spaghetti - 5367 przepisów (strona:221/358)

Bruschetta 216

niezwykłą przekąską, która skradnie serce każdego. Nie ma lepszej pory na bruschetty niż lato. Spróbujcie póki sezon na pomidory trwa. Jeżeli lubicie włoską kuchnię i pomidory zerknijcie również na SPAGHETTI Z ZIOŁOWYMI KLOPSIKAMI Składniki (2 porcje): 2 ciabatty 2 pomidory malinowe 4 łyżki oliwy extra vergine 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: świeże listki

Fitsweet.me
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI 307

Składniki: 6 dużych ziemniaków, 2 kiełbasy śląskie, po 1/2 średniej wielkości papryki - żółtej, zielonej i czerwonej, 50 dag pieczarek, średniej wielkości ogórek kiszony, 500 g sosu do spaghetti, pieprz chili cayenne, sól, zioła prowansalskie, 4 plastry sera żółtego. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry. Na łyżce oleju podsmażam kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy lekko się zarumieni dodaję

JejKuchnia
Makaron z pieczarkami w sosie mascarpone 206

cukinia 1 pomidor 2 cebule mniejsze 2 ząbki czosnku 2 spore łyżki serka mascarpone sól, pieprz, papryka słodka i ostra oraz majeranek i lubczyk do smaku makaron krótki lub spaghetti i natka pietruszki do podania oliwa + łyżeczka masła Przygotowanie: Cukinię i pieczarki dobrze myję. Z cukinii odkrawam końce, kroję w kostkę, pieczarki w talarki, pomidora w kostkę. Cebulę obieram, szatkuję

Zasmakuj Kuchni
Sos pomidorowo-chrzanowy z kozim serem (idealny do makaronów, ryżu, mięs i ryb) 163

Gładki uniwersalny sos, który pasuje zarówno do różnych makaronów, jak i do ryżu. Możecie użyć go samego i zrobić, np. spaghetti lub dodać do niego mięso mielone lub kawałki kurczaka, by powstało smaczne i pożywne danie takie jak zapiekanka czy gęściejsza zupa typu krem. Moja rada : jeśli chcecie poeksperymentować usmażcie kawałki ulubionej ryby podobne np. do dania ryby po grecku

Zasmakuj Kuchni
Włoska zupa Minestrone po polsku (bezglutenowa) 182

puszka białej fasoli ćwierć główki białej kapusty ok półtora litra bulionu oliwa z wytłoczyn do smażenia ser tarty typu parmezan lub grana padano około 300 g makaronu bezglutenowego (użyłam spaghetti, który drobno połamałam, jak do rosołu) sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia Wykonanie: 1. Boczek kroimy w kostkę i na oliwie smażymy chwilę do zezłocenia. 2. Kroimy cebulę w kostkę

Kawa z mlekiem
Pesto z cukinii (wegańskie i bezglutenowe) #6 188

także musiałam go wypróbować. Danie jest łatwe, szybkie, przepyszne, bezglutenowe i wegańskie - coś wspaniałego, Odrobinę je zmodyfikowałam. Ogromnie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla trzech osób): 250 g makaronu bezglutenowego (np. spaghetti) 2 cukinie 2 ząbki czosnku spora garść słonecznika spora garść świeżych liści bazylii oliwa sól, pieprz, oregano i bazylia pomidorki koktajlowe do dekoracji Wykonanie: 1. Zaczynamy od uprażenia słonecznika

Kawa z mlekiem
Pesto z brokuła (wegańskie i bezglutenowe) #9 195

Składniki (proporcje dla trzech osób): 3 łyżki ziaren słonecznika 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 brokuł garść liści bazylii koperek sól, pieprz, oregano oliwa 250 g bezglutenowego makaronu typu spaghetti pomidorki koktajlowe i liście świeżej bazylii do dekoracji Wykonanie: 1. Zaczynamy od uprażenia ziaren słonecznika. Prażymy na suchej patelni. 2.  Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie wraz

Kawa z mlekiem
Spaghetti Carbonara 209

Składniki: 2 jajka 150 g wędzonego boczku pęczek natki pietruszki makaron typu spaghetti 1 ząbek czosnku sól, pieprz 30 g parmezanu Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jajka parzymy wrzątkiem i wbijamy do miseczki - solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni do zrumienienia, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek

Moje-pitraszenie
Majs ze wosztym (Kukurydza z kiełbasą) 173

wōsztu (moge być taki jak na grilla) 100 g nudli 9 (joł żech mioł japōńske nudle soba- ze mōnkōm gryczanōm, ale mogecie sie sam wziōńć i ajnfachowe nudle do spagetti abo take do łazankōw) 1 cebula łeżka masła sōl i pieprz Majs uwarzcie 10 – abo kupcie sie taki uwarzōny, ale niy ze puszki, bo tyn moł inkszy 11 smak

Chop w kuchni
Sos pomidorowy do pizzy 415

słoiczków i przechowywać w lodówce, można również zamrozić w plastikowych pojemniczkach.  Tak przygotowany sos może być bazą do wielu dań, nie tylko pizzy, może to być sos do spaghetti albo dodatek do zapiekania warzyw jak zaprezentowałam to w  poprzednim  przepisie. Zapraszam. Składniki: 500 g pasty pomidorowej 5-6 ząbków czosnku 2 łyżeczki oregano 2 szczypty soli morskiej

Wino Francja Kuchnia
Makaron spaghetti ze smażonymi jabłkami i płatkami migdałowymi. 208

gorącą aromatyczną herbatą!  Więc dziś przygotowałam danie bardzo klasyczne, przez wielu uważane za smak dzieciństwa. To także mój smak...a dziś mojej córki. Składniki; 20 dag makaronu spaghetti Lubella 2 jabłka  2 łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 2 szczypty kardamonu 100 ml śmietany 36% płatki migdałowe jogurt naturalny do dekoracji mięta Przygotowanie; Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu

Radość kipiąca uśmiechem.
SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE 172

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 300 g makaronu spaghetti, 35 dag mięsa mielonego, 20 dag pieczarek, średniej wielkości marchewka, 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), opakowanie krojonych pomidorów, szczypta pieprzu chili cayenne, sól, zioła prowansalskie, słodka papryka, 2-3 łyżki mascarpone, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję

JejKuchnia
Spaghetti z cynamonowymi jabłkami. 192

Zapraszam :) Składniki: 4 duże jabłka 1 łyżka masła 82 % pół szklanki rodzynek 2 kopiaste łyżki cukru trzcinowego niewielka ilość soku z cytryny cynamon mielony według uznania 20 dag makaronu spaghetti użyłam od Lubella sól do gotowania Wykonanie: 1. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier trzcinowy i cały czas

Izabelawkuchni
Makaron z puree z pieczonego buraka z dodatkiem koperku i cytryny. 263

równa się z żadnym innym. Dosłownie samo zdrowie na talerzu.   Ja jestem na tak. A Wy?  Składniki: 250 g czerwonych buraków 200 g makaronu np spaghetti (najlepiej pełnoziarnistego) 1/4 szklanki śmietany 36% 3 łyżki soku z cytryny  2-3 łyżki posiekanego świeżego koperku  sól, pieprz do smaku prażone orzechy włoskie ser feta  Wykonanie: Umyte

Malinowe Pocałunki