doprawiamy odrobiną gałki i białym pieprzem. W dużej misce lub dużym garnku łączymy z makaronem i delektujemy się smakiem ;). Do takiego sosu doskonale nadają się i inne makarony np. spaghetti czy też tagliatelle. Czytałam, że również nadaje się do gnocchi. Kategoria: Danie główne , Mięsne Tagged: białe wytrawne wino , boczek wędzony , bulion warzywny , majeranek , makaron cztery sery , makaron penne , pieprz biały
Mam apetyt na ...Moje podniebienie i dusza są usatysfakcjonowane poczynionym daniem i wreszcie mogę się położyć, odpocząć i pomyśleć nad kolejnymi przepisami… Z czym podawać? Ja zaserwowałem klopsiki w towarzystwie makaronu spaghetti i sosu pomidorowego ( przepis na sos do pizzy ), ale świetnie będą również pasowały na ugotowanym ryżu lub przekrojonej bułce, wyściełanej sałatą i skąpane w sosie BBQ. Klopsiki warzywne Artykuł Klopsiki
Blendmanokresie, a odpowiednią rekomendacją miały być słowa Eleanor Roosevelt, która je promowała, a która była żoną ówczesnego prezydenta Franklina Delano Roosevelta, który później otrzymał pieszczotliwy przydomek Rusvelt :) Składniki: - makaron spaghetti - marchewka - mąka - margaryna - jakieś mleko Wykonanie: Makaron przegotowujemy, a konkretnie gotujemy go 25 minut. Marchewkę gotujemy do miękkości. Osobno rozpuszczamy na patelni margarynę i dosypujemy mąki i mieszamy tworząc zasmażkę
Kryzysowa Książka KucharskaŁatwy i prosty sos na bazie szpinaku i pieczarek , zagęszczony dla pysznego smaku serkiem topionym.Polecam . 1 po. Spaghetti 20 dag.obranych pieczarek Kilka kostek mrożonego szpinaku 1 duży kremowy serek topiony 1 cebulka Sól Biały pieprz Gałka muszkatołowa 100 ml.kremówki30% **************************** Makaron ugotować al' dente.Pieczarki pokroić w plasterki.W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną drobno cebulkę,poddusić chwilę,dodać pieczarki,posolić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijednocześnie genialnych w swej prostocie. Będąc na diecie chodziła za mną pizza przygotowałam w innej odmianie.Pizza makaronowa jest atrakcyjnym daniem doskonała na przyjęcia Składnikiem głównym pizzy był makaron spaghetti razowy, dzięki temu
Kulinarne pyszności Molkipotrzebne jest tylko 4 składników, które może znajdziecie u siebie w szafkach, tak jak ja :) Uwaga, danie jest pikantne, nawet bardzo, ale za to mega pyszne! Składniki: * opakowanie makaronu spaghetti Lubella * jedno chorizo * 3 łyżki srirachy * suszona lub świeża pietruszka Makron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przecedzamy i lekko przelewamy wodą. Chorizo kroimy w średnią kostkę i podsmażamy
Klasyka Gotowaniadodatkiem suszonych pomidorów. Przepis jest jak zwykle bardzo prosty, a w dodatku szybki w zrobieniu. W tym przepisie użyłam makaronu penne, ale na pewno będzie tak samo smaczny z spaghetti lub świderkami. Polecam bardzo serdecznie :) Składniki: * 3 szklanki makaronu * 2 duże piersi z kurczaka * sól, pieprz * suszona pietruszka * 3 łyżki przecieru pomidorowego * 1 duża cebula * 2 ząbki czosnku
Klasyka Gotowaniazastąpić innym zielonym smacznym i zdrowym czymś). Makaron (także!, jak miło) możecie zastąpić bezglutenowym, nawet ryżem lub kaszą - dowolność. Sprawdzą się też inne kształty makaronów, np. penne, kolanka, nawet spaghetti (tylko wtedy mięso lepiej pokroić na drobniejszą kostkę lub zastąpić mielonym, dodać cukinię i mamy nowe danie;). Składniki: 300 g makaronu świderki 1 mniejsza pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk
Zasmakuj Kuchniząbki czosnku 2 łyżki orzeszków piniowych garść liści bazylii sól, pieprz, duża szczypta kozieradki 2-3 łyżki oliwy extra virgin 2 porcje (około 150g) pełnoziarnistego makaronu linguine lub spaghetti Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na patelni delikatnie podprażyć przez chwilę orzeszki, odłożyć na bok. Szalotkę posiekać w cienkie półplasterki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić
Even Better Foodłyżeczki mielonej kolendry, kurkumy, kozieradki, czarny pieprz i świeżo mielona gałka muszkatołowa do smaku, oregano 200-300g makaronu ugotowanego al dente (użyłam bezglutenowe penne, świetnie sprawdzi się również spaghetti czy tagliatelle) /zachować kilka łyżek wody z gotowania makaronu/ pomidorowe klopsiki jaglane Szalotkę pokroić na cienkie półplasterki, czosnek posiekać. Miąższ dyni pokroić w niedużą kostkę. W garnku o grubym
Even Better Foodpodsmażoną cebulką i jabłkiem Małgorzata Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia Zupa pomidorowa z mintajem Marzena Zielony koktajl pełen zdrowia Magdalena Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku Marta Łosoś na serowym szpinaku Dorota Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym Małgorzata Kotleciki z kaszy jęczmiennej Magdalena Waniliowo
Magiczne Życie Martyparmezanem jest pyszny, a do jego przygotowania wystarczy dosłownie chwila. Do sosu dodałam przyprawiony szpinak, aby danie prezentowało się bardziej „na bogato” Spróbujcie! Zobaczcie też: Makaron spaghetti carbonara Przepis na makaron w sosie serowym ze szpinakiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki 250 ml słodkiej śmietanki 18% garść parmezanu 2 garście szpinaku 2 ząbki czosnku
Kuchnia Bazyliimakaronu spaghetti Malma 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki pesto bazyliowego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie ok 100 ml Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw posiekaną cebulę i czosnek oraz trochę oliwy od pomidorów, podsmażamy i dodajemy mięso, smażymy mieszając
Gotowanie jest łatwewiększą ilość przypraw i gotując go kilka minut, aby nadmiar wody wyparował a powstał sos (który dodatkowo możecie potraktować blenderem dla bardziej aksamitnej konsystencji). Składniki: 250 g makaronu spaghetti słoik domowego sosu pomidorowego ( klik ) 2 kromki pszennego chleba 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, chili odrobina skórki z cytryny świeża bazylia oliwa Zaczynamy od przygotowania posypki
My simple kitchenDelikatna i łagodna w smaku 'chińszczyzna' z podsmażonej piersi z indyka, marchewki i kapusty pekińskiej, z makaronem typu chow mein (odpowiednik spaghetti, tyle, że w wersji błyskawicznej- bez gotowania), podlana sosem sojowym i posypana świeżą kolendrą oraz sezamem. Potrawa w wydaniu tzw. stir-fry, która oznacza krótkie smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne
Kraina Miodem Płynąca