pieprzu. Zagotowujemy całość i zmniejszamy ogień. Sos gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. W czasie, gdy sos bulgocze na ogniu, gotujemy makaron al dente np. penne lub spaghetti. Pamiętając, by pod koniec gotowania zostawić 2 łyżki wody spod makaronu do zagęszczenia sosu. Gdy sos będzie już niemal gotowy, dodajemy do niego 2 łyżki wody spod makaronu, która dzięki
Cooking Monsterwiedząc o tym, że dziś obchodzimy Światowy Dzień Makaronu, przygotowałam ciekawy sos do makaronu. Dziś jednak inna makaronowa propozycja, a mianowicie spaghetti bolońskie z brokułami. Składniki: 300 g makaronu spagetti 1 brokuł podzielony na różyczki 500 g chudego mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego)) 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki ziół do pizzy sól i pieprz
Czerwień i błękitznalazło się tam coś dla wegetarian. I tak – mimo że od zawsze mięsożerna – zostałam wierną fanką kotletów z selera. Do wyboru z potraw nie zawierających w sobie mielonego (spaghetti, kotlety, pulpety) lub kurczaka (pierś w panierce, pierś bez panierki) były jeszcze „naleśniki ze serem” na słodko – za każdym razem umierałam trochę w środku widząc to „ze serem” nabazgrane ręcznie
Karo in the Kitchensię poddusiły znów odłożyłam cukinie na cedzak. Na oleju usmażyłam polędwiczki, przełożyłam na talerz. Na pozostałym oleju wraz z resztą marynaty podsmażyłam makaron ryżowy i na końcu pocięte na spaghetti warzywa. Potrawa wyszła bardzo smaczna i syta. Pysznie smakowała w towarzystwie maminego sosu, który w tym roku i ja zrobię w słoiczki aby zawsze był pod ręką
W garach u Gosifamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Wszyscy domownicy uwielbiają tradycyjny makaron spaghetti z sosem bolońskim. Ale zdarza się, że coś zostanie. I co z tym dalej zrobić. Jakoś nikt po nie nie sięgał do lodówki więc dałam się na sposób. Kokilki
W garach u Gosinagrzanym do 220 stopni. 7. Podajemy z plasterkiem cytryny. 8. Smacznego! Goście będą zachwyceni! A jeśli zostanie farsz i kostki łososia, to możemy z tej resztki przygotować zielone spaghetti z łososiem - czyli gotujemy makaron, smażymy minutkę łososia. Mieszamy wszystkie składniki, czyli farsz szpinakowy, makaron i łososia! Możemy posypać słonecznikiem... I zapewniam - też jest pyszne! Zdrowo przyrządzone i pięknie podane
dobra gospodyni dom wesołym czynidyni powstał na skutek niedostatku pomidorów. Nie chciało mi się iść do sklepu. Niie było kogo wysłać, ale za to miałam dynię i bucatini. To makaron przypominający spaghetti. o wiele grubszy, a w środku pusty. dlatego ładnie się prezentuje z sosem, który zawiera spore kawałki kiełbasy. Wybór kiełbasy zależy od Was. Jak dla mnie wystarczyłby sos dyniowy, ale moi mężczyźni
codojedzeniamule się otworzyły. Te zamknięte wyrzućcie. 4) Na koniec dodajcie świeżą natkę pietruszki, doprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Teraz smakujcie;) Zajadamy je same z bagietką lub makaronem spaghetti
Zasmakuj Kuchnisosy i szpinak, koniecznie musicie go zrobić. Jak dla mnie sekretem tego makaronu jest odpowiednia ilość czosnku… Im więcej, tym smaczniej. Zajrzyjcie także do innych przepisów na makaron: Spaghetti napoli Makaron z pesto bazyliowym i pomidorkami cherry Przepis na makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 Składniki opakowanie mrożonego szpinaku opakowanie
Kuchnia Bazyliimakaron z suszonymi pomidorami i pistacjami. Makaron robi się niezwykle szybko, ponieważ najwięcej czasu w jego przygotowaniu zajmuje obieranie pistacji :) Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - makaron spaghetti - 8 suszonych pomidorów - 100 g solonych pistacji - pół papryczki chilli bez pestek - 2 ząbki czosnku - 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów - sok z 1/3 cytryny - parmezan - 1 łyżeczkę suszonej bazylii
Bez Cebulioraz młode męskie kwiatostany są pyszne na surowo. Zawierają bardzo dużo witaminy C. Można też dodawać je do zup i sosów. Nadają się również na sos do spaghetti, świetnie imitujący pesto Taki sos robimy zalewając drobno posiekane młode pędy oliwą i soląc do smaku (możemy też domieszać garść drobno zmielonych orzechów laskowych lub włoskich
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczęstym gościem na naszych stołach. Rzadko przygotowujemy skrzydełka, a przecież mogą być wspaniałą gorącą przekąską, jednym z kolacyjnych, czy obiadowych dań! Przygotowane w dobrej marynacie z dodatkiem ogórkowego spaghetti zaczarują Was smakiem! SKŁADNIKI: 1 kg. skrzydełek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego lub maggi 2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu białego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez
Kuchnia BeatyWłaśnie wróciłam z wakacji z Włoch. Mam wiele pięknych wspomnień i mnóstwo nowych przepisów. Uwielbiam kuchnię włoską – pizzę, ravioli, spaghetti, tortellini, tiramisu… Kilka przepisów jest już na stronie, inne zapewne niedługo się pojawią Kiedy podróżuję, zawsze staram się próbować miejscowych potraw. Często przywożę regionalne produkty ze sobą do domu, aby dłużej cieszyć się niepowtarzalnym klimatem krajów, które odwiedzam
BullioBezmięsne spaghetti z soczewicą i kaparami. Mocno pomidorowy sos z dodatkiem świeżych pomidorów i dużą ilością bazylii. Smaczne, aromatyczne i szybkie do wykonania danie. 1/2 szklanki zielonej soczewicy 1 szklanka wody + 1/2 łyżeczki soli 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano garść świeżych liści bazylii 1/2 łyżeczki soli szcypta pieprzu 1 puszka (400 g) pomidorów
Bullio