spaghetti - 5367 przepisów (strona:251/358)

Makaron z kurczakiem lub krewetkami, imbirem i chilli 213

środka - 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy - bazylia i natka pietruszki - ser tarty parmezan Wstaw wodę na makaron,gdy zacznie wrzeć posól ją  i w wrzuć np. spaghetti. Posiekaj cebulę i podsmaż na oleju, po chwili dodaj czosnek i imbir. Posól odrobinę.    Teraz dodaj pokrojone piersi z kurczaka lub krewetki oraz chilli. Smaż na niewielkim ogniu, często

Pasje Jolki
Domowy sok pomidorowy; domowy koncentrat pomidorowy (przecier pomidorowy) 118

odpowiedniej gęstości.  Przelewam do wyparzonych, gorących słoików, szczelnie zakręcam i odwracam do góry dnem. Nie zagotowuję słoików. Takie przetwory idealne są do zupy pomidorowej czy jako sos do spaghetti, gołąbków lub lasagne.  SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Spaghetti z makaronem z dyni piżmowej 182

Spaghetti inaczej   Emotikon kiss   Makaron z dyni piżmowej z sosem pomidorowym  Cukinia na pascie ze szpinaku i riccoty świeża bazylia oregano czosnek paprykowe pomidory ViolaPassion Po raz pierwszy zrobiłam obiadek w takiej postaci znudzona nuda ,postanowiłam zaszaleć i jest super. SKŁADNIKI: 700 dag. mięsa mielonego  jedna sucha bułka (namoczona w mleku i wyciśnięta) 2 jajka

Viola cooks with passion
Spaghetti 160

Spaghetti  i milion  jego odsłon Składniki: 0.5kg mięsa  mielonego tym razem użyłam  z indyka 1 jajko 1 bułka  sucha namoczona w wodzie 1/2 główki  czosnku 1 średnia  cebula Pieprz,sól,majeranek, bazylia sucha oregano,tymianek wszytko to do smaku 0.5 kg świeżych  pomidorow  obranych ze skórki Żeby  bylo łatwiej

Viola cooks with passion
Spagetti Fructti Di Mare 143

ViolaPassion Spagetti w innej odsłonie zdrowo i lekko. Składniki: 500g Owoce morza mieszanka (przegrzebki ,kalmary, krewetki) Czarne muszle kilka sztuk do dekoracji 3 ząbki czosnku przekrojonego na pół 70ml białego wina 500 ml soku z pomidorów(bazylia i oregano) (polecam włoskie pomidory w zalewie z bazylią i oregano w puszce wystarczy tylko potraktować je blenderem) plus zblendowana żółta papryka

Viola cooks with passion
Kasza bulgur z mięsem mielonym 208

wykładamy do miseczki i posypujemy tartym serem. Można dodać pomidory jako sałatkę. Można oczywiście użyć innego rodzaju mięsa. Polecam także zamiast koncentratu użyć jednego z gotowych sosów słoikowych do spaghetti lub słodko-kwaśnych. Koszt:5zł

Tanie przepisy studenckie
Klasyczna salsa pomidorowa 110

zapraszam Was na pyszną pachnącą latem klasyczną salsę pomidorową. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na aromatyczne letnie pomidory:  letni makaron z pesto i pomidorkami ,  spaghetti z pieczonymi pomidorami ,  makaronowa sałatka z pomidorami ,  pomidorowa letnia sałatka ,  zielony kuskus z bazylią ,  pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Klasyczna salsa pomidorowa Czas przygotowania: 40 minut

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti pietruszkowo-grzybowe 149

Składniki: makaron spaghetti (150 g) tofu naturalne (50 g) suszone grzyby leśne (1/2 garści) natka pietruszki (1 pęczek) pestki dyni (2 łyżki) olej z orzeszków ziemnych lub oliwa (4 łyżki) sól woda Czas przygotowania: 25 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Grzyby zalewamy wodą i gotujemy. Odcedzamy. Gotujemy makaron. Odcedzamy. Tofu kroimy w kostkę. Siekamy natkę pietruszki. Mieszamy wszystkie składniki

