makaron z suszonymi pomidorami i pistacjami. Makaron robi się niezwykle szybko, ponieważ najwięcej czasu w jego przygotowaniu zajmuje obieranie pistacji :) Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - makaron spaghetti - 8 suszonych pomidorów - 100 g solonych pistacji - pół papryczki chilli bez pestek - 2 ząbki czosnku - 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów - sok z 1/3 cytryny - parmezan - 1 łyżeczkę suszonej bazylii
Bez Cebulioraz młode męskie kwiatostany są pyszne na surowo. Zawierają bardzo dużo witaminy C. Można też dodawać je do zup i sosów. Nadają się również na sos do spaghetti, świetnie imitujący pesto Taki sos robimy zalewając drobno posiekane młode pędy oliwą i soląc do smaku (możemy też domieszać garść drobno zmielonych orzechów laskowych lub włoskich
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczęstym gościem na naszych stołach. Rzadko przygotowujemy skrzydełka, a przecież mogą być wspaniałą gorącą przekąską, jednym z kolacyjnych, czy obiadowych dań! Przygotowane w dobrej marynacie z dodatkiem ogórkowego spaghetti zaczarują Was smakiem! SKŁADNIKI: 1 kg. skrzydełek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego lub maggi 2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu białego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez
Kuchnia BeatyWłaśnie wróciłam z wakacji z Włoch. Mam wiele pięknych wspomnień i mnóstwo nowych przepisów. Uwielbiam kuchnię włoską – pizzę, ravioli, spaghetti, tortellini, tiramisu… Kilka przepisów jest już na stronie, inne zapewne niedługo się pojawią Kiedy podróżuję, zawsze staram się próbować miejscowych potraw. Często przywożę regionalne produkty ze sobą do domu, aby dłużej cieszyć się niepowtarzalnym klimatem krajów, które odwiedzam
BullioBezmięsne spaghetti z soczewicą i kaparami. Mocno pomidorowy sos z dodatkiem świeżych pomidorów i dużą ilością bazylii. Smaczne, aromatyczne i szybkie do wykonania danie. 1/2 szklanki zielonej soczewicy 1 szklanka wody + 1/2 łyżeczki soli 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano garść świeżych liści bazylii 1/2 łyżeczki soli szcypta pieprzu 1 puszka (400 g) pomidorów
Bulliosoku z cytryny, soli i pieprzu idealnie komponuje się z makaronem, mięsem i pomidorkami. Kilka składników, 20 minut i wyśmienity posiłek gotowy! Składniki Ilość porcji: 2 180 g makaronu spaghetti 200 g piersi z indyka 100 g awokado 150 g pomidorków koktajlowych Świeża mięta Kolendra Cytryna 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Makaron ugotuj
ale Pysznieząbki czosnku (zależy od wielkości) łyżeczka miodu odrobina oleju sól, pieprz Marchewkę obieramy i ścieramy obieraczką na cienkie paski ( ja mam specjalną obieraczkę, która kroi mi marchewki na spaghetti). Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy marchew. Dodajemy sól, pieprz i miód. Mieszamy. Następnie podlewamy 4-5 łyżkami wody. Smażymy, aż woda odparuje. Jeśli marchew jest nadal twarda należy ponownie podlać
Czerwona Porzeczkapodsmażony na suchej patelni, ten słonecznik jest inny. Przepis przygotowałam na konkurs "1000 pomysłów, jedna Lubella" Składniki na okrągłą foremkę o średnicy 23 cm. 250 g makaronu spaghetti Lubella Warstwa mięsno - warzywna 300 g wołowego mięsa mielonego 1 średnia marchewka kawałek selera (odpowiadający wielkością marchewce) 100 g parmezanu 1 duża cebula 1/2 szklanki pasteli pomidorowej 2 białka
Jadło i czytadłotylko smakiem, także wyglądem. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. Już dziś życzę Wam smacznego:) Składniki: 400 g makaronu kolorowego tagliatelle (barwiony szpinakiem i pomidorami, możecie zastąpić go makaronem spaghetti lub świderkami) 2 cukinie 200 ml śmietanki 30% 1,5 łyżki musztardy 3 łyżki tartego żółtego sera ząbek czosnku sól, pieprz, lubczyk, papryka ostra, majeranek, łyżeczka vegety
Zasmakuj Kuchniotartą z połowy cytryny. Smacznego Jeśli lubisz pyszne makarony, zobacz również: Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym
Codziennik Kuchennykukurydzy (użyłam słodkiej kukurydzy Dawtona ) pomidory w puszce słodka papryka, sól, pieprz, zioła prowansalskie 10 dag żółtego sera wykonanie: Mięso mielone usmażyć na patelni, rozdrabniając jak na spaghetti. Doprawić słodką papryką, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dusić około 20 minut. Na drugiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dusić około 6 minut. Następnie dodać pokrojony czosnek. Wszystko przełożyć
Ania i Marcin gotująwarzywami, ale za to z jogurtem naturalnym, więc nie takie ciężkie;D (zawsze to jakieś wytłumaczenie;) Składniki (na 4 porcje): 480 g piersi kurczaka 400 g makaronu spaghetti 1 cukinia 1 pomidor 1 średnia cebula 155 g pieczarek 2 suszone pomidory 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam gęstego typu greckiego, Bakomy 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz, vegeta natur
Zasmakuj KuchniDzisiaj polecam Wam pyszny kremowy makaron z dynią, jesienny szybki obiad. Składniki: 200 g makaronu spaghetti Malma 300 g dyni 5 suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 50 ml śmietany 36% 1 czerwona cebula natka pietruszki oliwa gałka muszkatołowa parmezan sól, pieprz Przygotowanie: Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostkę oprósz solą, pieprzem i gałką
Kukuleczkimakaron z krewetkami i szpinakiem z dodatkiem parmezanu. Wszystko razem świetnie się komponuje i idealnie pasuje na romantyczną kolację lub obiad. Składniki Ilość porcji: 4 250 g makaronu spaghetti 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 50 g masła 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka czerwonej papryki 500 g dużych krewetek Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego oregano 4 szklanki
ale Pyszniewszystkie składniki, a w niedługim czasie wyczarujesz pyszne i sycące danie. Przedstawiamy wyśmienity i lekki przepis na makaron z pieczarkami i szpinakiem. Składniki Ilość porcji: 2 150 g makaronu spaghetti 60 g szpinaku 40 g parmezanu 70 g serka śmietankowego 150 g pieczarek 20 g masła 1/3 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego 2 ząbki czosnku Sól i pieprz
ale Pysznie