Zapewne u wielu z Was gości on często na domowym stole. U mnie najczęściej pojawia się on w lazanii. Konsystencja sosu jest idealna także do wszelkiego rodzaju makaronów (np. Spaghetti Bolognese), naleśników, pizzy oraz warzyw. Sos pomidorowy z wołowiną. Składniki 400 g wołowiny np. łopatka, łata, szponder, mostek, wołowinę zmiel dwa razy na najgrubszych oczkach 50 g selera naciowego
Szybko Szybkowarpomidorowo-kokosowo-orzechowym łagodnym sosie ; blog: Agelessnation Dhal z soczewicy z jarmużem i szpinakiem ; blog: U stóp Benbulbena Aromatyczne casserole z kurczaka i soczewicy ; blog: U stóp Benbulbena Spaghetti z soczewicą ; blog: Małgorzata Rusek - Dietetyk z pasją Zupa z brązowej soczewicy z quinoą i kakao ; blog: Quinoa Raz! Sambar indyjski z czerwonej soczewicy ; blog: Hajduczek naturalnie Fakes - najlepsza zupa
Weekendy w domu i ogrodziemałe i wąskie cukinie (około 700g) 150g krewetek 2 ząbki czosnku mała cebulka 2 łyżki śmietany creme fraiche chilli, kminek, sól, pieprz Sposób przygotowania: Cukinię obierz specjalną obieraczką do spaghetti. Możesz również cukinię obrać zwykłą obieraczką do warzyw tworząc grube paski a la tagliatelle. Posól i odstaw na pół godziny. Następnie podsmaż cukinię na łyżce oleju rzepakowego przez około
wysmienitypesto. Jeśli wcześniej przygotowaliście sobie pesto, to obiad przygotujecie w kilka chwil. Przepis na pesto z bazylii znajdziecie TUTAJ . Makaron z sosem pomidorowym i pesto – składniki makaron spaghetti puszka pomidorów pelati 2 ząbki czosnku sól pieprz oregano bazylia oliwa z oliwek Makaron z sosem pomidorowym i pesto – przepis W międzyczasie kiedy będzie się nam gotował makaron (powinien być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomidorarra to cienki makaron typu spaghetti lub cienkie wstążki w kremowym sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami oraz świeżą bazylią i tymiankiem. Przepis powstał w związku z konkursem Arla Apetina, w którym trzeba było stworzyć danie na ciepło z jednym z serków Apetina. Jest po propozycja na super szybki, ale bardzo smaczny obiad dla zapracowanych. POMIDORARRA - MAKARON W KREMOWYM SOSIE
Bon appetit mon amieczarną Kala Namak o „jajecznym zapachu”. Idealni pomocnicy kuchenni podczas diety: – wyciskarka do soków – blender kielichowy lub ręczny – temperówka do spaghetti z marchwi lub cukinii W następnym poście przedstawię przepisy na smaczne dania
To co kochamużycie do tego dobrego makaronu :) Do dzisiejszego dania polecam użycie makaronu o grubej strukturze - ja użyłem makaronu maccheroni, ale równie dobrze może to być tagiatelle czy mafalde. Ze zwykłym spaghetti też będzie smakowało :) Przygotowanie dania rozpocząłem od wstawienia makaronu w dużej ilości osolonej wody. Następnie na patelni rozgrzałem 4 łyżki oliwy i delikatnie podsmażyłem na niej pokrojony w cienkie plasterki
Wyprawy kulinarnezdjęciu wiele. Fotografia poniżej została wykonana aparatem Lumix Panasonic. Efekty oceńcie sami ;-))) A teraz dzielę się z Wami już przepysznym i szybkim pomysłem na obiad ;-) SKŁADNIKI: - 4 porcje spaghetti - 1/2 pęczka świeżej szałwii - 1/2 pęczka natki pietruszki - 1/2 pęczka kolendry - 10 łyżek oliwy z oliwek - 8 łyżek oleju z orzechów włoskich - 12- 15 łyżek startego parmezan - 1/4 papryczki chilli
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI: 200 g tuńczyka w puszce 1 słoiczek czerwonego pesto 3 00 g makaronu np spaghetti i rurki 2 szalotki Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonej bazyli PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w osolonej wodzie Al Dente. Tuńczyka odcedzam z wody dodaję do miski. Następnie dodaję pesto. Mieszam. Dodaję przyprawy. Szalotkę drobno siekam dodaję
Gotowanie Patkioddawać dużej części doby na przygotowywanie skomplikowanych posiłków. Ja zauważyłam ostatnio, że im mniej wyszukana potrawa tym bardziej mi smakuje. Lubię proste dania, takie jak na przykład makaron spaghetti z czosnkiem i oliwą, z pesto, albo po prostu ugotowany kalafior polany sosem warzywnym. Pyszne. Do takich szybkich prostych i smacznych dań należy zielona afgańska frittata (pewnie nikomu
Moja Mama Gotujeszklanka mrożonej dyni pokrojonej w kostkę opakowanie mozzarelli w kulkach pikantna przyprawa do kurczaka (najlepiej z ostrą papryką) sól i pieprz, słodka papryka, suszony czosnek, zioła śródziemnomorskie (do pizzy, spaghetti) 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 500 ml gęstego przecieru pomidorowego przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu olej do smażenia 1 łyżka masła 2 płaskie łyżki mąki Tortellini ugotować
Czerwień i błękitmocno czosnkowa włoska potrawa na bazie białej , surowej kiełbasy i pysznej,lekko ostrej w smaku rzeżuchy,połączonej z ostrą papryczką chili. 1 op.makaronu spaghetti 8 ząbków czosnku 5 fag.masła 1/2 kg.białej kiełbasy surowej Puszka pomidorów Majeranek łyżeczka Garść świeżej rzeżuchy Kawałeczek papryczki chilli Świeżo zmielony pieprz i sól 10 dag.Parmezanu *************************************** Makaron ugotować al' dente według przepisu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiObiad w kilka chwil? O, tak! Makaron zawsze sprawdza się ;) Składniki 500 g makaronu spaghetti 2 pory (białe części) 1 łyżka masła 100 ml białego wytrawnego wina 250 ml słodkiej śmietanki natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pory kroimy w piórka, podsmażamy
R'n'G KitchenDzisiaj zatem powrót do kuchni włoskiej. Tym razem potrawa związaną z Rzymem. Jedna z tych bardzo prostych, a jakże pysznych. Na jedną porcję przygotujcie: około 100 g makarony typu spaghetti (lub innego długiego i najlepiej cienkiego) 20 g startego Pecorino Romano około 15-20 ziaren czarnego pieprzu (płaska łyżeczka mielonego pieprzu) 3-4 łyżki oliwy sól Przepis jest banalnie prosty
Pichceniomania