Makaron z kurczakiem i szparagami 244kurczakiem i szparagami, a wszystko w kremowym sosie mascarpone…. totalna pychota!Podrzucamy przepis, aby nacieszyć się nim póki można ;) Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji 2 Składniki: Makaron spaghetti dla 2 osób 1 duża pojedyncza piersi z kurczaka Okło 8 zielonych szparagów 150g mascarpone (niecałe opakowanie) Przyprawy: przyprawa do kurczaka, świeżo mielony pieprz Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy
Kolizje Smaków
Tradycyjny włoski makaron z bakłażanem i pomidorami 261smaków. Tradycyjny włoski makaron z bakłaż anem i pomidorami Składniki na 2 osoby : 1 duży bakłażan albo 2 małe 1 szkl. passaty pomidorowej ½ opakowania makaronu spaghetti 3-4 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1i ½ łyżeczki ziół włoskich pęczek liści bazylii 4 – 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka octu winnego sól
Moja Mama Gotuje
Menu na tydzień: Domowa dieta pudełkowa 269jędrne i charakterne. Kto nie jadł pieczonego kalafiora musi nadrobić zaległości, gdyż gwarantuje on fantastyczną niespodziankę dla kubków smakowych. Pieczony kalafior świetnie smakuje z makaronem. W wersji najprostszej, ze spaghetti, może konkurować z najbardziej wyszukanymi pastami. Cóż dopiero mówić o makaronie zapiekanym z kalafiorem i mozarellą, którą proponujemy w jadłospisie na ten tydzień. W menu jest jeszcze jeden makaron: ryżowy
Niedzielny kucharz
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 271Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego! A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy: Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondi
Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą (dieta dr Dąbrowskiej) 179kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatity
Makaron z porem i kurczakiem 176kuchni proponuję zrobić na obiad szybki makaron z porem i piersią kurczaka. Łatwy, przyjemny i smaczny posiłek w kilka chwil :) Składniki na ok. 2 porcje: 0,5 opakowania makaronu spaghetti ok. 400 g piersi z kurczaka 1 bardzo duży lub dwa mniejsze pory mała śmietana 18% sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Piersi z kurczaka
Simply Food
Wtorek: Linguini z sosem cytrynowym 173Jamiego Oliviera. Nam najbardziej podoba się receptura Pierre Franeya ze względu na optymalną ilość soku cytrynowego jaką trzeba dodać do sosu. Składniki: 1/2 opakowania makaronu linguini lub spaghetti 2 łyżki masła 4 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka tartej skórki z cytryny 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej bazylii lub natki pietruszki Garść posiekanej rukoli Przygotowanie
Niedzielny kucharz
Linguini z bobem i krewetkami 223patelnie i jest stopniowo podgrzewana. Później zostaje podlana delikatnie winem. Wierzcie, że warto spróbować tej metody. Przepis pochodzi z magazynu kulinarnego „Washington Post” . Składniki: 1/2 opakowania makaronu linguini lub spaghetti 30 g krewetek surowych 0,5 kg bobu 4 łyżki masła 1/2 szklanki białego wina Sok z połowy cytryny Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj litr wody
Niedzielny kucharz
Piątek: Risotto z bobem i krewetkami 164pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti, w sałatkach i zupach. W risotto raczej nie. Risotto, jak już pisaliśmy kocha się w groszku. Tymczasem, jak się okazuje naprawdę nieźle jest mu też w towarzystwie bobu, pod warunkiem
Niedzielny kucharz
Co można jeść podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej 266kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti pełnoziarniste z smażonymi warzywami i chrupiącym czosnkiem (szpinakiem, cukinią, szparagami) 189całość doprawiamy, czosnek, ser, płatki pomidorowe dokładamy i już gotowe danie mamy. Składniki: garść zielonych szparagów, 200 g świeżego szpinaku, 1 mała młoda cukinia, 250 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego, 4 -6 ząbków czosnku, olej rzepakowy ok. 2 – 4 łyżki, sól do smaku, pieprz świeżo mielony do smaku, suszona słodka papryka w płatkach, ser np. parmezan. Przygotowanie: Makaron gotujemy
Moniki Smakołyki
Risotto z bobem i krewetkami 225pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti, w sałatkach i zupach. W risotto raczej nie. Risotto, jak już pisaliśmy kocha się w groszku. Tymczasem, jak się okazuje naprawdę nieźle jest mu też w towarzystwie bobu, pod warunkiem
Niedzielny kucharz
Spaghetti z botwinką 156Kolejne, trafne połączenie kuchni polskiej i włoskiej. Delikatny smak botwiny, otulony włoskimi smakami <3 Składniki 500 g makaronu spaghetti 1 pęczek botwinki 1 ząbek czosnku 1 garść orzechów piniowych 40 g startego parmezanu (do pesto) 100 ml oliwy listki majeranku (1 łyżka) parmezan sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Botwinę myjemy (bez buraków), osuszamy i kroimy. Czosnek
R'n'G Kitchen
Gołąbki z młodej kapusty 252dzieciństwem. Jest to fasolka szparagowa z bułką tartą i jajkiem sadzonym, nieodłączny element pobytu na działce u dziadków. Jest to pieczona karkówka popisowe danie mojego taty, czy warzywne spaghetti mamy. Są też potrawy, które kojarzą mi się z pewnymi miejscami. Takim daniem są gołąbki. Podawali je zawsze podczas obozów sportowych na które jeździłam odkąd byłam mała. Ich smak i wygląd
Kolizje Smaków