posypane szczypiorkiem Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Koktajl bananowo - pomarańczowy z zielonym jęczmieniem i natką z pietruszki Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki
Moja smaczna kuchniaalbumem o kulturze kuchni włoskiej w Polsce. Nie znajdziemy tam ogromnej ilości przepisów, bo jest ich tam zaledwie kilkanaście, ale za to solidne podstawy jak przyrządzić solidny wywar, dobre spaghetti czy pastę z warzyw. Za to jest to kopalnia wiedzy o produktach wykorzystywanych głównie w kuchni włoskiej. Historia makaronu, rodzaje, zastosowanie, dobry przepis na niego, kurcze aż w głowie
Blondynka Gotujeprzyrządzenia. Krewetki uwielbiam, a makaron z krewetkami to po prostu pycha! To już mój kolejny przepis na makaron z krewetkami. Wcześniej przyrządziłam makaron z krewetkami i łososiem i spaghetti z krewetkami na ostro . Tagliatelle z krewetkami Składniki: 4 porcje 400 g świeżego makaronu lub 300 g waga sucha 300 g świeżo obranych krewetek, około 1 kg nieobranych 100 ml dobrej
codojedzeniadużo pisać.... Pyszny i szybki obiad dla zabieganych. Polecam :) 2 szkl makaronu penne 1 słoiczek pomidorów suszonych 7 plasterków salami 2 ząbki czosnku łyżeczka przyprawy do spaghetti szczypta suszonego oregano i bazylii sól, pieprz Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju z pomidorków. Przesmażyć pokrojone w kostkę salami, dodać posiekany czosnek i pokrojone
Smakołyki AsiDziś polecam Wam pyszne klopsiki w pomidorach. Możecie podać je z makaronem lub ryżem. Ja podałam z makaronem spaghetti. Pomidory jakich użyłam są z kartonika ale smaczne. Do klopsików dużo zieleniny i całość wyszła bardzo smaczna. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimakaron spaghetti - 40 dag koncentrat pomidorowy -1 mały słoiczek cebula - 2- 3 szt czosnek - 3 ząbki masło - 2 łyżki mąki pszenna - 1 łyżka pieprz kolorowy sól cukier oregano majeranek papryka ser żółty tarty Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzany na patelni olej i zeszklić ją. Czosnek obrać i posiekać, dodać pod koniec smażenia cebulki
Camilla w kuchniprzyjemnością się pozbyłam na rzecz płatków drożdżowych, choć prawdę powiedziawszy nic się nie stanie jak postanowisz nie zastępować usilnie sera - następnym razem zdecydowanie tak uczynię. Składniki: 250g makaronu spaghetti 250g brązowych pieczarek 1 ząbek czosnku sok i skórka z 1 cytryny 1/3 szklanki oliwy extra vergin (ok. 70ml) ½ łyżeczki soli morskiej 2 łyżki świeżych listków tymianku 1 pęczek
Roślinna - blog wegańskisałatek. Gotuje się go tylko 8 minut, taki al delnte jest najlepszy. W sklepach znajdziecie różne rodzaje makaronu Pełne Ziarno: świdry, kokardki małe, spaghetti, pióra, świdry z żytem, kokardki i świdry z orkiszem. Makaron pełnoziarnisty ze szparagami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 3 ząbki czosnku 1 opakowanie
Kulinarne przygody Gatitykuskusu dodać szalotki i tuńczyka. Sugeruję odlać nieco oleju z puszki. Całość posypać świeżo mielonym pieprzem i wymieszać. ----- Podobne: Makaronowa sałatka z tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i kalafiorem Spaghetti z tuńczykiem "Irena" Małgorzaty Kalicińskiej i jej córki Basi Grabowskiej to kolejna książka, po którą sięgnęłam podejmując się wyzwania u Ejotka. Po przeczytaniu rozlewiskowej trylogii sięgnęłam po "Zwyczajnego faceta", który
Weekendy w domu i ogrodziesmakują z humusem ! A teraz SELERYBA. Coś co jadłam po raz pierwszy. Naprawdę smakuje jak ryba - dzięki glonom. (już dzisiaj kupiłam sobie glony i również będę robić takie selerybki ) Spaghetti z sosem "bolońskim" - z kaszy gryczanej. Przy degustacji tego dania wyszło, kto lubi kaszę gryczaną. Kilka osób zostawiło sos... Ja oczywiście go zjadłam :D TAK ZJADŁAM TO WSZYSTKO, PRZYSIĘGAM MÓJ
healthy dreamsszparagi podane z winegretem z dodatkiem czosnku niedźwiedziego smakują wyjątkowo dobrze. Czosnek niedźwiedzi bardzo podkręci smak szpinaku, a jajko sadzone przygotowane na zielonej kolderce szpinakowo-czosnkowej jest pyszne. Spaghetti przygotowane z pesto z czosnku niedźwiedziego i orzechów włoskich to najsmaczniesze pesto jakie przygotowałam. Smakuje absolutnie genialnie. Jeśli zdobędziesz zielone listki, musisz koniecznie je zrobić. Z czosnku niedźwiedziego przygotujesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Makaron jest dobry zawsze. A ten z najlepszymi warzywami i kawałkiem pysznej ryby to już musi smakować wyśmienicie. Spróbujcie! Składniki : * makaron spaghetti * mała cukinia * duża garść świeżego szpinaku lub szklanka mrożonego * oliwa z oliwek * 3-4 łyżki śmietany kremówki * ząbek czosnku * sok z połowy cytryny * świeży łosoś - filet * sól, pieprz Przygotowanie : Rybę przyprawić, skropić sokiem z cytryny i usmażyć bądź
Magiczne Życie MartyPENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA Szybkie, pełnowartościowe danie dla miłośników makaronu, w ten sam sposób możesz przygotować spaghetti. 4 porcje Przygotowanie: ok.15 min. Składniki: 300 g makaronu penne 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 20 g masła 35 cl gęstej śmietany* 20 g startego parmezanu mały k awałek pokruszonego sera typu Roquefort Kilka wyłuskanych orzechów włoskich Sól
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamają wyrazisty smak i zapach czosnku, tak wiec danie mimo małej ilości składników jest bardzo aromatyczne. Szukajcie czosnku niedźwiedziego! Polecam! składniki ( 2 porcje) 200 g makaronu spaghetti ok 30 g (10 liści) czosnku niedźwiedziego (lub więcej) 4 suszone pomidory z oleju parmezan do posypania 3 -4 łyżki oliwy + do polania sól i pieprz do smaku Przygotowanie
Stare Garyzwał, najważniejsze, że smakowało :-) i nie tylko jej smakowało. Zapiekanki zniknęły błyskawicznie i deklaracją jedzących, że następnym razem też zjedzą i to jeszcze więcej ;-) SKŁADNIKI 1/2 paczki makaronu spaghetti 125 g mozzarelli (1 kulka) 3 jajka 3 łyżki śmietany 18 % sól, pieprz odrobina gałki muszkatołowej starty parmezan szczypiorek Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i zabezpieczamy
Czary - gary w kuchni