Weganka gotuje
Kimchi ogórkowe z imbirem 165

cukru pęczek świeżej kolendry Pokrój ogórki w cienkie plasterki i wymieszaj z solą. Odstaw na 30 minut. Ogórki puszczą wodę. Nie odlewaj! Pokrój marchewkę w cienkie paski (u mnie spaghetti). Obierz czosnek, cebulę i pokrój w piórka. Pokrój kolendrę. Do ogórków dodaj ocet, chili i rybny sos. Wymieszaj a następnie dodaj resztę warzyw, kolendrę i jeszcze raz wymieszaj. Przykryj naczynie

codojedzenia
Najlepszy obiad na szybko, czyli makaron z awokado. 384

ząbki czosnku 1-2 łyżeczki oleju/oliwy garść świeżej bazylii 5 sztuk orzechów, np. włoskich sól, pieprz plus 100 g makaronu (użyłam makaronu barwionego szpinakiem, ale pełnoziarniste penne czy spaghetti też się sprawdzi) Mielimy (za pomocą blendera ręcznego lub malaksera) pokruszone orzechy, miąższ z awokado, bazylię i obrany ząbek czosnku. Zalewamy sokiem z limonki i olejem, znów miksujemy. Powstaje nam gęsta

Powiedz dietom nie
Spaghetti z mulami w białym winie i pomidorach 186

Przynajmniej raz w miesiącu muszę ten makaron zjeść:) Przypominają mi się lato, wakacje, morze... Spaghetti z mulami w białym winie i pomidorach SKŁADNIKI: 0,5kg makaronu spaghetii 250g muli bez muszli kilka pomidorów  malinowych 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku białe wino natka pietruszki sól, pieprz, oliwa grana padano Na patelni podsmażyć cebulę i posiekany czosnek. Następnie wlać kieliszek

MarciochaKucharzy
Krewetki królewskie tandori 160

blogu JP Gotuje . Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy z krewetkami znajdujące się na blogu: Krewetki kokosowe na puree z mango Krewetki maślano czosnkowe Kolorowe spaghetti z krewetkami Sałatka z czarnych tortelloni i krewetek Makaron chow mein z krewetkami na ostro Pizza z owocami morza i szparagami Wydrukuj przepis The post Krewetki królewskie tandori appeared first

mojewypiekiinietylko
Carbonara 161

kilka kiedyś przeglądniętych przepisów i uzyskałam to. Zapewne do prawdziwej carbonary temu daniu daleko, ale bardzo się starałam.  Duża porcja dla 1 osoby. 70 gram boczku 100 gram spaghetti 1 jajko 1/2 szklanki śmietany 30% 50 gram sera żółtego 1/2 czerwonej cebuli 1/5 papryczki chilli 1 ząbek czosnku natka pietruszki Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Ser zetrzeć

Czerwony Gupik
Bolognese 139

Najpopularniejszy na świecie sos do makaronu, podawany z tagliatelle, które, w przeciwieństwie do spaghetti, może utrzymać sos. Zrobiłam go z  przepisu  podanego przez włoskich kucharzy w ramach akcji pokazania światu jak wygląda prawdziwe bolognese, a nie szerzące się wariacje na jego temat. Proporcja na 5 osób.  1 kg wołowiny mielonej 100 gram boczku 2 cebule 3 ząbki

Czerwony Gupik
Sznycle inaczej (z mizerią i ziemniakami) 182

Zazwyczaj nie jadam sznycli, jednak pozostało mi mięso mielone, a dwa dni z rzędu spaghetti to nawet dla mnie przesada. I tak powstały sznycle z jogurtem i serem żółtym. Z ziemniakami i mizerią tworzyły typowy wiosenny obiad. Proporcje na 8 sznycli, ale obiad dla 2 osób. 250 gram mięsa mielonego 50 gram jogurtu naturalnego 50 gram sera żółtego 1 jajko

Czerwony Gupik