Dziś prezentuję dzieło mojego narzeczonego, które z chęcią skonsumowałam :) Pyszny, ostry makaron - palce lizać! Składniki na spaghetti mexicana (3 porcje): mięso mielone 500 g łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku cebula pomidory krojone w puszce 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli sól pieprz trzy łyżeczki pikantnej papryki oregano bazylia Podsmażyć mięso mielone na patelni razem z pokrojonymi w drobną
Karola gotujepodejrzewałam, że kraj ten okaże się tak uroczy, a ludzie mili i uśmiechnięci. Oto kilka potraw, które zasługują na szczególną uwagę: Restauracja Mamma mia w Innsbrucku - szczególne wyróżnienie!!! Rewelacyjne spaghetti z bazyliowym pesto, czosnkiem i ziołami, a także mlecznym owczym serem. Pychota, a przy tym porcja duża i niedroga. Dawno nie jadłam nic równie dobrego. Restauracja pod Glossglocknerem. Kotlet
Karola gotujepuszka białej fasolki ( 240g) - 3 łyżki czerwonego pesto - szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego - Rama Smaż jak szef kuchni - czosnek mielony, papryka słodka, sól - zielona pietruszka ( opcjonalnie) - 200 g makaron spaghetti Wykonanie Oczyszczone, wypłukane i osuszone piersi z kurczaka kroję w paseczki. Na rozgrzaną patelnię wlewam ok. 3 łyżki Ramy Smaż jak szef kuchni.... czekam aż znikną bąbelki.... co oznacza
Kuchnia z widokiem na ogródLekki obiad w którym mamy przewagę warzyw z dodatkiem makaronu i kurczaka. Danie z patelni dla całej rodziny. Obiad nie musi być nudny . 100 g makaronu spaghetti 7 zielonych szparagów 1 pęczek botwiny 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona masło klarowane 1/2 cukinii kurczak: 1 pierś z kurczaka sól, pieprz 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka octu
wesoła kuchniajednym naczyniu. Sezon na szparagi w pełni to trzeba korzystać. Zalecam zapiekać zapiekankę tak żeby żółtko było płynne. 30 dkg szpinaku 1 pęczek szparagów zielonych 100 g makaronu spaghetti ugotowanego 7 pomidorków koktajlowych 3 jajka 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18 % ukwaszonej 10 plastrów boczku wędzonego masło klarowane Szpinak dokładnie myję, osuszam i przesmażam na maśle
wesoła kuchniafasolki. Zapewniam że szybko znika. Sos carbonara polecam zrobić samemu bo jest prosty do zrobienia.Danie kuchni włoskiej które można samemu urozmaicić tym co mamy w lodówce. 20 dkg makaronu spaghetti 15 dkg boczku wędzonego 1/3 dyni hokkaido 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 15 dkg fasolki szparagowej zielonej sól, pieprz 1 szklanka śmietanki 30 % 1 łyżka sera startego twardego
wesoła kuchniaduża marchewka 1 pomarańcza 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soku z limonki Marchewkę obierz, pokrój w zapałki lub przy pomocy specjalnej obieraczki do warzyw w "spaghetti". Pomarańczę wyszoruj, sparz, cienko obierz skórkę, wyciśnij sok. W małym rondlu zagotuj sok pomarańczowy, sok z limonki i miód, dodaj marchewkę, smaż na małym ogniu do czasu aż cały płyn
SzczyptaSmaQmakaronu (u mnie " orecchiette ", może być spaghetti), sos: 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 12 połówek pomidorów suszonych w oliwie, 100 g zielonych oliwek (ja użyłam oliwki z papryką), 3 -4 łyżki kaparów, sól Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Pomidory pokroić niezbyt drobno. Oliwki pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Kapary pokroić, nie siekać. Cebulę z czosnkiem poddusić na 4 łyżkach
królestwo garówJaki makaron lubicie najbardziej? Mnie trudno by wybrać najlepszy. Spaghetti - to nr jeden, za nim wstążki, świderki i piórka. Konkretny makaron na konkretne danie obiadowe. Zastanawiałam się jak nazwać to danie. Przyszło mi na myśl Lubella Orientella ze wzgledu na orientalne smaki imbiru i chili mięsa drobiowego użytego w daniu. jednak z drugiej strony nasza polska dynia
Gotuj Sam!Dania z makaronem to bardzo dobra opcja na te dni, kiedy nie za bardzo ma się ochotę na gotowanie. Dlatego bardzo często pojawiają się w moim jadłospisie. Czy to spaghetti z tofu, świderki z sosem pieczeniowym lub rurki z smażonymi warzywami. Jednym z moich ulubionych dań makaronowych (zaraz po lasagne) jest mac&cheese, czyli makaron z sosem
wegujemywedług mnie idealnie bilansują smak tego dania, ot kwestia gustu. Podawaj skropione oliwą (użyj tej od pomidorów jeżeli miałeś te z zalewy) i pietruszką lub bazylią. Smacznego! Artykuł Spaghetti w kremowym czosnkowym sosie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfZdrowa wersja spaghetti, która składa się z wartościowego łososia, pełnoziarnistego makaronu oraz szpinaku i czosnku w delikatnym sosie śmietankowym. Każdy składnik ma jakąś zaletę. Oprócz tego, że świetnie smakuje to dodatkowo super wygląda. Składniki : makaron pełnoziarnisty 3/4 opakowania szpinak świeży 200 gram łosoś bez skóry 400 gram czosnek 4 ząbki sól 1 łyżka sok z cytryny ok. 1 łyżki
Kuchnia Paulettesciasto. Pieczemy w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut lub do suchego patyczka (jeśli nie mamy takiego patyczka, równie dobrze nada się makaron do spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę, odstawiamy je na około 10 minut i wyciągamy na kratkę do góry nogami
Moje-pitraszenietaki właśnie miałam. Aby ułatwić sobie życie wykorzystałam gotowy sos. Składniki: Makaron około 300 gram Mięso mielone wołowe 400 gram 1 brokuł 2 pomidory Natka pietruszki Fix knorr –spaghetti 4 sery lub podobny Ser mozzarella Sól Pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al. dente, podobnie jak brokuł. Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju. Podczas smażenia
Smaki Ewyłyżek oliwy z oliwek sól, pieprz Dodatkowo: 12-16 krewetek królewskich mrożonych 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chili 2-3 garście młodego szpinaku 500 g spaghetti oliwa do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Płatki migdałowe rumienić na suchej patelni - należy uważać, żeby nie przypalić! Do malaksera wrzucić migdały, parmezan, papryczkę chili, anchois, czosnek i bazylię. Dolać oliwę i zmiksować
Kulinarne Inspiracje