spaghetti - 5367 przepisów (strona:217/358)

Menu na tydzień: Domowa dieta pudełkowa 176

jędrne i charakterne. Kto nie jadł pieczonego kalafiora musi nadrobić zaległości, gdyż gwarantuje on fantastyczną niespodziankę dla kubków smakowych. Pieczony kalafior świetnie smakuje z makaronem. W wersji najprostszej, ze spaghetti, może konkurować z najbardziej wyszukanymi pastami. Cóż dopiero mówić o makaronie zapiekanym z kalafiorem i mozarellą, którą proponujemy w jadłospisie na ten tydzień. W menu jest jeszcze jeden makaron: ryżowy

Niedzielny kucharz
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 186

Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii   Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą (dieta dr Dąbrowskiej) 117

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z porem i kurczakiem 109

kuchni proponuję zrobić na obiad szybki makaron z porem i piersią kurczaka. Łatwy, przyjemny i smaczny posiłek w kilka chwil :) Składniki na ok. 2 porcje: 0,5 opakowania makaronu spaghetti ok. 400 g piersi z kurczaka 1 bardzo duży lub dwa mniejsze pory mała śmietana 18% sól, pieprz, gałka muszkatołowa   Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Piersi z kurczaka

Simply Food
Wtorek: Linguini z sosem cytrynowym 106

Jamiego Oliviera. Nam najbardziej podoba się receptura Pierre Franeya ze względu na optymalną ilość soku cytrynowego jaką trzeba dodać do sosu. Składniki: 1/2 opakowania makaronu linguini lub spaghetti 2 łyżki masła 4 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka tartej skórki z cytryny 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej bazylii lub natki pietruszki Garść posiekanej rukoli Przygotowanie

Niedzielny kucharz
Linguini z bobem i krewetkami 149

patelnie i jest stopniowo podgrzewana. Później zostaje podlana delikatnie winem. Wierzcie, że warto spróbować tej metody. Przepis pochodzi z magazynu kulinarnego „Washington Post” . Składniki: 1/2 opakowania makaronu linguini lub spaghetti 30 g krewetek surowych 0,5 kg bobu 4 łyżki masła 1/2 szklanki białego wina Sok z połowy cytryny Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj litr wody

Niedzielny kucharz
Piątek: Risotto z bobem i krewetkami 98

pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti, w sałatkach i zupach. W risotto raczej nie. Risotto, jak już pisaliśmy kocha się w groszku. Tymczasem, jak się okazuje naprawdę nieźle jest mu też w towarzystwie bobu, pod warunkiem

Niedzielny kucharz
Co można jeść podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej 184

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti pełnoziarniste z smażonymi warzywami i chrupiącym czosnkiem (szpinakiem, cukinią, szparagami) 131

całość doprawiamy, czosnek, ser, płatki pomidorowe dokładamy i już gotowe danie mamy.   Składniki: garść zielonych szparagów, 200 g świeżego szpinaku, 1 mała młoda cukinia, 250 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego, 4 -6 ząbków czosnku, olej rzepakowy ok. 2 – 4 łyżki, sól do smaku, pieprz świeżo mielony do smaku, suszona słodka papryka w płatkach, ser np. parmezan. Przygotowanie: Makaron gotujemy

Moniki Smakołyki
Risotto z bobem i krewetkami 144

pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti, w sałatkach i zupach. W risotto raczej nie. Risotto, jak już pisaliśmy kocha się w groszku. Tymczasem, jak się okazuje naprawdę nieźle jest mu też w towarzystwie bobu, pod warunkiem

Niedzielny kucharz
Spaghetti z botwinką 91

Kolejne, trafne połączenie kuchni polskiej i włoskiej. Delikatny smak botwiny, otulony włoskimi smakami <3 Składniki 500 g makaronu spaghetti 1 pęczek botwinki 1 ząbek czosnku 1 garść orzechów piniowych 40 g startego parmezanu (do pesto) 100 ml oliwy listki majeranku (1 łyżka) parmezan sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Botwinę myjemy (bez buraków), osuszamy i kroimy. Czosnek

R'n'G Kitchen
Gołąbki z młodej kapusty 173

dzieciństwem. Jest to fasolka szparagowa z bułką tartą i jajkiem sadzonym, nieodłączny element pobytu na działce u dziadków. Jest to pieczona karkówka popisowe danie mojego taty, czy warzywne spaghetti mamy. Są też potrawy, które kojarzą mi się z pewnymi miejscami. Takim daniem są gołąbki. Podawali je zawsze podczas obozów sportowych na które jeździłam odkąd byłam mała. Ich smak i wygląd

Kolizje Smaków
RAVIOLI Z MIĘSEM ALLA CAPRESE Z SOSEM MAŚLANO-CYTRYNOWYM 113

konsumentów dzięki utrzymaniu atrakcyjnej i korzystnej relacji pomiędzy ceną a jakością". Arc Pol Czaniec posiada w swojej ofercie wiele rodzajów makaronów. Od klasycznej krajanki 8 jajecznej czy makaronu do spaghetti aż po ravioli, tortellini czy potrawy z mąki durum. Na pierwszy rzut postanowiłam przygotować coś prostego, klasycznego i szybkiego. Coś co idealnie sprawdzi się podczas rodzinnego obiadu czy spotkania

Kuchnia w oparach
Sałatka z kalafiora, czyli udawane tabbouleh (dieta dr Dąbrowskiej) 212

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity