spaghetti - 5367 przepisów (strona:233/358)

Makaron z kurczakiem. 148

Składniki: -pół kilo filetu z kurczaka -przyprawa kebab-gyros -4 łyżki oleju -duży por -puszka krojonych pomidorów -400 ml wody -makaron spaghetti -sól -pieprz Sposób przygotowania: Filet kroimy w dużą kostkę i smażymy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Doprawiamy solą i przyprawą gyros. Wyjmujemy z patelni. Por myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na reszcie oleju. Następnie dodajemy pomidory

Magia jedzenia.
Torcik makaronowo łososiowy 151

zimny. Lekki, ze szpinakiem i łososiem oraz pomidorami. Bardzo lubię takie zapiekane torty. Zapewniam że zniknie szybko. Na drugi dzień też jest dobry na zimno. 400 g makaronu spaghetti Barilla 300 g sosu Arrabiatta Barilla pomidorowo paprykowy 15 dkg sera żółtego warstwa łososiowa: 40 dkg filetu z łososia 125 g szpinaku 1 ząbek czosnku 1 cebula sól, pieprz przyprawa

wesoła kuchnia
Zupa spaghetti 156

Zupka spaghetti jest już w sumie na blogu, ale jak coś jest smacznego to warto przypomnieć.Ta ciut jest inna-klopsiki są mniejsze , makaron też ciut inny-ale też domowy.No i dodałam tym razem ciut śmietany. 30-40 dkg mięsa mielonego 1 jajko sól, pieprz cebula czosnek niedźwiedzi, majeranek mieszanka warzyw pokrojonych w kostkę koncentrat pomidorowy listek, ziele domowa vegeta

Moje domowe kucharzenie
Soczewica- co zawiera oraz co można z niej zrobić? 103

ponieważ miseczka tego dania, doskonale rozgrzeje nas od środka. Oprócz tego z soczewicy polecam zupy, pasztety, kotlety, pierogi oraz różnego rodzaju pasty kanapkowe.  Zapraszam na kilka moich przepisów: Spaghetti z pulpetami z soczewicy (wegańskie) Dahl z soczewicy z brokułem i pomidorami Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej Zupa krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki z prażonym słonecznikiem

kulinarne odsłony pati
Orientalne klopsiki wołowe w sosie pomidorowym z imbirem i kolendrą 158

Klopsiki w sosie pomidorowym kojarzą mi się albo z domowym obiadem dla dzieci, albo ze spaghetti a la Zakochany Kundel. Tym razem trochę zaszalałam! Zarówno klopsiki, jak i sos pomidorowy przygotowałam na sposób orientalny, z czosnkiem, imbirem, kuminem, chili i kolendrą. Jeśli lubicie ostre dania z egzotyczną nutką, to przypadnie Wam do gustu. Klopsiki podałam z kaszą kus kus, która

Kulinarne Inspiracje
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal 131

Błonnik:14.0   MAKARON Z PESTO I RZODKIEWKAMI (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Pesto zielone z bazylii – 60 g (3 x Łyżka) Makaron spaghetti pełnoziarnisty – 200 g (4 x Porcja) Tymianek świeży- można pominąć Sól (biała) – 3 g (3 x Szczypta) Rzodkiewka – 120 g (8 x Sztuka) Czas przygotowania: 20 minut

Powiedz dietom nie
Carbonara z zielonymi szparagami 127

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na moją ulubioną carbonarę tym razem z dodatkiem zielonych szparagów. Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - porcje makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) - 5 zielonych szparagów - 150 g wędzonego boczku - 2 żółtka i 1 białko z jajek - szklankę startego parmezanu (szklanka 200 ml) - dużą szczyptę soli, pieprzu i oregano - dodatkowo tarty parmezan na wierzch

Bez Cebuli
Sałatka Chili Con Carne 116

swoich programów pokazywał Pascal Brodnicki. Mnie też w pierwszej chwili wmurowało, ale spróbowałam i teraz za każdym razem kiedy robię mięso mielone, czy do tej sałatki, czy do spaghetti zawsze dodaję mleko. Mięso dzięki temu jest dużo bardziej soczyste i sypkie, nie skleja się w takie wielkie kule XD Sałatka Chili Con Carne Składniki: 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego

PatiGotuje
Spaghetti pełnoziarniste z indykiem w sosie pomidorowym 114

zapraszam  TUTAJ .   Czekam na Wasze opinie i komentarze.  Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 21,00 zł SKŁADNIKI: 400 g makaronu spaghetti (pszenny razowy) 500 g mięsa mielonego z indyka 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka (korzeń) 1/4 selera 1 cebula 1 ząbek czosnku  400 g pulpy pomidorowej 2 łyżki startego

kulinarnyJa
Sałatka na gorąco ze szparagami i grillowanymi warzywami 100

moich innych przepisów-zapraszam na  Szparagi z masłem cytrynowym i parmezanem  lub Szparagi w boczku z pomidorami i rozmarynem lub Tarta ze szparagami i ricottą  lub Spaghetti ze szparagami i boczniakami Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżych zielonych szparagów 1 papryka czerwona 1 cebula biała

kulinarnyJa
Spaghetti z ricottą i koperkiem 107

wysokości zadania, w te leniwe dni, staje makaron. Wystarczy kilka składników, 10-11 minut i mamy obiad gotowy. Pyszne, kremowe połączenie z lekkim, świeżym koperkiem.  Składniki 250 g spaghetti 100 g sera ricotta 4 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, zostawiamy

R'n'G Kitchen
Makaron penne z sosem z sera koziego i szpinakiem 201

Lasagne, tagliatelle, pappardelle, linguine, spaghtetti… Według mnie, najlepsze jest to, że pasują zarówno z słodkimi dodatkami jak i podane w sposób wytrawny. Najbardziej znane jest oczywiście znany makaron spaghetti z sosem bolognese, jak i tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Dzisiaj przedstawiam przepis na makaron penne z kremowym sosem, który jest z dodatkiem sera koziego i suszonej

Jaglusia
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią 261

bazylią . Bazą do mojego sosu było wspaniałe pesto pomidorowe z papryką i bazylią od Greckie Przysmaki . Polecam! Takie pesto idealnie sprawdzi się również samodzielnie jako dodatek np. do spaghetti. Na stronie Greckie Przysmaki znajdziecie o wiele więcej dobrej jakości produktów. W szczególności polecam oliwę z oliwek i oliwki Warto tam zajrzeć: A wracając do przepisu na penne z kurczakiem

Słodkie okruszki
Makaron ze szparagami a’la carbonara 175

minut Ilość porcji: 4 Składniki: Pęczek zielonych szparagów (około 15-16 sztuk) 200g surowego wędzonego boczku 3 jajka 2 ząbki czosnku ¼ pęczka posiekanej pietruszki Ok. 50g żółtego sera Makaron spaghetti pełnoziarnisty dla 4 osób W garnku nastawiamy osoloną wodę na makaron. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Odcinamy główki, a łodygi tniemy w poprzek na 2 lub 3 części. Każdą

Kolizje Smaków