spaghetti - 5367 przepisów (strona:243/358)

Ulubieńcy listopada 132

ulubieńcem jedzeniowym jest  białka sojowe  a'la mięso mielone firmy Tivall. Ten produkt kupiłam w jednym z holenderskich sklepów Albert Heijn za 2.49 euro. Jadłam je z spaghetti i według mnie niczym nie różni się od tego tradycyjnego. Jest to najlepszy taki produkt jaki jadłam. W holenderskim Albercie Heijnie udało mi się kupić Clif bara i wreszcie

wegujemy
Ketchup domowy 181

domowych frytek, żółtego sera czy wędlin na kanapkach. Towarzyszył mi i mojej rodzinie od zawsze, tak jest do dziś. Teraz, oprócz kanapek i frytek dodaję go sosów, bigosu, spaghetti, itp. Są ketchupy pikantne, łagodne, z różnymi dodatkami ziołowymi. Jest w czym wybierać, ale....wielkim atutem domowego ketchupu jest to, że możemy go dowolnie modyfikować, nie zawiera zbędnych, niepotrzebnych składników

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti w sosie pomidorowym z mascarpone 182

Dzięki dodatkowi serka, sos staje się delikatny i kremowy,  co jest świetną odmianą dla trochę nudnego już sosu pomidorowego :) Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu spaghetti oliwa z oliwek * 50 g ulubionej szynki (można pominąć) 2-3 pomidory suszone w oliwie 250 ml przecieru pomidorowego 1-2 łyżki mascarpone 1 łyżeczka papryczek chilli w oliwie z oliwek

Malinowo w kuchni
Spaghetti siciliana czyli alla Norma 156

makaronu, pomidorów i bakłażana. Moja wersja jest bez bakłażanów a za to z oliwkami, tuńczykiem i kaparami. Na Sycylii przed podaniem posypuje się je soloną ricottą. Zachęcam do spróbowania. Spaghetti siciliana czyli alla Norma. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron z pesto z rukoli i kurczakiem 205

bardzo intensywny smak i mam nadzieję, że takie połączenie makaronu i kurczaka przypadnie Wam do gustu. 25 minut 2 porcje Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 150 g makaronu spaghetti 100 g rukoli FIT AND EASY 2 żabki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 20 g startego parmezanu sól, pieprz, majeranek wykonanie: Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Dodać do niego

Ania i Marcin gotują
Spahetti aglio e olio 144

opisać ten szybki przepis na makaron,  który choć wydaje się błahy to zapewniam,  że smakuje jak danie z najlepszej restauracji :) Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu spaghetti oliwa z oliwek * 2-3 łyżeczki papryczek chilli w oliwie z oliwek * lub 1 cała papryczka chili 4-5 ząbków czosnku 3-4 łyżki startego parmezanu sól pieprz świeża kolendra/mi

Malinowo w kuchni
“Kuchnia Pałucka” – recenzja 154

zmieniły się smaki, kiedy tania żywność z supermarketów jest dostępna przez cały rok, gdy je się więcej mięsa, gdy przyprawy przestały być rarytasem i gdy wszyscy zaczęliśmy jeść spaghetti i kebab. Kiedy jako dziecko jeździłam w odwiedziny do rodziny mojej mamy nie chciałam jeść tradycyjnej czerniny i wędlin. Teraz tęsknie za wyobrażeniem tych smaków, których nigdy właściwie nie poznałam

Ugotowane pozamiatane
Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 105

wszystkie składniki marynaty i zamarynować w niej mięso. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. • Marchew i por pokroić na paseczki a’la spagetti. • Zagotować wodę z solą i odrobiną cukru, wrzucić marchew i gotować 3 minuty. Dorzucić por i gotować jeszcze 2 minuty. Odcedzić i przelać zimną wodą

To co kocham
Makaron linguine z brokułami 127

Linguine to makaron podobny do spaghetti ale spłaszczony, pochodzący z Genui, zwany również „języczkami”. Bardzo smaczne połączenie brokułów z filecikami anchois. Składniki: • 2 ząbki czosnku • 1 mała puszka anchois w oleju • 1 opakowanie mrożonych brokułów • 4 łyżki oliwy • sałata radicchio • sól, pieprz do smaku • 50 g parmezanu Ciasto • 400 g mąki

To co kocham
Makaron ryżowy w sosie balsamicznym ze szparagami i kurczakiem 131

Danie makaronowe, prawie spaghetti… ale „prawie” robi różnicę, bo z makaronu ryżowego i bez pomidorów, a na bazie sosu balsamicznego, który nadaje potrawie charakterystyczny słodko-kwaśny smaczek. Kurczak pozostał mi z rosołu i na sałatkę użyłam jedną, dorodną pierś. Trochę zieleniny w postaci szparagów i danie gotowe. Smakuje

To co kocham
W biegu: błyskawiczny makaron 227

kupić już niemal w każdym supermarkecie) gałązka pomidorków koltajlowych 15-20 dużych czarnych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz, oregano makaron (spaghetti lub penne)   PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy wodę na makaron. Czosnek kroimy drobno i podsmażamy na oliwie, dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pokruszoną na kawałki fetę. Wszystko smażymy 5 min. na średnim ogniu

Kuchnia w biegu
Spaghetti z cukinii - dietetyczne, lekkie, wegańskie :) 115

który przygotowałam z krajalnicą spiralną Brava od Delimano . Cukinia w formie makaronu sprawdza się wyśmienicie :) Urozmaiciłam ją dodatkiem marchewki. Standardowo nie zabrakło cebuli i czosnku. Przyprawy dopełniły smak. Warzywne spaghetti jest przepyszne i z powodzeniem może zastąpić to "normalne".  Składniki (2 porcje): 1 cukinia (ok. 400-500 g) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżka koncentratu

Zdrowie na języku :P
Naleśniki bolognese z tofu 175

obiad. Jednym z moich ulubieńców jest wersja z tofu i szpinakiem. Jednak dziś naleśniki wypełnimy zupełnie czymś innym. Kiedyś myślałam, że sos bolognese nadaję się jedynie do tradycyjnego makaronu spaghetti czy lasagne. Dziś wiem. że wystarczy wypełnić ciasto naleśnikowe tym pysznym sosem i zapiec posypane wegańskim serem, by otrzymać niebanalne danie, które na pewno podbije podniebienie  każdego

wegujemy
Zupa pomidorowa a’la mexicana 73

miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
SPAGHETTI BOLOGNESE Z PIECZARKAMI 117

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 200 g makaronu spaghetti 500 ml przecieru pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag pieczarek 1 szalotka Przyprawy: 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu, 1/3 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki bazyli, 1/2 łyżeczki natki pietruszki 10 dag sera żółtego PRZYGOTOWANIE:   Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie obieram szalotke i drobno siekam

Gotowanie Patki