makaronu ? Do tego upieczona na patelni? Dlaczego nie ! :) Gdy przyglądałam się przepisom na tą potrawę na różnych forach kulinarnych, zauważyłam, że często do jej przygotowania używa się tradycyjnego makaronu spaghetti. Ja postanowiłam go nieco zmodyfikować - dodając chiński makaron. Jego konsystencja oraz właściwości sprawiają, że gdy podpieczemy go na patelni - nic się nie rozsypuje, spód jej zwarty i w rezultacie
Taste TherapyKuchnia włoska ma to do siebie, ze jest pyszna! po przepisy sięgam bardzo często, a oto jeden z nich. Zapraszam! Składniki; 15 dag makaronu spaghetti 100 ml oliwy z oliwek + do posmarowania formy 1 bakłażan 35 dag mielonej wołowiny 1 posiekana cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 400 ml pokrojonych pomidorów z puszki 1 łyżka sosu
Radość kipiąca uśmiechem.Makaron spaghetti - 40 dag wędzony boczek - 10 dag ser żółty - 10 dag śmietana 18% - 200ml cebula - 2 szt żółtka 4 szt sól ziołowa pieprz kolorowy Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na małym ogniu. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokrojoną dodać do podsmażonego boczku i smażyć dalej razem, oprószyć sola i pieprzem. Śmietanę 18% wymieszać z roztrzepanymi
Camilla w kuchnidodajemy cukinię, całość doprawiamy pieprzem, chili, solą, delikatnie mieszamy i podgrzewamy ok. 2 min (cukinia powinna być al dente). Na sam koniec dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. Spaghetti z cukinii z kurkami podajemy z drobno startym serem. Smacznego
Moniki SmakołykiŻycie ludzkie jest jak spaghetti,przewija się nam niczym wrzeciono na kołowrotku.Raz jest lepiej ,raz jest gorzej ,ale trzeba się otrząsnąć jak makaron na durszlaku i spróbować żyć bez ulubionego sosu i dodatków.Dziś szybki sos z tuńczykiem w tle.Polecam. 1 op.spaghetti sól 2 puszki tuńczyka sałatkowego w oleju 3 pomidory zioła prowansalskie 1 pietruszka starta
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitylko bardzo ładnie zdobi nasz kuchenny blat czy komodę, ale także urozmaici każdą sałatkę czy danie. Nawet sos spaghetti zyska nowy smak jeśli dodacie do niego pod koniec gotowania smakową oliwę z oliwek. Jednak należy mieć na uwadze, że niektóre smakowe oliwy przygotowane z rozmaitych orzechów, np. włoskich, laskowych czy arachidowych nie nadają się do smażenia, gdyż pod wpływem wysokiej
Zasmakuj KuchniBardzo proste i szybkie w wykonaniu danie. Smakowało super. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i lekko obsmażyć. Tylko musi stracić kolor surowizny. Dodać oczyszczoną
Kuchnia PokoleńDusimy pod przykryciem 15 minut. Wyjmujemy sakiewki, a powstały sos zagęszczamy mąką. W razie gdyby sos był mało wyrazisty możemy go jeszcze doprawić. Podajemy np z 3 kolorowym makaronem spaghetti. Pyszności! Skomentuj
MamaOskarkaliść laurowy i ziele angielskie szczypta rozmarynu odrobina czili w płatkach szczypta soli 1 opakowanie makaronu spaghetti Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i rozgotować z dodatkiem odrobiny wody. Cebulkę skroić w piórka, paprykę w paski. Poddusić warzywa na oliwie z dodatkiem rozmarynu, następnie dodać pokrojone
Lubię to gotujęlubisz skoro nawet nie wiesz jak smakuje. Od kiedy pamiętam największą walkę toczymy z pomidorami. Oboje z mężem pomidory uwielbiamy, ale nasze dzieci nie tkną, za to zupa pomidorowa, spaghetti – zawsze i o każdej porze! Więc tego się póki co trzymamy ;) Kiedy Hania poszła do szkoły jako 6-latka, miałam wiele dylematów. Tych związanych z żywieniem również. Ale czasami okazuje
bistro mamajuż gotowe danie mamy. Składniki: pesto: garść rukoli, 3 łyżki słonecznika, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego, 100 ml oleju rzepakowego, ponadto: 150 g makaronu spaghetti, kwiatki bazylii czerwonej i tajskiej, płatki sera grana padano, pieprz zielony marynowany, sól do gotowania makaronu. Przygotowanie: Pesto: Do blendera wkładamy rukolę, słonecznik, wlewamy olej rzepakowy i miksujemy. Doprawiamy pieprzem
Moniki SmakołykiVermicelli to włoski makaron podobny do spaghetti, tutaj w mieszance z kaszą bulgur, cienki i pomidorowy. Połączenie kaszy, makaronu i szpinaku to połączenie idealne, delikatna ricotta dopełnia całości. Spróbujcie, posmakujcie i napiszcie jak smakowało? Szybkie i pożywne danie obiadowe a do tego bardzo smakowite. Mieszankę kaszy bulgur z makaronem vermicelli do nabycia w każdym dobrym sklepie. Kasza bulgur z vermicelli
Moje Małe Czarowaniespaghetti najlepszy jest sos domowej roboty. Krótko mówiąc wiemy co jemy. Bez konserwantow, bez żadnych niepotrzebnych składników, którymi niestety nafaszerowane są gotowe sosy w słoiczkach. Każdy może sobie doprawić taki sos dokładnie tak jak lubi. Gorąco polecam! Składniki: 500g mielonego mięsa 800g krojonych pomidorów z puszki (takie, które mają w składzie tylko pomidory) 180-200g przecieru pomidorowego 2 cebule
kuchnia doskipoprawiają smak kwaszonej kapusty. Dobrze komponują się także z potrawami z grzybów i rosołu. Sproszkowaną przyprawę można dodać do pasztetów, różnego rodzaju farszu mięsnego czy rybnego, potraw rybnych, spaghetti oraz do pizzy. Jest nieodłącznym składnikiem bożonarodzeniowych ciast i ciasteczek. (poradnikzdrowie). Kolendra Kolendra zwiększa wydzielanie moczu oraz pomaga redukować gorączkę, jest także pomocna w leczeniu duru brzusznego. Olejki zawarte
Zasmakuj KuchniSkładniki: - 1kg świeżego bobu - 300g makaronu spaghetti - podwójna pierś z kurczaka - 250ml śmietany 30% - zioła prowansalskie - sól, pieprz - curry - słodka papryka - opcjonalnie żółty ser/parmezan Przygotowanie: 1 .Bób należy przełożyć do miski z wodą i go obrać. 2 . Zagotować osoloną wodę na makaron. Pod koniec gotowanie makaronu należy dołożyć bób i gotować do miękkości makronu i bobu, następnie przełożyć
Coś z niczego