapiekane Z Warzywami W Sosie Pomidorowym Pulpety W Białym Sosie Z Warzywami Makaron Z Klopsikami W Sosie Śmietanowym Zupa Warzywna Z Pulpetami Spaghetti Z Pulpetami Artykuł Klopsy zapiekane w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Bardzo szybki makaron w sosie śmietanowym z łososiem 100

podczas gdy to samo danie przygotowane w domu to około 5 -8 zł za osobę. Niezła przebitka A jak wiadomo – domowe najlepsze. Składniki: ulubiony makaron – ja wykorzystałam spaghetti łosoś wędzony – ja użyłam łososia z koperkiem MARINERO z Biedronki (125 g) 200 ml śmietany 30% 1 łyżka masła sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka posiekanego koperku   Makaron

MojaQchnia.pl
SPAGHETTI Z BOCZKIEM I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ 115

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250 g makaronu spaghetti, 125 g boczku wędzonego, mała cebula, 2 ząbki czosnku średniej wielkości, opakowanie śmietany 30% (200 g), opakowanie sera tartego do makaronu (40 g), czubata łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz świeżo mielony, bazylia. Przygotowanie: Boczek kroję w małe paseczki

JejKuchnia
Zupa pomidorowa z mieloną wołowiną i czerwoną fasolą 135

średnie ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 średnie marchewki 1-1,5 litra wody (w zależności jak gęsta ma być zupa) ulubiony makaron - ja użyłam ok. 150 g spaghetti Jak przygotować zupę? Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki lub drobniej. Papryczkę chilli przekroić, usunąć nasionka i posiekać jak najdrobniej. Jak ktoś lubi ostre smaki

Codzienna kuchnia niecodzienna