spaghetti - 5367 przepisów (strona:244/358)

Wegański MAC&CHEESE z kalafiora 150

Dania z makaronem to bardzo dobra opcja na te dni, kiedy nie za bardzo ma się ochotę na gotowanie. Dlatego bardzo często pojawiają się w moim jadłospisie. Czy to spaghetti z tofu, świderki z sosem pieczeniowym lub rurki z smażonymi warzywami. Jednym z moich ulubionych dań  makaronowych (zaraz po lasagne)  jest mac&cheese, czyli makaron z sosem

wegujemy
Spaghetti w kremowym czosnkowym sosie 93

według mnie idealnie bilansują smak tego dania, ot kwestia gustu. Podawaj skropione oliwą (użyj tej od pomidorów jeżeli miałeś te z zalewy) i pietruszką lub bazylią. Smacznego!   Artykuł Spaghetti w kremowym czosnkowym sosie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM W ŚMIETANOWYM SOSIE 127

Zdrowa wersja spaghetti, która składa się z wartościowego łososia, pełnoziarnistego makaronu oraz szpinaku i czosnku w delikatnym sosie śmietankowym. Każdy składnik ma jakąś zaletę. Oprócz tego, że świetnie smakuje to dodatkowo super wygląda.  Składniki : makaron pełnoziarnisty 3/4 opakowania szpinak świeży 200 gram łosoś bez skóry 400 gram czosnek 4 ząbki sól 1 łyżka sok z cytryny ok. 1 łyżki

Kuchnia Paulettes
Tort śmietankowy z brzoskwiniami. 107

ciasto. Pieczemy w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut lub do suchego patyczka (jeśli nie mamy takiego patyczka, równie dobrze nada się makaron do spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę, odstawiamy je na około 10 minut i wyciągamy na kratkę do góry nogami

Moje-pitraszenie
Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami z sosem 4 sery 157

taki właśnie miałam. Aby ułatwić sobie życie wykorzystałam gotowy sos. Składniki: Makaron około 300 gram Mięso mielone wołowe 400 gram 1 brokuł 2 pomidory Natka pietruszki Fix knorr –spaghetti 4 sery lub podobny Ser mozzarella Sól Pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al. dente, podobnie jak brokuł. Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju. Podczas smażenia

Smaki Ewy
Spaghetti z pesto sycylijskim, krewetkami i szpinakiem 158

łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz   Dodatkowo: 12-16 krewetek królewskich mrożonych 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chili 2-3 garście młodego szpinaku 500 g spaghetti oliwa do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Płatki migdałowe rumienić na suchej patelni - należy uważać, żeby nie przypalić! Do malaksera wrzucić migdały, parmezan, papryczkę chili, anchois, czosnek i bazylię. Dolać oliwę i zmiksować

Kulinarne Inspiracje
Ulubieńcy listopada 122

ulubieńcem jedzeniowym jest  białka sojowe  a'la mięso mielone firmy Tivall. Ten produkt kupiłam w jednym z holenderskich sklepów Albert Heijn za 2.49 euro. Jadłam je z spaghetti i według mnie niczym nie różni się od tego tradycyjnego. Jest to najlepszy taki produkt jaki jadłam. W holenderskim Albercie Heijnie udało mi się kupić Clif bara i wreszcie

wegujemy
Ketchup domowy 153

domowych frytek, żółtego sera czy wędlin na kanapkach. Towarzyszył mi i mojej rodzinie od zawsze, tak jest do dziś. Teraz, oprócz kanapek i frytek dodaję go sosów, bigosu, spaghetti, itp. Są ketchupy pikantne, łagodne, z różnymi dodatkami ziołowymi. Jest w czym wybierać, ale....wielkim atutem domowego ketchupu jest to, że możemy go dowolnie modyfikować, nie zawiera zbędnych, niepotrzebnych składników

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti w sosie pomidorowym z mascarpone 169

Dzięki dodatkowi serka, sos staje się delikatny i kremowy,  co jest świetną odmianą dla trochę nudnego już sosu pomidorowego :) Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu spaghetti oliwa z oliwek * 50 g ulubionej szynki (można pominąć) 2-3 pomidory suszone w oliwie 250 ml przecieru pomidorowego 1-2 łyżki mascarpone 1 łyżeczka papryczek chilli w oliwie z oliwek

Malinowo w kuchni
Spaghetti siciliana czyli alla Norma 149

makaronu, pomidorów i bakłażana. Moja wersja jest bez bakłażanów a za to z oliwkami, tuńczykiem i kaparami. Na Sycylii przed podaniem posypuje się je soloną ricottą. Zachęcam do spróbowania. Spaghetti siciliana czyli alla Norma. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron z pesto z rukoli i kurczakiem 190

bardzo intensywny smak i mam nadzieję, że takie połączenie makaronu i kurczaka przypadnie Wam do gustu. 25 minut 2 porcje Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 150 g makaronu spaghetti 100 g rukoli FIT AND EASY 2 żabki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 20 g startego parmezanu sól, pieprz, majeranek wykonanie: Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Dodać do niego

Ania i Marcin gotują
Spahetti aglio e olio 137

opisać ten szybki przepis na makaron,  który choć wydaje się błahy to zapewniam,  że smakuje jak danie z najlepszej restauracji :) Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu spaghetti oliwa z oliwek * 2-3 łyżeczki papryczek chilli w oliwie z oliwek * lub 1 cała papryczka chili 4-5 ząbków czosnku 3-4 łyżki startego parmezanu sól pieprz świeża kolendra/mi

Malinowo w kuchni
“Kuchnia Pałucka” – recenzja 144

zmieniły się smaki, kiedy tania żywność z supermarketów jest dostępna przez cały rok, gdy je się więcej mięsa, gdy przyprawy przestały być rarytasem i gdy wszyscy zaczęliśmy jeść spaghetti i kebab. Kiedy jako dziecko jeździłam w odwiedziny do rodziny mojej mamy nie chciałam jeść tradycyjnej czerniny i wędlin. Teraz tęsknie za wyobrażeniem tych smaków, których nigdy właściwie nie poznałam

Ugotowane pozamiatane
Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 90

wszystkie składniki marynaty i zamarynować w niej mięso. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. • Marchew i por pokroić na paseczki a’la spagetti. • Zagotować wodę z solą i odrobiną cukru, wrzucić marchew i gotować 3 minuty. Dorzucić por i gotować jeszcze 2 minuty. Odcedzić i przelać zimną wodą

To co kocham
Makaron linguine z brokułami 114

Linguine to makaron podobny do spaghetti ale spłaszczony, pochodzący z Genui, zwany również „języczkami”. Bardzo smaczne połączenie brokułów z filecikami anchois. Składniki: • 2 ząbki czosnku • 1 mała puszka anchois w oleju • 1 opakowanie mrożonych brokułów • 4 łyżki oliwy • sałata radicchio • sól, pieprz do smaku • 50 g parmezanu Ciasto • 400 g mąki

To co kocham